Care sunt opțiunile pentru difuzarea unui videoclip Flash?

Aș dori o introducere concisă a diferitelor opțiuni.

0
fr hi bn

3 răspunsuri

From Wikipedia

    

încorporat într-un fișier SWF utilizând instrumentul de creație Flash (acceptat în Flash Player 6 și versiuni ulterioare). Întregul fișier trebuie transferat înainte de începerea redării. Schimbarea videoclipului necesită reconstruirea fișierului SWF. [Citation needed]

         

Descărcarea progresivă prin HTTP (acceptată în Flash Player 7 și ulterior). Această metodă utilizează ActionScript pentru a include o parte de client Flash pe care o găzduiești extern pentru a fi redată. Descărcarea progresivă are mai multe avantaje, inclusiv tamponarea, utilizarea de servere generice HTTP și capacitatea de a reutiliza un singur player SWF pentru mai multe surse Flash Video. Flash Player 8 include suport pentru acces aleatoriu în fișiere video utilizând funcționalitatea parțială de descărcare a HTTP, uneori acest lucru este denumit streaming. Cu toate acestea, spre deosebire de streaming folosind RTMP, HTTP "streaming" nu suportă transmisia în timp real. Streamingul prin HTTP necesită un player personalizat și injectarea unor metadate Flash Video specifice care conțin poziția exactă de pornire în octeți și codul de timp al fiecărui cadru cheie. Utilizând aceste informații specifice, un player video Flash personalizat poate solicita orice parte a fișierului video Flash pornind de la un cadru cheie specificat. De exemplu, Google Video și Youtube acceptă descărcarea progresivă și pot căuta orice parte a videoclipului înainte de terminarea tamponării. Partea de pe server a acestei metode "pseudo-streaming HTTP" este destul de simplă de implementat, de exemplu în PHP, ca modul HTTPD Apache sau modulul lighttpd. Proiectul Rich Media oferă jucătorilor și componentelor Flash compatibile cu metoda "pseudo-streaming HTTP".

         

Streamed prin intermediul RTMP la Flash Player folosind Flash Media Server (anterior numit Flash Communication Server), VCS, ElectroServer, Wowza Pro sau serverul open5 Red5. Începând cu aprilie 2008, sunt disponibile patru înregistratoare de flux pentru acest protocol, exclusiv software-ul de re-codare screencast.

  

There is a useful introduction from Adobe here: Flash video learning guide

0
adăugat

Puteți să redați videoclipuri FLV folosind un player simplu, cum ar fi JW FLV Media Player . Acesta susține mai multe metode de streaming, playlisturi etc. Este dezvoltat activ și am găsit-o ca fiind cea mai bună soluție pentru streaming video flash.

0
adăugat

În plus față de răspunsul yoavf, puteți utiliza și haxevideo ca server de streaming video rtmp open source.

0
adăugat