Motiv pentru ciudate "canioane" de praf pe platforma de răcire

I took apart my cooling platform Something like this :Cooling Platform

Și am găsit așa ceva înăuntru:

Canyon of dust 1 Canyon of dust 2 Canyon of dust 3

Mă întreb de ce în jurul valorii de goluri sunt structurile "ca niște cai".

PS: De asemenea, dau această platformă pe podea, poate că ar putea fi un motiv?

EDITAȚI | × :

Toată lumea pare (cu excepția răspunsului lui Brandon Enright) să ignore cuvântul "praf" în această întrebare. Aceste structuri nu sunt în plastic în sine. Este praf pe plastic.

Dovada:

Dust canyon

Mi-am pierdut complet degetul:

Dust canyon wiped

18
Ventilatorul aspiră aerul sau aruncă aerul în plus? Se pare că se află în jurul cavității circulare rotunde. Ar putea fi vorba de un vârtej de aer și de praf formate în aceste depresiuni. Praful ar putea să se încarce electrostatic în timp ce se va deplasa în vortex. Când opriți dispozitivul, praful încărcat poate fi așezat pe canalele care au fost ionizate anterior pe plastic. Seamănă cu canalele de ionizare atunci când apare fulgerul. Lumina va urma mereu același canal de ionizare.
adăugat autor Duck, sursa
Ar fi acelasi tip/model asemanator daca carcasa era metalica, adica conducand si nu din plastic?
adăugat autor Duck, sursa
Este într-adevăr praf (adică, puteți șterge-l departe), pentru că se pare ca fisuri de stres în plastic.
adăugat autor Kyle Kanos, sursa
Imagini foarte interesante. Oricare ar fi acestea, mi-ar plăcea și o explicație
adăugat autor alex, sursa

6 răspunsuri

Acest tip de structuri de formare se poate forma prin DLA (Diffusion-limited-aggregation) (DLA). Modul în care funcționează acest lucru este că particule mici de aglomerări de praf umblă la întâmplare (din cauza mișcării browniene ) până când au lovit o altă particulă și apoi au rămas împreună.

Dacă simulați procesul DLA pe un computer prin plasarea unei particule în centru și apoi introduceți particule în locații aleatorii în jurul marginilor ecranului și le permiteți să se deplaseze în conformitate cu Motion Brownian și să se lipească de fiecare dată când lovesc, atunci veți obține aceste structuri ramificate care arată că au "degete" care ies din ele.

Deci, de ce nu acumulează aceste structuri și arată ca o circulară?   cerneală cu margini neregulate? De ce sunt ramificate?

Acest lucru se datorează unei buclă de feedback pozitivă. Atunci când o ciocnire apare din întâmplare, ea se extinde dincolo de restul, deci există o șansă mai mare ca alte particule browniene să o lovească. Așa că bomba va crește și mai repede.

If you look at this image you will see that it would be very hard for a randomly moving particle to avoid all the branches and hit the center (the dark blue area). Thus the fingers get longer and longer. enter image description here

Deci, de ce s-ar forma acestea la canioane?

Așa cum se vede în imaginea întrebare duplicată aceste structurile de ramificație nu se formează numai la caniculele circulare. Ele se formează și în jurul celorlalte margini ale elementelor de turnare prin injecție, deoarece suprafața permite particulelor mici să se blocheze la aceste neregularități și să se lipească de plastic. Chiar dacă numai câteva particule reușesc să se blocheze acolo, acestea vor crește prin regulile procesului DLA.

Așa se formează aceste structuri?

Doar prin similitudinea vizuală nu putem demonstra că acesta este modul în care s-au format aceste structuri. Există de fapt multe procese diferite care pot genera aceleași tipare. O metodă dacă vrem să vedem dacă putem exclude DLA ar fi să privim dimensiunea fractală a acestei structuri. Dimensiunea fractală este o măsură a gradului de împachetare densă a ramurilor și în procesele DLA, grupările sunt fractale cu un dimensiune de aproximativ 1,71 .

DLA poate fi observat în multe sisteme cum ar fi electrodepunerea, fluxul Hele-Shaw, depozitele minerale și defalcarea dielectrică.

When comparing the pictures of the same question that was just posted recently, one cannot be sure that in these two cases these patterns were formed by the same process. It seems plausible, but it doesn't have to be. enter image description here enter image description here

Dacă vă uitați la coloniile bacteriene, acestea pot avea structuri ramificate ca cele prezentate mai sus. introduceți descrierea imaginii aici (Această imagine este de la produse chimice care le dirijează direcția de mișcare .

Motivele pentru care se acumulează la cratere ar putea fi foarte asemănătoare, și anume faptul că particulele organice și umiditatea pe care bacteria o dezvoltă pe agregate la nereguli.

Orice comentarii, editări, calcule și experimente sunt foarte apreciate. Cred că ar trebui să se poată da seama exact cum s-au format aceste structuri, cu mai multă contribuție din partea comunității.

