Interogarea ca Linq atunci când nu aveți Linq

Am un proiect pe care lucrez în prezent, dar în prezent acceptă doar cadrul .net 2.0. Îmi place linq, dar din cauza versiunii cadru nu-l pot folosi. Ceea ce vreau nu este atât de mult partea ORM a lucrurilor, ci "interogarea" (este chiar și un cuvânt?) De Linq.

Până în prezent, cel mai apropiat este llblgen , dar dacă ar exista ceva chiar mai ușor de greutate care ar putea face doar interogarea pentru mine, ar fi chiar mai bine.

M-am uitat de asemenea la NHibernate , care pare să se apropie de a face ceea ce vreau, dar are o curbă destul de abruptă de învățare și fișierele de cartografiere nu mă fac prea excite.

Dacă cineva este conștient de ceva care îmi va da o interfață de interogare asemănătoare cu Linq (sau chiar mai bine, cum să ajungă Linq să lucreze la framework-ul .net 2.0), aș vrea cu adevărat să aud despre asta.

0
fr hi bn

7 răspunsuri

Există o modalitate de a face referire la LINQ în .NET 2.0 Framework, dar trebuie să vă avertizez că ar putea să fie împotriva termenilor de utilizare/EULA a cadrului:

LINQ pe .NET 2.0 Runtime

0
adăugat

LinqBridge arata ca un loc destul de frumos pentru a incepe de cand am VS2008, trebuie doar sa compilati si sa implementati un server .net 2.0.

M-am uitat la SubSonic și este, de asemenea, o alternativă interesantă, dar linqbridge pare să ofere o potrivire mult mai apropiată, așa că nu va trebui să merg și să învețe o nouă sintaxă ORM/interogare.

0
adăugat
LinqBridge ne dă numai sintaxa Linq pe .NET 2.0. Avem încă nevoie de ORM.
adăugat autor Thomas Eyde, sursa

Poate doriți să verificați Subsonic . Este un ORM care utilizează un model ActiveRecord. Sunt destul de sigur că majoritatea funcțiilor sale funcționează cu .NET Framework 2.0.

0
adăugat

Pentru a echivala ceea ce a spus Lance - limba de interogare SubSonic are o interfață fluentă care nu este la fel de frumoasă ca LINQ, dar vă oferă câteva dintre avantajele (compilarea verificării timpului, a intellisense etc.).

0
adăugat

First of all. Getting linq itself to work on 2.0 is out of the question. Its possible, but really not something to do outside a testing environment.

The closest you can get in terms of the ORM/Dynamic Querying part of it, is imho SubSonic, which I'll recommend for anyone stuck in C# 2.0

0
adăugat

Aruncati o privire la aceasta:

http://www.albahari.com/nutshell/linqbridge.html

Linq este mai multe lucruri diferite, și nu sunt sigur 100% care biți doriți, dar cele de mai sus ar putea fi utile într-un fel. Dacă nu aveți deja o carte despre Linq (cred că nu), am găsit "Linq în acțiune" ca să fiu bun.

0
adăugat

LinqBridge funcționează bine sub .NET 2.0, și veți obține toate extensiile Linq și limba de interogare. Aveți nevoie de VS 2008 pentru ao folosi, dar deja știați asta.

Cu toate acestea, Linq nu este un ORM. Este o sintaxă de interogare. Dacă doriți să utilizați Linq pentru a interoga o bază de date, veți avea nevoie de .NET 3.5. Asta pentru că versiunea 2.0 nu oferă mecanismul necesar pentru a converti codul Linq în limba de interogare preferată a bazei de date.

Cu alte cuvinte, dacă ORM este ceea ce aveți nevoie, LinqBridge nu vă va ajuta . Trebuie să verificați unele dintre celelalte sugestii furnizate.

0
adăugat