Care este cel mai bun mod de a desena "butoane" care pot fi puse în joc într-un joc video?

Caut idei despre cum să desenez un "buton" care să poată fi creat într-o aplicație de joc. Dacă folosesc o imagine fixă ​​non-vector sprite pentru butonul fundal, atunci nu pot dimensi ușor butonul. Dacă scriu un cod pentru a desena un buton redimensionabil (cum ar fi butoanele Windows sunt desenate), atunci programatorul trebuie să se implice - și face dificilă jupuirea. O altă opțiune este să spargeți butonul în 9 imagini mai mici (3x3) și să le întindeți pe toate - colțurile rotunjite sunt făcute în HTML.

Există o altă cale "mai ușoară"? Care este cea mai bună abordare?

0
fr hi bn

3 răspunsuri

Ar trebui să fie posibil cu shadere. Probabil că va trebui să faceți căutări texel, dar ar reduce numărul de triunghiuri într-un interfață complexă.

0
adăugat

Da. Lucrez la un editor. Este un limbaj asemănător XAML (sau preferat OpenLaszlo, dacă preferați) pentru XNA. Deci, butoanele pot fi redimensionate de editor. De asemenea, butoanele pot fi redimensionate printr-o foaie de stil.

Cred că aveți dreptate că toate butoanele vor avea aceeași dimensiune într-un design real. Dar chiar și într-o aplicație de fereastră, uneori trebuie să faceți un buton mai larg pentru a găzdui textul.

0
adăugat

Dacă doriți cu adevărat să realizați acest lucru, modul de a face acest lucru este cu coordonatele de textură. La fel ca și cum ați face un buton / panou extensibil în HTML cu o masă, definiți pur și simplu coordonatele UV pentru colțuri, zona superioară extensibilă, zona extensibilă inferioară, zonele laterale extensibile și apoi mijlocul.

For an example of this being implemented in an XNA engine (though it's a closed source engine), see this: http://www.flatredball.com/frb/docs/index.php?title=SpriteFrame_Tutorial

0
adăugat