Ghid de incepatori pentru LINQ

În timpul beta-ului de depășire a stack-urilor, am văzut destul de multe întrebări despre LINQ SQL, dar nu știu nimic despre asta ... sună foarte interesant.

Ce este LINQ și cum pot să încep?

Link-uri ghiduri sau documentație un bonus :)

PS: Sunt un dezvoltator de timp îndelungat C# care utilizează zilnic Datatables și SQL Parametrizat

0
fr hi bn

16 răspunsuri

Iată câteva tutoriale bune (video) de la OakLeaf Systems:

http://oakleafblog.blogspot.com/2007/04/two-new-linq-to-sql-video-segments-from.html http://oakleafblog.blogspot.com/2007/05/mike-taulty-posts-six-new-linq-to-xml.html

EDIT: I just ran into this great tool created by the author of C# in a Nutshell: http://www.linqpad.net/ It includes lots of great easy to follow samples.

0
adăugat

Pentru a practica fără a fi nevoie să scrieți codul de înfășurare doar pentru a executa linq-interogări pe care le-ați putea folosi linqpad.net

0
adăugat
0
adăugat

Vă recomandăm wiki-ul Hangout On LINQ . Ei au niște informații introductive excelente , precum și informații mai detaliate și mostre pe toate a operatorilor.

Am enumerat o mulțime de referințe LINQ în notele de spectacol pentru Herding Code Episode 10 (pe LINQ) . Unul dintre preferatele mele este un articol MSDN Magazine care explică cum funcționează LINQ dintr-o perspectivă cadru, într-un mod care chiar ma ajutat să înțeleg cum funcționează.

0
adăugat

Două cărți pe care ar trebui să le luați în considerare pentru a învăța despre LINQ, ambele de la Manning:

Prima dintre ele a fost mult mai bine scrisă și ma învățat aproape la fel de mult despre LINQ într-un singur capitol decât cel din urmă într-o carte întreagă. LINQ este construit pe o mulțime de fundație, iar C# în profunzime îl construiește de la sol.

A doua carte este mult mai bună decât nimic, și veți învăța lucruri despre LINQ pe care nu le veți învăța în prima. Dar prima carte vă va oferi o fundație mult mai bună și pune cel puțin o perspectivă simbolică în loc de a urma mai mult sau mai puțin orbește după linia MS. Deci, recomand C# în Adânc în primul rând pentru a învăța LINQ.

Mike

0
adăugat

Cred că această carte:

C# în profunzime

De Jon Skeet este un excelent ghid de programatori care se potrivește nevoilor dvs. exacte (trecând de la C# mai devreme la C# 3.5).

De asemenea, dacă o comandați, veți obține și copia electronică - ar trebui să facă mai mulți editori (excelentă atât pentru Kindles, cât și pentru căutare).

0
adăugat

LINQ reprezintă interogarea integrată a limbii și este un set de extensii pentru .NET care vă permit să interogați date în același mod din cod și nu este legată de o anumită sursă de date. Puteți utiliza același cod LINQ pentru SQL Server, XML, obiecte, seturi de date și entități.

Here is a good intro from Scott Guthrie

This is a nice set of 101 LINQ Samples

0
adăugat
101 LINQ Sampels este fantastic, eu încă o folosesc foarte mult și întotdeauna îl recomand pentru alții
adăugat autor Aaron Powell, sursa

V-aș sugera cu tărie să vă jucați cu LINQPad ( http://www.linqpad.net ), este un instrument gratuit care permite (umong alte lucruri) să vă conectați la un server de baze de date și interogați-l folosind LINQ la SQL. Este nevoie de durere de a fi nevoit să configurați Console Applications pentru a face jocul.

0
adăugat
Singura problemă cu LinqPad este că nu are intelesense ca și cum ați fi obținut cu Visual Studio. Asta face mai dificilă explorarea unui obiect de date de date.
adăugat autor Chris, sursa
@Chris, intellisense în LinqPad este o caracteristică premium care vă cere să trimiteți câțiva dolari. Ei bine, merita. LinqPad este programare interactivă autentică în .NET, care este o facilitate adesea uitat, dar foarte valoroasă. Mulți oameni se duc la limbi dinamice, deoarece de obicei vin împreună cu experiențe interactive de programare, fără a-și da seama că este vorba de experiența de care au nevoie și nu de limbă. LinqPad, dar numai LinqPad în ecosistemul nostru curent, dovedește că programarea C# poate fi la fel de rapidă și distractivă ca programarea în Python.
adăugat autor Reb.Cabin, sursa
0
adăugat

Poftim. Am început cu explicațiile/exemplele lui ScottGu și am plecat de acolo:

http://weblogs.asp.net/scottgu/archive/2007/05/19/using-linq-to-sql-part-1.aspx

0
adăugat

Linq este scurt pentru interogarea integrată în limbă. Este un set de îmbunătățiri lingvistice încorporate în C# și VB. Practic, ceea ce obțineți este o grămadă de operatori de interogare standard care pot fi aplicați oricărei IEnumerabile de tip T. Există o mulțime de furnizori linq diferiți pentru anumite tipuri de date - de exemplu, există linq pentru xml, linq pentru entități, chiar linq la punctul de partajare.

Pentru a începe cu linq, în toate formele sale multiple, vă sugerez cartea Pro Linq de Joseph C. Rattz. Este o vedere de ansamblu excelentă a lui Linq. El ia o abordare fundamentală, descriind mai întâi toate caracteristicile lingvistice (cum ar fi Expresii Lambda și Expresia Copacilor) la care este construit Linq și apoi trecând la câteva implementări standard ale furnizorilor linq.

Additionally, here's a pretty good MSDN article describing Linq: LINQ: .NET Language-Integrated Query

Now, Linq to Sql is a linq provider written specifically for SQL Server. Included in this provider is an OR/M, that gives you some handy-dandy functionality (like typing out all your sql tables, so you get a robust design-time view of your database schema.) It's totally awesome, and for me, has greatly speed up development time when working with a sql database. The book I recommended above also has a great section about using Linq To Sql. Also, here's a good "beginner's guide" article from MSDN: Linq To SQL: .NET Language-Integrated Query for Relational Data

0
adăugat

Din MSDN, iată câteva lucrări, scrise de Anders și alții:

PS după ce am scris acest lucru, văd că cineva le-a legat deja de acestea, dar a fost îngropat într-un paragraf, așa că îi voi păstra și în formă de listă.

0
adăugat

Există o versiune VB.Net a paginii 101 Code Samples too -

http://msdn.microsoft.com/en-us/vbasic/bb688088. aSPX

0
adăugat

Există un podcast aici (plug-in nerușinat) care acoperă LINQ de la unul dintre autorii LINQ în acțiune.

Deep Fried Bytes - Episod 14: Linkuri despre viitorul dezvoltării cu Jim Wooley

O mulțime de lucruri minunate în acel spectacol care te pot ajuta, de asemenea.

0
adăugat

Here is a step by step tutorial on how to incorporate LINQ with your web applications within asp.net. Hope this helps http://www.progtalk.com/viewarticle.aspx?articleid=68

0
adăugat

It may be useful to beginners on linq. The step by step guide with image. http://readerstimepass.blogspot.com/2010/11/step-by-step-guide-to-implement-linq-to.html

0
adăugat