Testați codificarea serializării

Care este cel mai bun mod de a verifica/testa că un șir de text este serializat într-o matrice octet cu o anumită codificare?

În cazul meu, vreau să verific că o structură xml este serializată într-o matrice de octeți cu codificarea UTF-8 care are o lungime variabilă a caracterului. De exemplu, procedura mea urâtă actuală este aceea de a injecta un caracter cunoscut pentru a solicita doi octeți în structură înainte de serializare, apoi înlocuirea caracterului de două octeți cu un caracter ASCII și compararea lungimilor serializate ale matricei. Acest lucru ar trebui să dea două matrice serializate în cazul în care matricea care conține caracterele cu două octeți trebuie să aibă lungimea +1.

Plus dacă soluția este elegantă pentru Java. Nu mă pot gândi la nici un mod elegant de a căuta o secvență de octeți într-o matrice de octeți. (Poate fi folosit pentru a căuta o secvență octet cunoscută reprezentând reprezentarea de caractere dorită în UTF-8.)

0
fr hi bn

2 răspunsuri

Asta e bine. Ai dreptate, nu am șirul original, deoarece testez un modul care creează un document xml ca array de octeți. Nu m-am gândit la deserializarea unui șir cu o codificare așteptată. Asta va face truc.

0
adăugat

Poate că ați putea desenaliza matricea octeților utilizând o codificare cunoscută și asigurați-vă că (a) nu arunca nici o excepție și că (b) se deserializează la șirul original. Se pare că, din descrierea scenariului, este posibil să nu aveți disponibilă șirul original. Ar putea exista o modalitate de ao crea?

0
adăugat