Class :: DBI-like biblioteca pentru php?

Am moștenit o aplicație veche PHP și aș vrea să o refacționez într-un lucru puțin mai plăcut, dar într-o manieră treptată. În CPAN-ul perl, există o serie de clase în jurul clasei :: DBI care vă permit să utilizați rânduri de baze de date ca bază pentru obiectele din codul dvs., cu biblioteca generând metode de acces etc. permițându-vă să adăugați metode suplimentare.

Știe cineva ceva de genul asta pentru PHP? Mai ales ceva care nu necesită adoptarea en-gros a unui "cadru" ... puncte bonus dacă funcționează și în PHP4, dar pentru a fi sincer, mi-ar plăcea să am un alt motiv să scap de asta. :-)

0
fr hi bn

5 răspunsuri

Ce zici de MDB2 de pe pere?

Oferă un API comun pentru toți   RDBMS sprijinite. Principala diferență   la majoritatea celorlalte pachete de abstractizare DB   este faptul că MDB2 merge mult mai departe   asigurați portabilitatea.

Btw: @GaryF Care sunt acele atribute ciudate ale legăturilor tale? Le-ați adăugat sau sunt adăugate de SO?

0
adăugat

Lucrul potrivit este să accesați baza de date printr-un strat de abstractizare într-un mod, cum ar fi schimbarea RDBMS sau modul în care ați implementat acel acces, trebuie doar să modificați acest strat, în timp ce restul aplicației dvs. rămâne neatinsă.

Pentru a face acest lucru, pentru a vă elibera aplicația de la cunoașterea modului de abordare a bazei de date, stratul dvs. de abstractizare pentru accesul DB trebuie implementat de un cadru precum ADODB .

Toate fișierele legate de acest strat trebuie să fie localizate într-un sub-director:

  • /ado

În aceste directoare veți pune toate fișierele .php.inc care conțin metode generale pentru a accesa baza de date.

0
adăugat

Este acum defunct, dar phpdbi este posibil să merită o privire. Dacă sunteți dispus să renunțați la unele dintre restricțiile dvs. (cel de bază), am descoperit că Doctrină a> este o modalitate destul de curată de a accesa DB-urile în PHP. Merită să investighezi oricum.

0
adăugat

Clasa :: DBI este un ORM (Object Relational Mapper) pentru perl. Căutarea pentru "PHP ORM" pe Google oferă câteva rezultate bune, inclusiv Doctrin , pe care l-am avut mult noroc cu. Voi începe să vă duc la drum.

0
adăugat

I'm trying to get more feedback on my own projects, so I'll suggest my take on ORM: ORMer

Usage examples are here

Puteți să o introduceți în fază, nu necesită adoptarea MVC și este nevoie de o configurație foarte mică.

0
adăugat
PHP România, Moldova
PHP România, Moldova
173 participanți

Vorbim despre Yii, Laravel, Symphony, MySQL, PgSQL, WP, OpenCart... Pentru confort, opriți notificările. Parteneri: https://ciupacabra.com @js_ro @node_ro @python_ro @seo_ro @Romania_Bot Offtop: @holywars_ro Joburi: @php_job @Grupuri_IT