Care sunt cauzele reparațiilor tabelelor?

De câte ori apare o eroare spunând că una din tabelele mele "este marcată ca fiind prăbușită și trebuie reparată". Apoi fac un tabel de reparații și repară-l. Ce le face să fie marcate ca fiind prăbușit și cum pot să le împiedic? Eu folosesc tabelele MyISAM cu MySQL 5.0.45.

0

4 răspunsuri

De obicei, se întâmplă atunci când baza de date nu este oprită în mod corespunzător, cum ar fi un accident de sistem sau o problemă hardware.

0
adăugat

Ar putea fi multe lucruri, dar Blogul de performanță MySQL menționează memorii rău, erori de sistem de operare sau MySQL care ar putea cauza corupție ascunsă. De asemenea, că și alt articol menționați mai multe lucruri pe care să le aveți în vedere atunci când faceți recuperarea accidentului.

0
adăugat

Pot exista câteva motive pentru care tabelele sunt corupte, acestea sunt discutate în detaliu în manuală .

Pentru a combate aceasta, următoarele lucruri funcționează cel mai bine:

  1. Asigurați-vă că opriți întotdeauna MySQL în mod corespunzător
  2. Luați în considerare utilizarea opțiunii --myisam-recover pentru verificarea/repararea automată a tabelelor în cazul în care închiderea nu a fost efectuată în mod corespunzător.
  3. Asigurați-vă că vă aflați pe cele mai recente versiuni, deoarece erorile de corupție cunoscute sunt în mod normal fixate ASAP
  4. Verificați hardware-ul cu un test pentru a vedea dacă provoacă probleme. Instrumente precum sysbench și memtest86 poate ajuta adesea să verifice dacă lucrurile funcționează așa cum ar trebui.
  5. Asigurați-vă că nimic nu atinge directorul de date extern, cum ar fi virusuri, programe de backup, etc ...
0
adăugat
Am urmat acești pași mai devreme, dar întotdeauna am deteriorat tabelele și pierderea de date. Apoi am decis tratarea ca raspunsul meu de mai jos si nu am nici o eroare de 2 ani chiar mese uriașe, cu o mulțime de informații despre produs. Am recomandat răspunsul meu tuturor. Urmați acești pași și obțineți un somn bun noaptea - fără coșmaruri :)
adăugat autor rasputin, sursa

Obișnuiau să obțin erori de la MySQL la fel ca tine.

Mi-am rezolvat problemele în acest fel

  1. Conversia la toate tabelele myisam la InnoDB (puteți căuta "myisam vs InnoDB" în stackoverflow.com și motoarele de căutare pentru a afla de ce)
  2. Pentru a obține cea mai bună performanță din MySQL, utilizați un program terț MONyog (MySQL Monitor și Advisor) și verificați sfaturi de performanță

Acești doi pași m-au salvat. Sper că și acestea vă vor ajuta mult.

0
adăugat
MySQL - comunitatea Română
MySQL - comunitatea Română
19 participanți

Comunitatea română a programatorilor MySQL.