FogBugz comparativ cu OnTime

A folosit cineva atât FogBugz cât și OnTime lui Axosoft și au fost grijulii să ofere o opinie? AxoSoft are un grafic de comparare , dar sunt, de asemenea, interesat de mai multe gânduri subiective despre cum ar fi ușurința de utilizare și stabilitatea.

0
fr hi bn

7 răspunsuri

Nu am testat problema OnTime, dar rețineți că atât FogBugz, cât și OnTime au versiuni gratuite, Axosoft pentru 1 utilizator și FogBugz pentru 2 utilizatori, deși este versiunea găzduită. (Verificați răspunsul meu aici pentru a vedea cum să vă înscrieți pentru versiunea gratuită FogBugz)

Deci, puteți avea o experiență reală de prima mana pe ambele sisteme.

0
adăugat
Axosoft nu oferă o versiune gratuită găzduită - Fogbugz do.
adăugat autor CAD bloke, sursa

Am folosit atât pe scară largă în mediile de dezvoltare a software-ului de producție.

OnTime nu este rău - odată ce ați setat-o ​​pentru a gestiona biletele de sprijin trimise la un e-mail, are toate activitățile zilnice ale dezvoltatorilor de software destul de bine integrate.

Eu personal prefer FogBugz, din cauza lucrurilor de estimare predictivă pe care le include. Fiind capabil să alegeți o dată scadentă, și apoi obținerea unei probabilități de lovire a acestei date pe baza performanței dvs. trecute este destul de minunat. De asemenea, cred că, în general, FogBugz este mai rapid să folosească și să vă organizeze caracteristicile/defectele și îmi place cum urmărește timpul mai bine.

Un domeniu în care OnTime câștigă este că este mult mai ușor să faci rapoarte împotriva OnTime. Se stochează totul într-un server SQL, astfel că este ușor de accesat (acordat dacă primiți FogBugz ne-găzduit, poate că ați putea face și asta). De asemenea, include un designer de rapoarte, astfel încât să puteți ajunge la datele dvs. FogBugz are slăbiciunea că, în timp ce poți urmări și introduce timpul pe care l-ai petrecut pe articol în scopul programării bazate pe experiență, nu te oferă un mod ușor de manager ca să te uiți cât timp a petrecut un angajat dat ce lucruri în această săptămână. Sperăm că vor adăuga acest lucru în viitorul apropiat.

0
adăugat

OnTime este mai mult un instrument ALM - încearcă să facă totul.

FogBugz se ocupă doar de bug-uri (și cereri de caracteristici) și la asta este excelent. Nu sunt sigur despre unele extensii mai noi (cum ar fi discuțiile), dar pentru bug-uri este foarte bun.

Sunt o mulțime de lucruri pe care le-aș adăuga în ceea ce privește rapoartele, căutările și altele asemănătoare, dar cu siguranță pot să recomand FogBugz.

0
adăugat

De fapt, am încurajat compania la care lucrez pentru a începe să urmăresc bug-uri cu software (în special FogBugz) și au fost foarte mulțumiți de FogBugz.

Ne-am lăsat orbește clienții să trimită cereri de bug-uri în FogBugz prin e-mail, care are avantaje și dezavantaje. Dar nu am avut probleme cu integrarea FogBugz într-o echipă care nu era familiarizată cu niciun software de urmărire a erorilor. În ansamblu, aș fi evaluat FogBugz cu privire la un 9 pe ușurința de utilizare și stabilitate.

0
adăugat

Am folosit atât din perspectiva unui proiect, cât și din partea unui membru al echipei, pentru a gestiona proiecte și echipe paralele.

OnTime are o matrice importantă, dar aceasta nu se transformă într-o valoare mai mare într-o organizație. Pentru a ușura utilizarea, OnTime nu reușește. OnTime NU are o interfață bine concepută, așa că pentru mine nu se evidențiază în mulțime. FogBugz, pe de altă parte, este plăcut de folosit și m-am simțit "mai fericit" de conectat în fiecare dimineață.

Pentru mine, cea mai importantă "caracteristică" este: Cât de bine instrumentul prezintă și urmărește problemele și simplifică participarea membrilor echipei. Dacă aceasta se întâmplă foarte prost, majoritatea celorlalte caracteristici se estompează. Dacă face acest lucru bine, atunci unele caracteristici lipsă pot fi iertate.

În acest punct, consider că OnTime este deosebit de inadecvat, iar FogBugz este deosebit de superior.

OnTime este încărcat cu file diferite în care informațiile devin pierdute sau dificil de urmărit. Echipele și persoanele fizice utilizează adesea file diferite pentru scopuri diferite. Trebuie să fac clic pe mine sau pot să ratez ceva.

FogBugz urmărește problema cu un minim de dezordine, ca un thread de discuție. Când sunt făcute actualizări la problemă, toate părțile sunt notificate prin e-mail și nici o informație nu este pierdută vizual. Pe scurt, știu mereu ce se întâmplă cu FogBugz.

OnTime 2009, de asemenea, nu ne permite să atribuim și să urmărim problemele cu mai mulți membri ai echipei în paralel. Pur și simplu atribuiți unei singure persoane. Nici un fel pentru alții. Deficiență mare pentru munca în echipă.

Also, when performing a project review, we often take down a lot of fast issues as the customer speaks. With FogBugz I can use the quick mode to punch the issue in as fast as I can type descriptions, and return later to flesh it out. We cannot do this with OnTime, with its various required fields. Besides that, OnTime is just sluggish, taking 5-6 seconds just for the defect window to popup. I need to be able to enter issues during a meeting as fast as I can type it into Excel. The total time & clicks to create an issue in any tool is a key benchmark.

