Un fel de manager de activități pentru JavaScript în Firefox 3?

Recent am avut probleme cu Firefox 3 pe Ubuntu Hardy Heron.

Voi face clic pe o legătură și se va agăța pentru o vreme. Nu știu dacă este o eroare în Firefox 3 sau o pagină care rulează prea mult JavaScript pe partea clientului, dar aș vrea să încerc și să o depanctez puțin.

Așadar, întrebarea mea este că "există o modalitate de a avea un fel de explorator de proces sau un fel de lucru pentru manager de activități pentru Firefox 3?"

Aș dori să văd ce tabele utilizează procentul procesorului meu prin intermediul JavaScript-ului pe pagina respectivă (sau orice altceva din pagină care cauzează utilizarea CPU / memorie).

Știe cineva despre un plugin care face acest lucru sau ceva similar? A mai făcut altcineva acest tip de inspecție într-un alt mod?

Știu despre FireBug, dar nu-mi pot imagina cum aș folosi cu degetul care tabă utilizează o mulțime de resurse.

Orice sugestii sau informații?

0
fr hi bn

5 răspunsuri

Deci, întrebarea mea este că există o modalitate de a avea un fel de explorator de proces sau un fel de lucru pentru manager de activități pentru Firefox 3?

Din cauza modului în care Firefox este construit, acest lucru nu este posibil în acest moment. Dar noul browser Internet Explorer 8 Beta 2 și browserul Google Chrome deja anunțat se îndreaptă în această direcție, așadar presupun că Firefox se va îndrepta și acolo.

Aici este un post ( Managerul proceselor Google Chrome ), de John Resig de la Faima Mozilla și jQuery pe acest subiect.

0
adăugat

Este probabil minunat firefox3 fsync "bug" , care este o grămadă de eșecuri.

În concluzie

  • Firefox3 salvează marcajele și istoricul într-o bază de date SQLite
  • De fiecare dată când încărcați o pagină pe care o scrie în această bază de date de mai multe ori
  • SQLite îi pasă foarte mult de faptul că nu-ți pierzi semnele de carte, de aceea de fiecare dată când scrie, instruiește kernelul să-și alunge fișierul bazei de date pe disc și să se asigure că este complet scris
  • Multe variante de linux, atunci când le-a spus să se spele așa, spală fiecare FIȘIERE. Acest lucru poate dura până la un minut sau mai mult dacă aveți sarcini de fundal care fac orice fel de lucruri intensive pe disc.
  • Kernel-ul face firefox să aștepte în timp ce se produce această spălare, care blochează interfața utilizator.
0
adăugat

Există o discuție aprofundată a acestui care explică toate din problemele legate de fsync care au afectat versiunile de 3.0 ale FF. În general, nu am mai văzut nici comportamentul de atunci și, într-adevăr, nu ar trebui să fie o problemă deloc dacă sistemul dvs. nu face, de asemenea, sarcini intense de IO. Firebug / Venkman face pentru debuggers frumos, dar ar fi dureros pentru imaginind astfel de probleme de codul altcuiva, IMO.

De asemenea, mi-ar placea ca exista o modalitate usoara de a uita la utilizarea CPU-ului in Firefox by tab, desi, deseori ma gandesc ca FF mananca 100% CPU, dar nici o idee despre ce parte cauzeaza problema.

0
adăugat

Nu există un fel de instrument de "explorator de proces" pentru Firefox; dar există http://developer.mozilla.org/en/docs/Venkman cu profilare, pe care le-ați putea folosi pentru a vedea timpul petrecut de cromul (adică de non-conținut, care nu este pagina de web) scripturi.

Din ceea ce am citit despre asta, DTrace ar putea fi de asemenea util pentru acest tip de lucru, dar necesită crearea unei construcții personalizate și eventual adăugarea de sonde suplimentare sursei. Nu am mai jucat cu mine.

0
adăugat

XUL Profiler is an awesome extension that can point out extensions and client side JS gone bananas CPU-wise. It does not work on a per-tab basis, but per-script (or so). You can normally relate those .js scripts to your tabs or extensions by hand.

De asemenea, merită menționat faptul că Google Chrome are built-in un manager de task foarte bun, care oferă memorie și utilizarea procesorului pe fila, extensie și plugin.

[XUL Profiler] este un profil Javascript. Aceasta   arată timpul scurs în fiecare metodă ca a   grafice, precum și zonele de pană de browser   revine pentru a ajuta la urmărirea consumului   CPU bucăți de cod.

     

Urmări toate apelurile JS și evenimentele de vopsire   în contextul XUL și al paginilor. Construieste un   animație care arată dinamic   zonele de panza fiind redesenate.

De la 3.6.10 FF nu este actualizat, deoarece nu mai este marcat ca compatibil. Însă funcționează și puteți să ignorați incompatibilitatea cu minunat extensia MR Tech Toolkit .

0
adăugat
JavaScript, România - Moldova
JavaScript, România - Moldova
328 participanți

Comunitatea Română JavaScript: github.com/js-ro Pentru confort, opriți notificările. Parteneri: @node_ro, @php_ro, @python_ro, @seo_ro, @RomaniaGroup, @ai_ro, @Grupuri_IT Offtop: @holywars_ro Joburi: @js_jobs_ro Sponsored with ❤️ by ciupacabra.com