HTTPS în IIS 5.1

Folosesc IIS 5.1 în Windows XP pe calculatorul meu de dezvoltare. Voi instala HTTPS pe serverul web al companiei mele, dar vreau să încerc să o fac pe plan local înainte să o fac pe un sistem de producție.

Dar când intru în fila Securitate director a secțiunii de configurare a site-ului meu, caseta de grup "Comunicații securizate" este dezactivată. Trebuie să fac ceva pentru a face ca această grupare să fie activată?

0
fr hi bn

2 răspunsuri

Acest lucru se datorează faptului că IIS 5.1 în versiunea limitată Windows XP este limitată doar la HTTP. Trebuie să aveți o versiune completă de IIS 6.0 pe Windows 2003 pentru a face acest lucru. Din fericire, puteți descărca o imagine VHD a Windows 2003 de la Microsoft și o puteți executa sub o instanță PC Virtual. Plus aș recomanda acest lucru deoarece încercați să fiți atenți și să utilizați o mașină aproape de mediul de producție. Versiunea IIS 5.1 nu este niciodată implementată ca o mașină de producție, astfel încât să nu puteți garanta nimic, iar diferențele dintre IIS 5.1 și IIS 6.0 sunt destul de semnificative în cazul în care VM merită în timp.

0
adăugat

Este posibil să aveți nevoie să creați manual mai întâi un certificat (pe WinXP nu pare să existe un mecanism încorporat, deci trebuie să utilizați OpenSSL). Verificați aceste două linkuri:

Activarea SSL în IIS pe Windows XP Professional

Activarea SSL (HTTPS) pentru IIS în Windows XP

0
adăugat