Planificarea și construirea unui site mobil activat pentru site-ul dvs. principal

Suntem în faza inițială de planificare a construirii unui site mobil pentru unul dintre clienții noștri. Acest site mobil va fi în plus față de site-ul principal pe care l-am construit deja pentru ei. Am stabilit că conținutul va fi o mică subsecțiune a site-ului principal și va viza publicul principal care este de așteptat să utilizeze site-ul.

În timp ce căutam prin intermediul unor site-uri mobile de probă, am observat că o mulțime de site-uri care au WAP în url sunt de fapt doar fișiere HTML simplificate. http://wap.mlb.com nu este cu adevărat activat WAP, ci simplu HTML.

Întrebarea mea este WAP o gândire a trecutului? Cu smartphone-uri și iPhone care au capacitatea de a face site-uri ca a face avem nevoie să vă faceți griji cu privire la WML și WAP sau va o versiune dezinfectat html fi suficient?

De asemenea, vă puteți recomanda un blog sau un tutorial sau un răspuns mai jos despre cum să verificați cel mai bine dispozitivele mobile? Noi, ca programator, trebuie să cunoaștem fiecare variație a agentului utilizator pentru a ne redirecționa către site-ul nostru mobil?

În cele din urmă, ați programa un site mobil pentru browserul iPhone/Touch Safari sau pur și simplu părăsiți site-ul ca atare?

0
fr hi bn

8 răspunsuri

Cred că principala diferență cu telefoanele 2.5G și noile telefoane 3G este că, în timp ce telefoanele 2.5G utilizează propriile browsere, browserele pe telefoanele 3G au devenit mult mai asemănătoare/corecte în ceea ce privește capacitățile de redare.

Pe de altă parte, puteți utiliza CSS pentru a reda același HTML, fie într-un format de ecran mare, fie într-unul mic optimizat pentru mobil, deci cred că sa întâmplat că abordarea "simplu HTML" tocmai a părut a fi calea cea mai puțin dificilă a lua. De asemenea, layouts fără tabel permit site-urilor web să scadă mai bine, făcând mai ușor să redați un site în formate de ecran mari și mici.

Așadar, întrebarea finală va fi cea a unei piețe țintă. Vizați un public interesat de tehnologie, care va avea tendința de a avea telefoane compatibile cu tehnologia 3G? Vizați persoane care ar putea avea cel mult 2.5G?

0
adăugat

Mi-ar recomanda foarte mult să verificați Cameron Molls" carte Mobil Web Design . Nu este atât de mult o tehnică pentru a construi site-uri optimizate pentru mobil, dar te face să te gândești la diversele opțiuni disponibile și le rezumă pe fiecare dintre cele pro și contra. Cu siguranță vă va face să vă gândiți la abordarea pe care o luați și la cea potrivită. Cred că are și unele indicii privind resursele care ajută la detectarea solicitărilor de dispozitive mobile pe site-ul dvs., există diferite opțiuni acolo.

0
adăugat

De acum (2014)

We may not need separate site for mobile devices instead we can go for front end libaries like Twitter Bootstrap which uses responsive rendering so that site adapts itself to the screen size whether it be Tablet or Mobile device or Desktop

Unul dintre avantajele majore este că are nevoie de mai puțină întreținere în comparație cu a avea site-uri separate pentru mobil și desktop.

To know more about Twitter Bootstrap click here

0
adăugat

Dacă doriți să-și petreacă o cantitate foarte mică de bani, puteți găsi o copie a cărții mele utilizate “ Palm OS Ghidul dezvoltatorului de aplicații web " pe Amazon pentru sub $ 1. În timp ce sfaturi specifice cu privire la vechile dispozitive Palm VII nu se mai aplică, există câteva secțiuni pentru a face site-uri mobile care se pot aplica în continuare. Sfaturile mele de bază sunt următoarele: faceți mai întâi paginile mici cu informații relevante, apoi linkurile de navigare; împingeți conținutul generic/boilerplate la alte pagini; încercați să optimizați pentru a reduce timpul pe care un utilizator îl cheltuiește pe o singură pagină; și evitați să descărcați o mulțime de obiecte (imagini, fișiere JavaScript) pentru o pagină pentru a reduce latența.