I asked on the Biology StackExchange here to figure out if we can rule out that it is a bacterial colony or if that is a possibility.

O mare parte din acest răspuns este informat de această carte despre structurile ramificate de Philip Ball .

11
adăugat
Răspuns mult mai bun decât al meu!
adăugat autor Brandon Enright, sursa
Cred că DLA este un mare candidat pentru ceea ce se întâmplă. Înregistrarea wikipedia oferă exemplul fluxului Hele-Shaw pentru un proces care duce la DLA . Este pentru curgerea între două plăci paralele cu un decalaj (infinit) mic între ele; care ar fi o aproximare bună pentru ceea ce se întâmplă în aceste cazuri de ventilator.
adăugat autor JMac, sursa
+1 Acesta este un pic de cercetare. Acum, semnele "ejector pin" de pe plastic fac sens ca "semințe", puncte pentru model, glitches ușoare în suprafața de plastic sunt un loc pe care particulele care se deplasează în mișcarea Brownian ar putea fi mai probabil să se ciocnească și atașați la. Absolut fascinant.
adăugat autor Amit Kumar Jha, sursa

Am mai văzut și asta. Cercurile pe care se află "canionurile de praf" sunt semne din procesul turnarea prin injecție . Mai exact, ele reprezintă știfturile de ejector făcute atunci când știfturile împingă piesa din matriță. Forța de împingere a părții afară poate crea crăpături de tensiune radială în bobul plasticului. Dacă folosiți un microscop pentru a vă uita la suprafața plasticului, probabil veți vedea un plasture gros în formă de linii de canion și la care se lipsește praful.

Există o mulțime de tipuri diferite de defecte de turnare prin injecție. Mărcile splay sunt o caracteristică similară a turnării prin injecție care ar putea arăta ca imaginea dvs. .

10
adăugat
În modelele legate de întrebări sunt vizibile, care nu sunt asociate cu marcajul pinilor ejectorului. Procesul de ejecție poate acționa ca un factor de precipitare.
adăugat autor Duck, sursa
@Wossname pe de altă parte, cât de mult din fizică suntem absolut sigur? Dacă acesta este criteriul, nu avem răspunsuri despre nimic.
adăugat autor Asher, sursa
@Asher, sunt de acord cu totul, dar, existențialismul în afară, este încă posibil să aplicăm metoda noastră științifică la o întrebare.
adăugat autor Amit Kumar Jha, sursa
Există multe "probabil" aici. Speculațiile nu constituie un răspuns. Nu mă refer la nici o ofensă.
adăugat autor Amit Kumar Jha, sursa

Pe lângă răspunsurile care se referă la stresul "fisuri":

De asemenea, este posibil ca, în absența oricărei fisuri fizice reale, solicitările impuse plasticului să fi schimbat proprietățile electrostatice ale plasticului. Aceasta, la rândul său, ar putea schimba modul în care se colectează praful pe plastic, făcând schimbările vizibile.

5
adăugat

They seem to be Lichtenberg patterns. Quote "After discharging a high voltage point to the surface of an insulator, he recorded the resulting radial patterns by sprinkling various powdered materials onto the surface. By then pressing blank sheets of paper onto these patterns, Lichtenberg was able to transfer and record these images, thereby discovering the basic principle of modern xerography." https://en.m.wikipedia.org/wiki/Lichtenberg_figure

Se pare că unii cum de plastic, care este un dielectric este obtinerea subliniat de înaltă tensiune.Sursa de tensiune care stresandu-l ar trebui să fie investigated.It poate fi faptul că învârtind în jurul valorii de praf într-un vortex care se percepe datorită efectului triboelelectric provocați acest lucru. Atunci când dispozitivul este oprit ... praful se va depune pe întărirea modelului Lichtenberg. Referințe suplimentare pot fi găsite aici

https://books.google.co.in/books?id=TVpMXfBkX40C&pg=PA1&lpg=PA1&dq=lichtenberg+patterns+xerography&source=bl&ots=sOzdu3B8v8&sig=nvwUlmumxExfnRyA5-NXXy_v2Po&hl=en&sa=X&ved=0ahUKEwiZmaWTv-zTAhUKqo8KHVZGAVkQ6AEIODAE#v=onepage&q=lichtenberg%20patterns%20xerography&f=false

