SharePoint - caseta de dialog String de conexiune în timpul evenimentului FeatureActivated

Știe cineva dacă este posibil să se afișeze un prompt către un utilizator/administrator atunci când se activează sau se instalează o funcție de partajare?

Scriu o parte web parte particulară și se conectează la o bază de date separată, aș dori să-i permit administratorului să selecteze sau să introducă un șir de conexiune la instalarea fișierului .wsp sau la activarea caracteristicii.

Mă uit în interiorul evenimentului FeatureActivated și mă gândesc să folosesc clasa SPWebConfigModification pentru a scrie efectiv șirul de conectare la fișierele web.config din fermă.

Nu vreau să editeze web.configs sau hard codul șirul în DLL.

Dacă aveți alte metode pentru a manipula șiruri de legătură în cadrul sharepoint, aș fi interesat și de ele.

0
fr hi bn

2 răspunsuri

Suna bine. Mă voi uita la aceste soluții posibile.

Nu cred că numărul 1 va funcționa deoarece am implementat mai multe pagini Web într-o singură soluție, care utilizează toate aceleași conexiuniString.

# 3 sună ca o soluție foarte curată. Văd că elementele de configare sunt stocate în cache, așa că se pare că dacă am nevoie să stochez un șir de conexiuni, nu voi fi lovit cu o căutare SP de fiecare dată când am nevoie de acel șir.

While searching for a solution I did stumble across another method.

Dacă vă aflați în jurul codului, parcă au creat un instalator care acceptă valori specifice aplicației, adaugă valorile într-un fișier FeatureTemplate.xml și le transmite către obiectul SPFeatureReceiverProperties din Receptor.

Am fost pe punctul de a începe abordarea acestei metode, dar cred că # 3 ar fi mai bine.

Mulțumesc, Keith

0
adăugat

Din păcate, nu există nicio modalitate de a schimba pe un ecran unde puteți obține utilizatorul prin procesul de activare a caracteristicilor. Câteva comentarii pentru dvs.:

  1. Presupun că șirul de conectare va fi diferit pentru fiecare instalare, deci nu există nicio modalitate prin care să o includeți direct în Soluție.
  2. Presupun că nu ați putea construi în mod programatic acest lucru în timpul instalării.

Prin urmare, aveți nevoie de o modalitate de a obține o intrare a utilizatorului. Iată câteva opțiuni:

  1. It could be a web part property, though this would mean setting it each and every time the web part was added, and you would need to then maitain those settings individually.
  2. You could build out your own _layouts settings screen (good post: http://community.zevenseas.com/Blogs/Robin/archive/2008/03/17/lcm-creating-custom-application-page-and-using-the-propertybag-more-detailed.aspx), and from there users can maintain the property, storing it in either the Web Property bag, or inside the Web.Config. I try to avoid using the Web.Config where I can, but if you do wish to go this route then MAKE SURE you use the SPWebConfigModification class (Read this great blog: http://www.crsw.com/mark/Lists/Posts/Post.aspx?ID=32)
  3. Finally, a technique I often use is storing configuration information in a SharePoint List. Chris O'Brien has a great framework for that here: http://www.codeplex.com/SPConfigStore

Sper că vă ajută, Daniel

0
adăugat