orice instrument bun pentru generarea makefile?

Caut un instrument care poate genera makefile pentru un proiect C/C ++ pentru compilatoare diferite (gcc, microsoft vc ++, borland etc) si diferite platforme (Win, Linux, Mac).

0
fr hi bn
@ LightnessRacesinOrbit Îmi pare rău.
adăugat autor Onur A., sursa

10 răspunsuri

Ați încercat Generator automat de formate ?

Sprijină pentru următorii compilatori:

Borland 3.1 
Borland 5.0 
Borland 5.0, 16 bit 
Borland 5.5 
Borland 5.6 
Borland 5.8 
CC 
Gnu g++ 
Gnu g++, dynamic library 
Intel 5, 6, 7 for Linux 
Intel 5, 6, 7 for Linux, dynamic library 
Intel 5, 6, 7 for windows 
Intel 8,9,10 for Linux 
Intel 8,9,10 for Linux, dynamic library 
Intel 8,9 for windows 
Intel 10 for windows 
Visual C++ 5 
Visual C++ 6, 7, 7.1 
Visual C++ 8 
Open Watcom 
Watcom 10A 
Watcom 10A, 16 bit 
0
adăugat

Alte sugestii pe care ar trebui să le luați în considerare:

  Scons este o bibliotecă încrucișată, încrucișată cu compilatoare, folosește Python scruipting pentru sistemele de construire. Folosit într-o varietate de proiecte mari, și se descurcă foarte bine.

 • Dacă utilizați Qt, QMake este un sistem de construire frumos.

 • CMake este, de asemenea, destul de dulce.

 • În cele din urmă, Dacă totul eșuează .. .

0
adăugat

Am folosit Bakefile cu un anumit succes. Este destul de simplu și pare să funcționeze bine.

0
adăugat

CMake este singurul instrument care poate genera real proiecte reale Visual Studio (adică nu proiecte "Makefile" care apelează la un instrument extern) și care recreează automat proiectele când se modifică fișierul de intrare (CMakeLists.txt).

Problemele legate de performanțele SCON sunt bine cunoscute și un subiect dezbătut temeinic pe listele de discuții ale SCONS.

0
adăugat

O problemă care trebuie luată în considerare este că vreți un creator de "makefile" sau un sistem de înlocuire? Problema cu sistemele de înlocuire a construirii este că, de obicei, nu obțineți integrarea IDE bună pentru platformele ale căror utilizatori se așteaptă acest lucru (Visual C ++). Dacă doriți un creator de makefile în loc de un sistem de înlocuire a unui sistem de înlocuire, aruncați o privire la MPC . Este gratuit și open source.

0
adăugat

Generarea automată de akefiles (M | m) mă face să-mi fac griji pentru ceea ce încerci să faci aici.

Înțelegeți ce se întâmplă sub capace atunci când introduceți textul? Sau gmake? Întreabă doar pentru că dacă nu se întâmplă atunci când lucrurile se întrepătrund, cum ar fi schimbările de cod nou care nu sunt încorporate în construire, veți avea dificultăți în încercarea de a lucra ceea ce sa întâmplat.

Pentru a începe să înțelegi face, vă pot sugera citirea " Gestionarea proiectelor cu GNU Make "de Robert Mecklenberg. Primele capitole se referă la modul în care lucrează. Să vă auziți în legătură cu faptul că marca este înlănțuirea înapoi este unul dintre cele mai mari lucruri pe care le puteți face.

Dacă nu, și sistemul dvs. pare să funcționeze, atunci veți fi, să utilizați Termenii Programatorilor Pragmatici, " programare prin coincidență ". (-:

BTW Articole excelente disponibile pe site-ul lor! Și nu sunt implicat în ele. YMMV. Bla-bla ...

0
adăugat

De asemenea, voi al doilea CMake. Am folosit-o de ceva timp pe un proiect multi-platformă și sunt foarte mulțumit de asta.

0
adăugat

Voi vota pentru OMake . Se remediază toate reclamațiile pe care le-am avut cu GNU:

 • este o limbă plină.
 • folosește MD5 în loc de timestamps.
 • oferă o coajă minimă care implementează cele mai utile comenzi unix pe toate platformele: find, sed, awk, etc ...
 • funcționează cu nume de cale unix sau cu dos.
 • documentată pe scară largă.
 • suporta construiri paralele
 • rapid.
0
adăugat

O adăugare recentă a listei de înlocuiri este waf . Din experiența personală SCONS face treaba destul de bine.

0
adăugat

Nu știu dacă mai aveți interes pentru această întrebare. Lucrez la o proiecție asemănătoare de generare automată a generațiilor Makefile numită CodeMate , dezvoltată folosind Ruby. Poate că nu este atât de matură pentru aplicații mari chiar acum, dar voi continua să lucrez la ea pentru ao face mai bine. Utilizatorii nu ar trebui să editeze niciun fișier de configurare pentru a construi software-ul, sau cel puțin ar trebui să fie. Curba de învățare trebuie minimalizată.

0
adăugat
Încă un alt link mort! M-am dus manual la pagina dvs. GitHub, iar ceea ce văd acolo ca CodeMate este un Fortran doar pentru a construi ceva. Ați creat un alt proiect cu același nume? Acest arată că ar putea fi ceea ce ați vrut să spui.
adăugat autor kirbyfan64sos, sursa