2
adăugat
@EmilioPisanty Am concur.That exclude vortex.Plastics totuși apar în două faze amorfă și cristalină și interfața dezvoltă o sarcină prin ceea ce se numește Maxwell Wagner Effect.It poate fi faptul că un amestec de acest efect și efectul dielectric termic creează prins încărcări și canale de ionizare prin care evacuarea treptată scapă ajutată de îmbătrânirea timpurie datorită excesului de stres la punctele ejectorului. Atunci când se produce o mobilitate de încărcare, se produc și schimbări structurale, ca și în experimentul de laborator fermi.
adăugat autor Duck, sursa
Iată un videoclip pe care l-am găsit despre ceva similar făcut la laboratorul fermi. Motivul este de înaltă tensiune fără îndoială, dar cum trebuie să fie investigat. youtu.be/9lHxBQvqlaU
adăugat autor Duck, sursa
Din nou citând din Wikipedia "există și o diferență marcantă în forma figurii, în funcție de polaritatea încărcăturii electrice care a fost aplicată plăcii. În cazul în care zonele de încărcare au fost pozitive, pe placă se vede un plasture care se extinde larg , compuse dintr-un nucleu dens, din care ramificațiile radiază în toate direcțiile, suprafețele cu încărcare negativă sunt considerabil mai mici și au o graniță ascuțită, circulară sau asemănătoare cu fanii, complet lipsită de ramuri.Heinrich Rudolf Hertz folosește figuri de praf Lichtenberg în lucrarea sa seminificată care demonstrează electromagnetismul lui Maxwell valori teoretice. "
adăugat autor Duck, sursa
Din Wikipedia. "O lovitură de fulger poate crea, de asemenea, o figura mare Lichtenberg în iarba care înconjoară punctul lovit. Acestea sunt uneori găsite pe terenurile de golf sau pe pajiștile ierboase." [12] Depozitele minerale în formă de rădăcină "fulgurite" pot fi create și ca nisip și pământ este topit în tuburi sticloase "
adăugat autor Duck, sursa
Cartea de pe link-ul de mai sus spune despre electrograful prin care au fost făcute vizibile modelele realizate de electricitatea atmosferică pe o suprafață.
adăugat autor Duck, sursa
Vedeți și întrebarea legată, în care un efect similar a fost observat într-un dispozitiv fără fani.
adăugat autor Nathan Feger, sursa

Polymers have an amorphous structure and a crystalline structure.In reality both these phases exist in between each other.The interfacial region between the two are where charges separation occurs called Maxwell Wagner Interfacial Polarization. https://books.google.co.in/books?id=Ta04BQAAQBAJ&pg=PA23&lpg=PA23&dq=maxwell+wagner+effect+amorphous+crystalline+interface&source=bl&ots=ijnUsqOKET&sig=GUHgpyPMO7mG1_l6aHZcVEf_0Fg&hl=en&sa=X&ved=0ahUKEwjXns6pjfHTAhXLLo8KHX2GAd8Q6AEIRTAI#v=onepage&q=maxwell%20wagner%20effect%20amorphous%20crystalline%20interface&f=false Hence charges already exist separated wuthin the plastic. Application of pressure at the time of ejecting the piece would lower the dielectric strength of the plastic at the surface radial to the applied pressure. These charges would be free to migrate closer to the surface which would act to attract dust over the areas of static charge.

0
adăugat

Ai vărsat vreodată o băutură răcoritoare pe ea? Sau orice alt lichid cu zahăr?

Dacă da, ar putea fi ceva care este în realitate în platforma dvs. de răcire. Dacă s-a condensat acolo, ar putea fi faptul că atunci când vă setați computerul pe el, acesta se încălzește suficient pentru a determina substanța să scurgă puțin. Aceste cercuri pot avea, de asemenea, un fel de epoxid (dacă ceva nu sa scurs din exterior).

Vibrațiile de la ventilatoare ar fi putut să le permită să se răspândească în structurile de tip fractal, de unde praful ar fi putut fi blocat în substanța lipicioasă.

0
adăugat
Aceste cercuri sunt rezultatul procesului de turnare atunci când sunt fabricate. Crăpăturile sunt mai probabil legate de stres decât de băuturile zaharoase.
adăugat autor Kyle Kanos, sursa
Vă sugerați o băutură vărsată au reușit să rămână numai la acești "canioane" (și nu au ajuns peste tot), ci să facă aceste modele după încălzirea repetată cu ajutorul vibrațiilor. Mi se pare nerezonabilă, în special în ceea ce privește defecte de turnare prin injecție .
adăugat autor Kyle Kanos, sursa
Inițial, bănuiam că nu am citit suficient problema cu grijă să înțeleg că acestea erau mai degrabă în cochilie decât în ​​afară. Dacă ar fi fost așa, ar fi putut șterge exteriorul și ar fi rămas un reziduu înăuntru, care în cele din urmă s-ar fi scurs. Pur și simplu a înțeles greșit întrebarea. Nu cred că este mult mai probabil ca aceste efecte să fie cauzate de procesul de fabricație și/sau de propagarea fracturilor de stres.
adăugat autor taleinat, sursa
utilizatorul încă nu a verificat că sunt fisuri.
adăugat autor taleinat, sursa
@MaxGraves acestea nu sunt crapaturi a se vedea Edit.
adăugat autor mclark1129, sursa
Acestea nu sunt crack, Wait minute voi oferi fotografii.
adăugat autor mclark1129, sursa