Contractele de denumire a pachetelor pentru modelele de domenii de domeniu

Care sunt câteva convenții de denumire a pachetelor bune pentru modelele obiect specifice domeniului. De exemplu, spuneți că aveți o POJO Person.java , ați pune-o într-o adresă mydomain.model sau mydomain.entity sau mydomain.om (model de obiect). Ideea este de a separa obiectele modelului MVC de modelul de obiect de domeniu. Aplicația noastră bazată pe MVC are un pachet model care conține comportament, dar care utilizează acel pachet pentru a conține modelul de obiect al domeniului nostru, pare inadecvat și potențial confuz.

0

4 răspunsuri

Eu folosesc "com.mycompany.domain" personal, dar asta nu ar fi cel mai bun răspuns.

0
adăugat

Nu numai asta, fii atent în convenția de numire a spațiilor de nume. Am văzut cazuri în care nume de nume de spații unde au fost duplicate în diferite ansambluri. Vorbește despre confuzie.

0
adăugat

Numele pachetului pe care îl alegeți este irelevant. model vs. domeniu vs vo vs foobar este bine, atâta timp cât echipa dvs. se află pe aceeași pagină. Sunt de acord că acest pachet ar trebui să conțină numai obiecte de domeniu POJO fără logică de afaceri semnificativă.

0
adăugat

S-ar putea să doriți să vă organizați pachetele pe verticală în loc de orizontală pentru a vă descurca funcționalitatea.

De exemplu.

com.foobar.accounting.model.*
com.foobar.accounting.view.*

com.foobar.invoicing.model.*
com.foobar.invoicing.view.*

poate fi mai bună decât

com.foobar.model.accounting.*
com.foobar.model.invoicing.*

com.foobar.view.accounting.*
com.foobar.view.invoicing.*
0
adăugat