Cum se configurează Groovy + Eclipse + Junit4?

Lucrez la un mic webapp și vreau să-l folosesc pe Groovy pentru a scrie câteva teste de unitate pentru aplicația mea. Cea mai mare parte a codificării mele se face pe Eclipse și chiar vreau să rulez toate testele de unitate cu testul de testare grafic în cadrul Eclipse (chiar îmi place bara verde :))

Sadly, after 4 hours of try-and-error, I'm still not able to setup properly. I tried to use the Eclipse Junit4 test runner to run a Groovy file with method annotated for testing using @Test. But it keeps complaining NoClassDefFoundException

Oricine poate ajuta?

Iată conținutul fișierului meu groovy, numit simpleTest.groovy

import org.junit.Test
import static org.junit.Assert.assertEquals

class simpleTest{
 @Test
 void trial(){
  assertEquals 6, 3+3
 }
}

Oricine poate ajuta?

0
fr hi bn
Aceasta este pentru vechea versiune a pluginului. Încercați V2.0 sau mai mult. A se vedea răspunsul lui Robert Munteanu de mai jos.
adăugat autor Andrew Eisenberg, sursa

4 răspunsuri

S-ar putea să doriți să încercați pluginul actualizat, consultați recenta postare blog pentru mai multe detalii. Tema acestei versiuni alfa este furnizarea unei experiențe optimizate de editare/salvare/compilare/testare , care pare a fi cazul dvs. de utilizare exactă.

Groovy Eclipse 2.0

0
adăugat
care ma ajutat foarte mult, tu :)
adăugat autor codevour, sursa

Am lucrul acesta în mediul meu, așa că aici este un scurt rezumat al ceea ce am:

În dialogul de rulare sub JUnit:

 • Test Tab: The test class, this must have already been compiled by the Groovy plugin.
 • Classpath: All of the Jar files from my project as well as the Groovy Libraries library

In Window->Preferences->Java->Build Path

 • Classpath Variables:
  GROOVY_ECLIPSE_HOME
  = the location where the Groovy plugin is installed

Asta face truc pentru mine.

0
adăugat

Din păcate, plugin-ul Groovy Eclipse este destul de oribil la furnizarea de informații utile care să vă informeze ce nu este în regulă. Voi presupune că ați făcut deja verificarea pentru a vă asigura că plugin-ul construiește de fapt fișierele Groovy (adică efectuați un eșantion fără dependențe, verificați directorul de ieșire corespunzător, etc ...) După aceea, este o mulțime de verificarea micilor configurații ... Am întâmpinat probleme în care specificul "alergător" pe care-l folosesc în Eclipse (adică în meniul Executare) nu are numele de clasă de scriere definit acolo sau din anumite motive proiectul meu nu obțineți dependența bibliotecii JUnit introdusă corect în ea.

În cele din urmă, aceasta poate fi o durere de cap de configurare, dar pe termen lung, veți termina economisind ceva timp și câștigând unele funcționalități reci dacă puteți să-l eliminați ...

0
adăugat

M-am confruntat cu o problemă similară și mi-a cauzat probleme că am pierdut declarația pachetului. Groovy plugin Eclipse nu sa plâns de asta, dar clasa mea a fost prezentă într-un pachet. Am primit noClassDefError atunci când rulați fișierul ca test JUnit.

Adăugarea instrucțiunii de pachet în partea de sus a clasei a rezolvat această problemă.

0
adăugat