Conectarea pool-urilor în .NET/SQL Server?

Este necesar sau avantajos să scrieți codul de partajare a conexiunii personalizate atunci când dezvoltați aplicații în .NET cu o bază de date SQL Server? Știu că ADO.NET vă oferă opțiunea de a activa/dezactiva punerea în comun a conexiunilor - înseamnă că aceasta este integrată în cadrul și nu trebuie să vă îngrijorați? De ce vorbesc oamenii despre scrierea software-ului propriu de conectare la conexiuni și cum este diferit de ceea ce este încorporat în ADO.NET?

0
fr hi bn

5 răspunsuri

Nu sunt expert în această chestiune, dar știu că ADO.NET are propriul sistem de pooling de conexiuni, și atâta timp cât l-am folosit, a fost lipsit de importanță.

Reacția mea ar fi că nu are rost să reinventăm roata ... Asigurați-vă că vă închideți conexiunile când ați terminat cu ele și totul va fi bine!

Sper că altcineva vă poate da niște anwere mai fermi!

0
adăugat

Ei bine, va pleca, deoarece răspunsul la toate aceste întrebări va fi LINQ. De altfel, nu am avut nevoie de conexiuni personalizate de conectare pentru niciuna dintre aplicațiile noastre, așa că nu sunt sigur ce înseamnă tot zgomotul.

0
adăugat

Înțelegerea mea este că pooling-ul de conexiuni este gestionat automat pentru dvs. atunci când utilizați obiectul SqlConnection. Acesta este conceput în mod intenționat pentru a lucra cu MSSQL și va asigura conectarea eficientă a conexiunilor. Trebuie doar să fiți siguri că le închideți când ați terminat cu ei (și asigurați-vă că sunt eliminați).

N-am auzit niciodată de oameni care ar fi trebuit să-și schimbe singuri pe ei. Dar recunosc că experiența mea este destul de limitată.

0
adăugat

Ponderea de conectare încorporată în ADO.Net este robustă și matură. Aș recomanda să nu încercați să scrieți propria versiune.

0
adăugat

Odată cu apariția ADO.Net și versiunea mai nouă a SQL punerea conexiunilor în pool este tratată pe două straturi, în primul rând prin ADO.Net în sine și în al doilea rând de către SQL Server 2005/2008 direct, eliminând nevoia de conectare la pool personalizate.

Am fost informat că un sprijin similar este planificat sau a fost pus în aplicare în Oracle și MySQL de interes.

0
adăugat