0
adăugat

Iată două lucruri pe care le puteți face pentru a vă îmbunătăți suportul pentru dispozitivele iPhone fără să faceți mult de lucru:

Efectuați pagina derulantă în sus pentru a ascunde bara de adrese URL:

<script type="application/x-javascript">

 if (navigator.userAgent.indexOf('iPhone') != -1) {
  addEventListener("load", function() {
   setTimeout(hideURLbar, 0);
  }, false);
 }

 function hideURLbar() {
  window.scrollTo(0, 1);
 }

</script>

Și setați scalarea pentru lățimea paginii (cel mai bine să faceți niște teste și să jucați cu aceasta, căutați și alte exemple care pot folosi user-scalable = true ):

<meta name="viewport" content="width=320; user-scalable=false" />
0
adăugat

Experiența mea este că într-adevăr depinde de ceea ce încerci să faci și de cine/unde sunt utilizatorii.

În timp ce WAP are o mulțime de presă proastă, puterea este acolo unde aveți conexiuni cu lățime de bandă de joasă frecvență. Conținutul WML este optimizat de către gateway-ul operatorului de transport pentru a reduce semnificativ cantitatea de date transmise prin aer. Dacă aveți dispozitive iPhone și altele asemănătoare, în zone cu acoperire 3G solidă vă puteți permite să mergeți la conținut mai bogat, dar dacă doriți ca o aplicație să funcționeze bine în mai multe zone, WAP are un mare avantaj.

Unul dintre lucrurile pe care să le urmăriți cu WAP este că calitatea suportului WAP în telefoane mobile variază foarte mult (ghiciți-vă că veți spune același lucru și pentru browserele web de smartphone-uri). Cele mai multe dintre ele afișează paginile ok, dar manipularea formularului este cu adevărat îngrozitoare în unele browsere.

Dacă modificați conținutul în funcție de agentul utilizator, trebuie să furnizați și un mod explicit de a accesa un anumit tip de conținut (de exemplu, separat uri) - alegerea automată nu este întotdeauna corectă și doriți ca clientul să poată să o înlocuiască.

Dacă mergeți cu dezvoltarea WAP verificați WinWAP - un browser WAP bazat pe Windows.

0
adăugat

Telefoanele mai noi vin cu WAP2 care utilizează profilul HTML Mobile (XHTML MP), care este destul de similar cu cel normal HTML. Telefoanele mai vechi folosesc Wireless Markup Language (WML).

În funcție de publicul dvs., aș lua în considerare crearea unei versiuni prietenoase pentru telefonul mobil al site-ului utilizând XHTML MP și abandonarea completă a WML. Prin telefonul mobil prietenos înțeleg grafică ușoară, puțin JavaScript și navigare simplă.

Pentru a verifica capacitățile diferitelor telefoane de mână, uitați-vă la WURFL .

De asemenea, ați putea dori să aruncați o privire la Cele mai bune practici Web pe Web din w3c.

0
adăugat

Codul: Cauzează validatorul w3 să întoarcă 11 erori atunci când îl folosesc. Iată pagina indexului în care a fost încercat: Nu veți mai folosi mai multe linii multiple. Sunt linii de șablon.

<!DOCTYPE HTML>
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1252">
<title>Photography Aerial Commercial Portrait Underwater Wedding Tom Szabo</title>
<meta name="description" content="A Thomas Image professional photography serving Cleveland
Northeast Ohio Chagrin Falls Chardon Kirtland Madison Mentor Painesville Perry and Willoughby">
<meta name="keywords" content="A Thomas Image, professional, photography, cleveland, northeast ohio, chagrin falls, chardon, concord, kirtland, madison, mentor, painesville, perry, willoughby,commercial, marketing, advertising, executive, head shot, portrait, baby, children, family, high school senior, family reunion, underwater, scuba diving, pool party, wedding, bride, groom,">
<meta name="y_key" content="7b00158550200c1c">
<meta name="y_key" content="b5a3e0c1d778ff8a">
<meta name="msvalidate.01" content="7C6C4CEC2EB84051B1DCFEC558B77724" />
<meta name="verify-v1" content="G4nmk0aesZsCjneBo0W6kVlv5NpImVnTfsQ+fXEk1fA=" />
<meta name="viewport" content=?width=320,user-scalable=false?>
0
adăugat