Pe scurt, cu clienții care utilizează OnTime, văd că oamenii sunt în mod constant indiferenți la e-mail pentru discuții și văd de asemenea comunicarea degradată (cineva introduce notele pe care ceilalți nu le văd niciodată). Nu văd această tendință cu FogBugz.

Feature matrices arata bine pe hartie, dar este destul de dificil pentru a mentine echipele folosind un instrument corespunzator, fara ca instrumentul sa aduca mai multe dificultati. FogBugz o face la fel de simplă pe cât vă doriți, permițându-vă să vă descurcați în funcție de necesități.

OnTime, cu toate acestea, se simte ca o bază de date foarte detaliată de urmărire cu WinForms app rapid aruncat în partea de sus.

Dezavantajul pentru mine cu FogBugz este prețul pentru upgrade-uri. Întreținerea anuală este abruptă la 50% din costul inițial. Nu puteam justifica upgrade-urile, parțial pentru că suntem mulțumiți de FogBugz 6, dar în parte pentru că nu vedeam ce primesc pentru taxele mele anuale de întreținere. FogCreek nu a fost foarte flexibil în ceea ce privește acordarea de reduceri de licență pentru noi, după ce au nevoie de o viață, așa că am decis să rămânem cu V6 pentru totdeauna.

UPDATE 2014: Un an sau cam asa ceva, dupa ce am scris acest lucru, FogCreek mi-a trimis un upgrade gratuit la v7 pentru a repara un bug de securitate. Doar în acest an au făcut același lucru din nou. Sunt singura companie cu care am avut de-a face vreodată să îmi ofer un upgrade gratuit doar pentru a rezolva o eroare, chiar și fără întreținere. O companie de top cu oameni buni.

Mi-aș cheltui încă banii din nou pe FogBugz fără un al doilea gând.

0
adăugat
Nu am folosit niciodată FogBugz, dar trebuie să vă reamintesc comentariile despre OnTime. Nu este bine conceput și face ca urmărirea problemelor să fie neplăcută. Efectul secundar al acestui lucru este că nu îl folosim foarte des din cauza obstacolului mental de a fi nevoit să folosim acest lucru. Caracteristici! = Calitate.
adăugat autor Paul d'Aoust, sursa

Nu am lucrat cu FogBugz, deși recent am recomandat că compania noastră merge cu asta. OnTime este ceea ce compania a decis să folosească și personal nu-mi place OnTime din cauza încetinirii și a GUI prost organizate. Am optat să o găzduim noi înșine, dar nu cred că mașina este lentă. Aplicația web nu arată într-adevăr ca o aplicație web, mai mult ca o copie a unei aplicații Windows, așa cum a spus Brian Scott în răspunsul său. Și nu încercați să utilizați aplicația Windows pe Internet (prin VPN). Este foarte lent. Presupun că s-ar putea datora latenței conexiunii la Internet.

Desigur, experiența mea ar putea fi diferită de cea a altora, aș putea avea probleme de rețea. Cineva va trebui să-mi confirme pretențiile de încetinire. :)

0
adăugat
  • Esti urmarire bug-uri sau planificare de proiect?

FogBugz are caracteristici mai bune de urmărire a erorilor. FogBugz are o integrare mai bună a poștei electronice, urmărirea și declanșarea de stat. FogBugz este mai ușor pentru a efectua o activitate individuală fără a fi nevoie să aplicați o mulțime de filtre.

Cu toate acestea, pentru planificarea proiectelor, OnTime este instrumentul superior. Caracteristica de estimare monte carlo în FogBugz este cool - nu mă înțelegeți greșit - dar sincer, obținerea proiectului a intrat în FogBugz, astfel încât să puteți utiliza de fapt estimatorul este o astfel de durere în spate poate fi chiar frustrant. Bordul de planificare a scrumului în OnTime este cu adevărat sexy. Dacă sunteți obișnuiți să utilizați tablouri sau note lipicioase, este o briză pentru a intra și vizualiza.

OnTime oferă informații mai bune despre prezentarea generală a proiectului și raportarea personalizată; acest lucru este mai bine pentru manageri.

FogBugz oferă informații mai bune despre rulare; acest lucru este mai bine pentru implementatori.

FogBugz are mai multe caracteristici; acest lucru este mai bine pentru utilizatorii tech-centric.

OnTime este mai grafic; acest lucru este mai bine pentru non-ingineri (planificatorii de proiect, artiștii și alte persoane care de multe ori trebuie să utilizeze instrumente de planificare).

Alți factori: Unii oameni au menționat probleme de viteză. Nici eu nu am observat probleme de viteză, dar singurele mele experiențe au fost instalările locale. OnTime este scump pentru echipele medii; este gratuit pentru un singur utilizator și până când ajungi la 10+ utilizatori, prețul este mediu, dar pentru 3-6 echipe de oameni este scump mai ales dacă doriți diagramele pivot.

Destul de sincer dacă îți poți permite, nu ar fi prost să ții cont și pe amândouă. Utilizați OnTime pentru scrierea de citate și FogBugz pentru urmărirea defectelor. Ele sunt instrumente radicale diferite și nici unul nu excelează în toate domeniile, dar ambele sunt foarte bune la sarcinile selectate.

0
adăugat
Am încercat amândouă, interfața FogBugz este urâtă. OnTime, prea lent pentru aplicația de internet. În final am mers cu Countersoft Gemini. Este o descărcare de 20mb și face ceea ce fac ambele +.
adăugat autor Mark PM, sursa