Controlul calității/monitorizarea jurnalului

Unul dintre articolele cu care m-am bucurat foarte mult de lectură recent a fost Controlul Calității de către Last.FM . În spiritul acestui articol, mă întrebam dacă altcineva avea setări de monitorizare preferate pentru aplicații de tip web. Sau poate dacă nu credeți în monitorizarea jurnalului, de ce? Caut o combinație de experiență de slash-opinie aici.

0
fr hi bn

2 răspunsuri

Obținem o grămadă de alerte de e-mail/pager dintr-un mediu mai vechi de monitorizare gazdă/aplicație/rețea care devine treptat mai abuziv în funcție de gravitatea problemei/timpului necesar pentru a răspunde. Din fericire, toți avem piele groasă și simțuri de umor foarte largi. :)

0
adăugat

Utilizăm log4net, și scriem în mod normal atât pentru fișierele log cât și pentru baza de date. Cu toate acestea, când am urmărit o problemă deosebit de dificilă, am activat editorul de e-mail, astfel încât mesajele de jurnal critice să se îndrepte direct către contul de e-mail al dezvoltatorului. Acest lucru ne-a permis să ne dăm seama ce se întâmpla mai repede.

În plus, echipa noastră de infrastructură are mai multe instrumente pe care le utilizează pentru a monitoriza timpul de funcționare a sistemelor, jurnalele de evenimente etc. pentru a le oferi avertizări timpurii atunci când ceva urmează să coboare. De asemenea, le-am ajutat să implementeze scripturi de monitorizare personalizate care testează funcționalitatea specifică a codului nostru.

0
adăugat