Poți intra într-o școală de prim grad care vine de la UT Knox?

Am mers la Universitatea din Tennessee, la Chattanooga, unde am obținut o diplomă în filosofie și am absolvit o diplomă de studii de nivel 3.4. În ultimul an, am descoperit o iubire neîncetată a fizicii. Cu toate acestea, am trebuit să încep de la început practic, de la început, cum ar fi învățarea pre-calc.

Acum particip la UT Knox pentru o diplomă de fizică în suburbie. UT Knox este o școală publică clasată pe locul 83 în fizică. Întrebarea mea este: cât de bine trebuie să fac pentru a veni dintr-o școală ca UT Knox, la vârsta mea, pentru a fi acceptată într-o primă școală absolventă? Știu că șansele sunt stivuite împotriva mea, dar am de gând să le depășesc.

4
De asemenea, în strânsă legătură: academia.stackexchange.com/q/44061/19607
adăugat autor Ashish, sursa
Clasamentul în școală nu este chiar atât de important. Du-te Vols!
adăugat autor Gerald, sursa
Am redactat în mod substanțial întrebarea, pentru că am avut un timp foarte greu să o înțeleg. Verificați că nu este nimic deosebit de important pe care l-am lăsat afară/nimic ce am prezentat în mod eronat.
adăugat autor Stella Biderman, sursa
În cazul în care cineva se întreabă, Texas A & M College Station este clasat pe locul 39 în matematică, iar cel de-al 19-lea în analiză de către USNWR și San Antonio este unranked. Se aplică clare rezerve, dar este vag util pentru mine ca cineva care știa zero despre universitate.
adăugat autor Stella Biderman, sursa
Am trăit în Houston pentru cea mai mare parte a vieții mele, iar TIL există un TAMU-SA. Site-ul său web spune că a fost fondată în 2008; pentru comparație, campania emblematică TAMU din Colegiul Station a fost fondată în anii 1870.
adăugat autor shoover, sursa
@shoover Nu esti primul care realizeaza asta.
adăugat autor user62868, sursa
Pentru comparație: Am terminat studiile la TAMU San Antonio, un campus mai nou. Acum fac un maestru în matematică la TAMU în Colegiul Station, pilotul nostru, și suntem destul de bine plasați în matematică. Încercați să intrați în școlile dorite!
adăugat autor user62868, sursa
Verificați lista de Alumni notabili de pe site-ul UTK. În timp ce există unii care au frecventat școli postuniversitare de o anumită reputație, mai multe nu au avut și au influențat societatea, cultura, arta, afacerile, guvernul și multe alte sfere.
adăugat autor St. Inkbug, sursa

5 răspunsuri

Cred că cereți o întrebare greșită. Pentru întrebarea specifică, șansele dvs. de a fi acceptate la o școală absolventă de zece ani sunt aproape de zero. Asta nu are nimic de-a face cu tine sau unde te duci la școală. Numerele sunt doar. Fracțiunea de candidați acceptați la un număr atât de mic de școli este minuscule.

O întrebare mai bună, care cred că vă va lăsa mai multumită, este ceea ce trebuie să faceți pentru a intra într-o școală foarte bună, care vă va ajuta să vă atingeți obiectivele generale de viață. Ar fi trist dacă, la sfârșitul vieții tale, singurul lucru pe care l-ai putea spune despre tine este "a mers la o școală de top zece ani".

Calea de succes pentru a lucra din greu, a învăța o mulțime, a citi, a scrie, a emula acele lucruri pe care vrei să le faci, a fi îndrăzneț când e nevoie, de a cere ajutor, de a învăța să lucrezi în mod cooperativ, ....

Puteți face totul oriunde. Puteți face chiar și în timp ce este un pic de un goofball.

Pentru înregistrare, o mulțime de oameni sunt începători târzii. Nu am avut niciodată o experiență educațională pozitivă până în al doilea sau al treilea an al HS. HS-ul meu nu mai există. Dar am învățat cum să fiu mai bun și să închei cu un doctorat și o carieră academică de succes.

Dar când vine timpul să se aplice pentru școala de grad, se aplică la una sau două școli de top, împreună cu altele. Există o mulțime de școli bune care te vor ajuta să construiești o carieră și o viață mare.

