Oracle XE sau SQL Server Express

Incep un nou proiect aici (Windows Forms). Care este cea mai bună opțiune de astăzi pentru un SMMS mic (gratuit ca în bere)?

Am folosit SQL Server Express pe proiectele anterioare, dar din când în când aud oamenii spunând că produsul de la Oracle este mai rapid și mai puternic.

Acesta va fi folosit într-o companie mică (în jur de 20 de utilizatori) și nu va atinge limita de 4 GB oricând în curând :)

Nu vreau să încep un război cu flacără la primul meu post, așa că te rog să-mi dai un link care să arate o comparație bună (și reală) între cele două produse, dacă este posibil.

PS: Am auzit și despre IBM DB2 Express , dar nu am găsit orice informație despre aceasta. (Materialul de marketing de la IBM nu contează :))

0
fr hi bn

8 răspunsuri

0
adăugat

Ar fi greu de argumentat în ambele moduri, ținând cont de nevoile pe care le-ați subliniat, că fie vor străluci peste celălalt.

Ceea ce voi spune este:

 1. Voi spuneți că sunteți deja familar cu SSExpress, atunci acesta este un motiv bun pentru a rămâne cu el
 2. Instrumentele IMHO cu SSExpress sunt superioare și mai ușor de folosit decât echivalentul Oracle

Acestea fiind spuse, am mai multă experiență cu SS decât Oracle, deci YMMV.

0
adăugat

Ambele puncte ale lui KiwiBastard sunt foarte bune și sunt de acord cu el.

Dacă doriți într-adevăr o alternativă gratuită care este similară cu MS SQL și care susține creșterea dacă aveți nevoie de ea, puteți avea o privire la MySQL sau PostgreSQL. SQLite pare, de asemenea, o alegere bună. Cu siguranță vă puteți permite un vechi server Linux dacă lucrați într-o companie cu 20 de angajați.

0
adăugat

100% SQL Express, mai ușor de instalat și menținut decât de Oracle.

0
adăugat
Oh, chiar aşa? Oracle XE durează aproximativ 5-6 minute pentru instalare și nu există o "întreținere" prea mică sau deloc necesară. Plus Oracle (inclusiv XE) are mai multe caracteristici decât SQL Server.
adăugat autor ObiWanKenobi, sursa

Aș merge la soluția SQL Server Express , cu excepția cazului în care trebuie să utilizați absolut o caracteristică în Oracle pe care SQL Server nu o are și nu aveți soluții de rezolvat.

Exemplu de avantaje ale Oracle:

 • Analytical Functions in Oracle ROCK!
 • PL/SQL is better than T-SQL.
 • If you're going to scale up the system to 1,000's of users all updating the same small dataset
 • You scale upto multi-TB databases,
 • You need to scale to need big numbers of CPU's in your server (over 8).
 • need instant failover (RAC)
 • you really cannot afford to lose a transaction.

Poate vă puteți spune, eu sunt un mare fan Oracle! Dar cred că Oracle Express este o reacție comercială la SQL Server Express și nu cred că Oracle adânc adânc în jos îi place.

 • Știți cu SQL Server că există o cale de upgrade (în curând SQL Server 2008), plus pachete service pack.
 • SQL Express este, de asemenea, mult mai "instalat și uitat" decât Oracle.
 • și se va integra mai bine cu IDE-ul dvs. (dacă utilizați .NET)

În ceea ce privește viteza, ambele vor fi iluminate rapid cu o dimensiune atât de mică a setului de date.

0
adăugat

Cred că este minunat să regândiți lucrurile din când în când și că este foarte inteligent să luați în considerare produse alternative atunci când vă aflați la o intersecție pentru a face acest lucru.

Dacă sunteți confortabil de optimizare a sistemelor și sunt dba nivel în competențe, aș lua în considerare PostgreSQL. Nu mă consider eu dba și am aptitudini de bază de date bazate pe baze de date și găsesc SQL Server Express extrem de ușor de utilizat. De asemenea, am avut produse care depășesc limitele SQL Server Express - tranziția către SQL Server Standard/Enterprise este evidentă.

Îmi dau seama că acest lucru nu contează la nivel tehnic, dar Larry Ellison cumpără jeturi și prostituate cu profitul său. Bill Gates rezolvă probleme de importanță imensă pentru omenire cu ale lui. Toate lucrurile fiind egale, întotdeauna prefer să-mi dau banii lui Bill Gates.

0
adăugat
comentariul tău despre filantropie este ilogic (cum în lume ești programator). msft pâlpâie bani la fundația porților, fundația porților face o muncă extrem de importantă pentru a ușura suferința umană. fundația porților face mai mult pentru populațiile deservite decât majoritatea guvernelor. indiferent de activitatea lui ballmer și allen, activitatea porților este suficientă singură.
adăugat autor mson, sursa
În ceea ce privește acordarea de bani lui Larry Ellison/Oracle și lui Bill Gates/Microsoft: Paul Allen, co-fondatorul Microsoft, se află pe lista celor mai importante 10 yachturi ( en.wikipedia.org/wiki/List_of_motor_yachts_by_length ) împreună cu Ellison, în timp ce Steve "Monkey Boy" Ballmer ( youtube.com/watch?v=wvsboPUjrGc ) este pe punctul de a cumpăra o echipă de fotbal pentru 150 milioane USD. Aș
adăugat autor ObiWanKenobi, sursa

Ne pare rău, nici un link, dar un sfat. Deoarece sprijinim Oracle și SQL Server, știu că recuperarea bazelor de date Oracle "normale" nu este ceea ce eu numesc distracție. Trebuie să plătiți pentru aceasta și dacă nu aveți niciun instrument care vă actualizează sistemul Oracle, este o durere în a .. dacă mă întrebați. Verificați cum este suportat Oracle XE cu actualizări/corecții. Nu știu, folosesc baza de date Oracle (Developer) "normală".

0
adăugat

Pentru DB2 Express-C vezi :

"DB2 Express-C" este versiunea gratuită a uneia dintre cele mai avansate   sisteme de gestionare a bazelor de date din lume. De ce să plătiți când puteți   tot ce ai nevoie gratuit? DB2 Express-C este liber să dezvolte, să implementeze și să   distribui.

     

Este un server de date rapid, sigur, fiabil și uimitor de scalabil,   ideal pentru majoritatea întreprinderilor mici și mijlocii. DB2   Express-C 9.7 este disponibil pe Linux, Unix, Windows și acum Mac OS X   de asemenea! De asemenea, permite dezvoltatorilor să gestioneze cu ușurință xml prin   tehnologia de stocare nativă numită pureXML ?. Indiferent dacă te dezvolți în   Java, .Net, Ruby, Python, Perl sau aproape orice programare   limbă acolo, DB2 poate fi avantajul dvs. tehnologic. "

0
adăugat