Flex cele mai bune practici?

Am sentimentul că este ușor să găsiți eșantioane, tutoriale și exemple simple pe Flex Se pare mai greu să găsești sfaturi și bune practici bazate pe proiecte din viața reală Orice sfaturi despre cum să:

  • Cum se scrie codul actionscript întreținut
  • Cum să asigurăm o separare clară a îngrijorării. A folosit cineva un cadru MVC cum ar fi cairngorm, puremvc sau easymvc pe un proiect real Flex?
  • Cum să preiați datele de pe un server cu blazeds/amfphp?
  • Cum puteți reduce latența pentru utilizatorul final?
  • ...
0

3 răspunsuri

Iată câteva resurse excelente în legătură cu cele mai bune practici și standarde Flex/AS3:

Convenții de codare SDK pentru Flex SDK și cele mai bune practici

Cele mai bune practici flexibile - Partea 1: Configurarea proiectului Flex

Primul pe care l-am găsit deosebit de util și încerc să mă asigur că orice echipă cu care lucram a citit-o cu toții

0
adăugat
multumesc mult pentru aceste link-uri utile!
adăugat autor Alexandre Victoor, sursa

Eu lucrez de multe ori cu Flex în munca mea, și voi fi fericit să vă ajut .. dar întrebările dvs. merită un articol pentru fiecare :) Voi încerca un scurt răspuns.

Cod de întreținere: Cred că se aplică aceleași reguli ale oricărui alt limbaj OO. Unele reguli flexibile specifice pe care le folosesc: utilizați variabile tipărite puternice, luați în considerare întotdeauna evenimentele de expediere ca fiind modalitatea în care componentele UI se vor vorbi reciproc (o activitate mai puțin inițială, foarte flexibilă și decuplată mai târziu).

Cadre: a analizat-o, a citi documentația ... foarte plăcută, dar încă mai simt că complicațiile lor nu sunt echilibrate de beneficiile pe care le oferă. Oricum aș vrea să mă răzgândesc în această privință ..

Vorbind cu serverul: Chiar acum folosesc BlazeDS, funcționează foarte bine .. există multe tutoriale pe această temă acolo, dacă întâmpinați dificultăți la instalarea acestuia, aș fi bucuros să vă ajut.

Latency: Vreți să spuneți în comunicările client/server? Dacă este așa, ar trebui să explorați diferitele tipuri de canale pe care BlazeDS le implementează .. pull-only, http-polling în două direcții, aproape în timp real pe http (cometa) .. dacă aveți nevoie de mai multe, LiveCycle Data Services ES, care se naște prin BlazeDS, oferă, printre altele, un alt protocol numit RTMP, nu este tunel http, astfel încât poate exista o problemă cu firewall-urile și proxy-urile, dar oferă o performanță mai bună (există o versiune gratuită cu surse închise a LCDS). Folosesc canalele http standard în medii intranet și nu am găsit probleme de performanță reale chiar și cu seturi de date mari.

Ei bine .. destul de multe lucruri, nu pot fi mai specifice acum pe fiecare din aceste puncte, vă întreb dacă aveți nevoie :)

0
adăugat
Vă mulțumim pentru răspunsul dvs. Despre latență: Am o aplicație cu o pagină de pornire care are nevoie de date din mai multe servicii. Am folosit anterior cu DWR (ajax framework) pentru a grupa mai multe apeluri de servicii într-un singur httprequest. Știți cum să realizați acest lucru cu flex? Canalul http cu un model de comandă?
adăugat autor Alexandre Victoor, sursa
De ce ar trebui să comandați lot într-o singură solicitare HTTP? De obicei, nu codați împotriva unor astfel de detalii de nivel scăzut, pur și simplu apelați metodele dvs. de la distanță (și utilizați configurația xml pentru a descrie cum să le gestionați). Cea mai simplă modalitate ar putea să creeze un serviciu ad-hoc care să adune toate datele deodată.
adăugat autor Cosma Colanicchia, sursa

Am gasit RIAWave framework MVC link pentru a fi absolut incredibil. Este foarte ușor și ușor de utilizat. Am aflat că Cairngorm și PureMVC au o curbă destul de abruptă de învățare și amândoi simt un pic prea voluminos pentru mine. RIAWave rămâne în afara și vă oferă doar principiile de bază ale MVC cu care să lucrați.

AMFPHP pe backend este foarte frumos, de asemenea. AMFPHP are, de asemenea, un modul apache care va avea grijă de serializarea/neserializarea datelor trimise și recepționate, toate în C, care se aprind rapid.

Dacă latența este o îngrijorare, veți dori să vă asigurați că veți avea un bun webhost sau chiar veți implementa în mai multe centre de date, astfel încât utilizatorii să nu fie departe de un server. Se pare ca un pic devreme pentru a fi îngrijorător despre asta, deși.

0
adăugat