22
adăugat
"Ar fi trist dacă, la sfârșitul vieții tale, singurul lucru pe care să-l poți spune despre tine este" a mers la o școală de top zece ani "." Acesta este unul dintre cele mai corecte lucruri pe care le-am citit vreodată pe acest site. Big-uri, Buffy.
adăugat autor Pete L. Clark, sursa
Sunt de acord cu Pete, acesta este un răspuns excelent. Punctul pe care l-ați făcut în primul paragraf este, de asemenea, foarte pertinent.
adăugat autor jww, sursa
@AmAStudent, nu neglija efectul de auto-selecție. Dacă nu sunteți sigur că veți fi acceptat, probabil că nu vă aplicați. Și totuși, 90% dintre cei care merg la timpul și cheltuielile de aplicare încă nu fac tăietura. Numerele sunt foarte mici. Prea mic pentru a "conta pe ea" în nici un fel. Acestea sunt chiar mai mici dacă luați în considerare doar un singur câmp.
adăugat autor T-Rex, sursa
"Pentru întrebarea specifică, șansele dvs. de a fi acceptate la o școală absolventă de zece ani sunt aproape de zero". Nu chiar. Școlile de grad nu sunt ca instituțiile de învățământ superior. Rata de acceptare brut este mai mult de 10%: verificați statisticile de admitere ale MIT din anul trecut ( gradschoolshopper.com/gradschool/sclisting.jsp?rec=122 ), de exemplu.
adăugat autor kevbonham, sursa

Am mers la o mică universitate din sud pentru studenții mei din fizică și o universitate sudică diferită, de dimensiuni medii pentru maeștrii noștri de fizică (atât în ​​Statele Unite). Și, deși nu am făcut-o, câțiva dintre colegii mei de clasă s-au terminat la programele de fizică de înaltă clasă, cum ar fi Berkley, Chicago și Cornell. Aceste programe nu discriminează solicitanții de la universități cu niveluri scăzute. Este doar faptul că criteriile de acceptare sunt mult mai greu de obținut dintr-un program de nivel mediu. Aceste cerințe sunt:

  1. A 3.8-4.0 GPA in your physics courses
  2. A physics GRE score greater than 800
  3. Research with an accompanying publication in a peer-reviewed journal

În general, elementul 3 este cel mai mare handicap pentru elevii din școlile mai mici; oportunitățile oferite studenților pentru a sprijini cercetarea reală se diminuează dramatic cu mărimea programului. Cea mai bună opțiune pentru majoritatea absolvenților de fizică pentru a obține o experiență de cercetare tangibilă este să se aplice unei REU (Cercetare pentru studenți). Acestea sunt sesiuni de cercetare de mare viteză care se desfășoară în timpul semestrelor de vară. Dacă ar fi putut să mă întorc și să-mi spun, e să niciodată, niciodată să treacă o oportunitate de cercetare, plătită sau neplătită. Făcând cercetări este, prin definiție, ceea ce fac cei mai mulți fizicieni (și toți absolvenții), dar este ultimul lucru pe care elevii îl gândesc pentru admiterea la programele de absolvent.

În cele din urmă, după cum au observat și alții, trecerea la o școală de vârf nu este necesară pentru a avea o carieră de succes în fizică; multe departamente de fizică universitară se specializează în cercetarea pe care o publică. Este mai important să alegeți un câmp de fizică (optică, plasmă, solidă etc.) și apoi să aplicați acelor programe care se specializează în domeniile fizicii. Clasamentul general nu are nimic de-a face cu asta.

4
adăugat
+1 la ultimul comentariu - MIT ar putea fi "clasat pe primul loc", dar nu are un program de cercetare semnificativ în zona dvs. de interes
adăugat autor Aziz Javed, sursa

Nu pot să vorbesc direct cu fizica, dar în ceea ce privește ingineria (domeniul meu), am urmat o altă universitate de stat din TN și am primit-o la CalTech pentru școala de grad. (CalTech este în prezent clasat pe locul 5 în domeniul meu.Am ajuns să merg în altă parte, dar asta este o altă poveste.) Acordat, fizica este un domeniu diferit, dar nu cred că vine de la UTK este chestia care te-ar tine înapoi .

