Suporturi în afara spațiului

Recent am fost însărcinată cu lansarea unei strategii de rezervă în afara locației. Avem aproximativ 2 TB de date care ar trebui să fie susținute, astfel încât nevoile noastre să fie puțin peste normă.

M-am uitat în Iron Mountain și au vrut 12.000 de dolari pe lună!

Are cineva sugestii cu privire la modul cel mai bun de a gestiona backupul acestor date importante pe un buget (cum ar fi o zecime din Iron Mountain)? Cum permit alte companii să facă acest lucru?

Mulțumiri!

UPDATE :: UPDATE

În mod ironic, tocmai am avut un fel de eșec devastator despre care vorbim. Am avut serverul meu BES eșuează și 2 zile mai târziu 2 unități în RAID5 serverul meu de server a murit (2 !!!!!). În prezent, sunt în curs de reconstruire a rețelei și integritatea de rezervă este o problemă cu siguranță.

Cel puțin acum șefii mei sunt atenți :)

0
fr hi bn

9 răspunsuri

Amazon S3 might fit your budget better. I don't know if there is software available to automate the backup process but it's rather easy to write your own code to handle this. Here's their pricing calculator.

Potrivit estimărilor mele, veți fi bine sub limita de $ 1000/mo.

0
adăugat

După cum am menționat anterior, Amazon S3 este cu siguranță o opțiune, dar ar putea fi mai ieftin pe termen lung să dețină hardware-ul la care faceți backup. De exemplu: Cumpărați un server de bază și configurația eSATA RAID5 cu o capacitate de 2-3 ori mai mare decât cea pe care o aveți în prezent, apoi instalați-o într-un centru de co-locație. Preferabil unul cu o lățime de bandă ridicată, dar ieftină.

În acest fel serverul și spațiul de stocare sunt off-site, dar după costul inițial al hardware-ului, plătiți doar pentru lățime de bandă.

Acordat, dezavantajul este că, spre deosebire de ceva de genul S3, în cazul în care hardware-ul se duce în jos trebuie să mergeți reparați-l singur sau să plătiți oamenilor CoLo. Dar acest lucru poate fi un compromis pe care sunteți dispus să o faceți.

De asemenea, cu această soluție, veți mai avea nevoie de o conductă încărcată pentru a face față traficului, astfel că există întotdeauna soluția "sneakernet".

0
adăugat

Am folosit aparatele DataDomain în acest scop de aproximativ 2 ani. Nu sunt ieftine, dar, comparativ cu 12.000 de dolari pe lună, ar plăti destul de repede.

În principiu, trimitem backup-urile pe NFS și CIFS către un singur aparat DataDomain, deduplică datele și apoi replică diferențele față de celălalt aparat pe care îl avem la un site aflat la distanță.

0
adăugat

Puteți cumpăra casete externe eSATA RAID din gama de capacități de 8TB pentru 2600 $ . Nu spun că acel produs este alegerea potrivită, dar acesta este genul de cutie care va face 6TB în RAID5 și va fi încă suficient de portabil pentru a cumpăra câteva dintre ele și pentru a le roti prin bancă, cum spune Stu.

Evident, dacă trebuie să păstrați 7 zile în valoare de o zi, un instantaneu de 14 zile, 30 și 90 de zile etc., atunci lucrurile vor fi mult mai scumpe, dar este cu siguranță posibil dacă ceea ce urmăriți este doar recuperarea în caz de dezastru.

Cel mai important lucru pentru a vă asigura că este parte din planul dvs. este de fapt testarea restaurării din rezervă. Acest lucru pare să fie depășit de mult prea mult și se dovedește a fi cea mai slabă legătură în aproape toate strategiile.

Ar trebui să planificați restaurări programate ori de câte ori este rezonabil în cazul în care într-adevăr dump de date reale și de a restabili de la backup. Fără asta, nu știți că va funcționa atunci când aveți nevoie de ea.

Am pierdut evidența numărului de timpuri când am fost într-o companie unde există un rack mare, plin de casete/unități de rezervă, toate făcute în mod obișnuit în conformitate cu programul doar pentru a afla că NICI dintre ei nu au date valabile atunci când serverul este șters.

Cele mai multe moduri în care puteți verifica integritatea copiilor de rezervă cu atât mai bine, dar nimic nu înlocuiește efectuarea unei încărcări/descărcări reale de la unul dintre copiile dvs. de rezervă pentru a testa într-adevăr configurarea.

0
adăugat
+1 pentru menționarea testării copiilor de rezervă!
adăugat autor aaronsnoswell, sursa

Trebuie să evaluați adevărata valoare a datelor. Dacă l-ai pierdut mâine, ce impact ar avea asupra afacerii tale? Utilizăm back-up-uri externe, nu este ieftin, dar dacă ne pierdem datele, afacerea ar înceta să mai comercializeze cu 2-3 zile.

Am considerat copii de rezervă pe site-uri ca un posibil cost-economizor, dar în experiența mea cu centre de date/camere de calculatoare în ultimii zece ani (atât angajați, cât și clienți) am văzut incendii, defecțiuni la sistemul de stingere a incendiilor furt și într-o zi o mașină sa prăbușit printr-un perete exterior chiar în suită. Adăugați că ultima dvs. DC a fost localizată la Heathrow, chiar lângă piste ... nu știți niciodată ce lucruri ciudate se pot întâmpla (amintiți-vă BA 777 care a fost prins de pista la aterizare?).

Sfatul meu, evaluați valoarea datelor, apoi decideți dacă suma de 12.000 $ este prea bogată pentru ao menține în siguranță.

0
adăugat

2TB este o schimbare în zilele noastre.

Uitați-vă la mașinile de rezervă de tip hot-swappable pe bază de hard-disk și închiriați o cutie la banca locală: http://www.high-rely.com/ (există multe alte produse, cum ar fi acest , dar timpul meu Google este limitat).

0
adăugat

În ceea ce privește soluțiile online pure, asigurați-vă că faceți mai întâi câteva calcule înapoi la cele cu plicuri. De exemplu, dacă aveți 2TB de churn pe lună, aveți de gând să saturați o conexiune la Internet de 1Mb doar pentru traficul de rezervă!

0
adăugat

Jungle Disk is one such piece of software that can automate the backup process to Amazon S3. I use it for backup at home, but I guess it could work just as well from a server. Also, there are probably other backup tools that make use of S3 for offsite storage.

0
adăugat

Am folosit bqbackup.com timp de 1-2 ani nicio problemă. Puteți face o sincronizare folosind rsync pe timp de noapte. A vrut să adauge că prețurile lor sunt murdare ieftine, și acum am aproape 1TB cu ei.

0
adăugat