În general, aș fi de acord cu răspunsul potrivit căruia un GPA bun, scorurile ridicate GRE și publicațiile academice sunt toate lucrurile care vă pot ajuta să intrați într-o școală bună indiferent de locul în care veniți. Eu nu sunt de acord că UTK este un impediment pentru aceste lucruri, în special numărul 3.

Laboratorul Național Oak Ridge (ORNL) este la 45 de minute distanță și este parțial gestionat de UTK. Este cel mai mare laborator național din cadrul Biroului de Științe al DoE și un centru de clasă mondială. Există o mulțime de oportunități de cercetare disponibile pentru studenții UT. A petrece câteva veri acolo, de exemplu, în programul SULI, vă va oferi o experiență excelentă în cercetare și, în multe cazuri, vă veți pune în contact direct cu membrii facultăților din universitățile de vârf care vin în timpul verii.

2
adăugat

Uită-te la locul în care profesorii tăi au mers la școală. Sunt calificați să compare studenții lor cu colegii de școală de gradul lor. Deci, un scenariu absolut cel mai bun este faptul că unii dintre ei sunt suficient de impresionați pentru a vă compara cu colegii de școală de grad, care (dacă sunt susținute cu notele și scorurile GRE pe care le-ați aștepta cu această comparație) în acel calibru de școală (sau poate puțin mai mic). Nu se va întâmpla des, dar se poate întâmpla. Pătrunderea în orice loc mai bine decât unde au plecat profeții dvs. este improbabilă, deoarece ei nu pot spune în mod credibil dacă veți reuși acolo.

1
adăugat
Nu înțeleg, era sovietică Novosibirsk era o universitate foarte puternică! Punctul meu nu a fost unul negativ, a fost unul pozitiv: probabil că ați avut facultate care a mers la școli puternice, așa că, dacă faceți destul de bine, ei vă pot scrie credibil scrisori care vă pot duce într-o școală mult mai puternică decât cea curentă.
adăugat autor CodingWithoutComments, sursa
+1 GRE ... Dacă te duci la o școală mai mică, atunci obținerea scorurilor de top GRE este ceea ce trebuie să țintă.
adăugat autor Erik, sursa
Acest lucru nu are nici un sens. Unul dintre profeții mei a mers la Universitatea Tehnică de Stat din Novosibirsk - asta înseamnă că nu merg la o universitate tehnică sovietică este improbabilă?
adăugat autor Brian Willis, sursa
@NoahSnyder Scopul a fost acela de a ilustra faptul că, chiar dacă este o școală bună, cum ar fi acel profesor "Comparați-mă cu colegii de școală de gradul lor"? Ei au fost, literalmente, oameni de știință de rachete din perioada sovietică. Sunt un epidemiolog.
adăugat autor Brian Willis, sursa
Îmi place încercarea unei explicații mecanistice, dar logica nu prea are sens pentru mine. Spuneți, de exemplu, că un consilier de studenți al unui elev a frecventat școala care este # 15 în unele sisteme de clasificare; ceea ce le-ar împiedica să argumenteze în mod plauzibil că performanțele elevului depășesc în mod semnificativ ceea ce s-ar fi așteptat de la colegii absolvenți la școala Rank-15, astfel încât aceștia sunt probabil calificați să participe la o școală Rank-5?
adăugat autor ccrez, sursa

Școlile de vârf nu vă uită doar la școlile pe care le-ați absolvit și la GPA. Ei se mândresc că găsesc diamantul ca dur. Ei caută ingeniozitate adevărată.

Sugestie:

Dacă faci lucruri remarcabile în afara școlii care se referă la fizică, acestea pot purta o mulțime de greutate. Exemplu - dacă demonstrează inventivitatea prin înființarea unui spargere a atomului DIY în garaj și prin împărtășirea acestuia pe YouTube și obținerea unei mulțimi de vizualizări, atunci puteți absolvi de la knox, obțineți un GPA de 2,0, dar probabil că totuși intrați în MIT. Demonstrați-vă pasiunea cu activități reale din lume. Nu depinde de o instituție care să vă acorde credibilitate, să stea pe propriile două picioare și să o faceți - atunci indiferent dacă intrați într-o școală de vârf, veți avea abilitățile necesare pentru ao face în lumea reală.

0
adăugat