Cum îmi împărtășesc cel mai bine o formă de încorporare în VB6?

Există o modalitate bună de a crea o formă în VB6 care poate fi ușor încorporată în alte forme?

În câteva ocazii recent, am vrut să proiectez și să codific un obiect Form care aș putea conecta la mai multe formulare "părinte". Scopul meu este de a crea o bucată centralizată de cod pentru gestionarea mai multor componente ale UI într-un anumit mod și apoi să pot folosi acel (atât aspectul UI cât și logica) în mai multe locuri. Sunt cu siguranță dispus să utilizez codul (mai degrabă decât Design View) pentru a încărca formularul copil.

Cel mai bun lucru pe care l-am realizat până acum este de a trage toate logica interesantă pentru forma copilului într-un modul de clasă și de a avea fiecare formă de părinte să-l așeze pe UI (probabil într-un control Imagine) și să treacă acel obiect Imagine în modulul de clasă. Clasa știe apoi cum să opereze pe imagine și presupune că toate piesele sale așteptate au fost stabilite corespunzător. Această abordare are mai multe dezavantaje și aș vrea ceva mai elegant.

0
fr hi bn

1 răspunsuri

Aruncati o privire la VB6 UserControls; Cred că sunt exact ceea ce aveți nevoie. Aveți posibilitatea să creați un UserControl în cadrul proiectului dvs., să adăugați controale și cod la acel control și apoi să îl inserați într-un formular ca și controalele standard VB6. Am folosit UserControls pentru a partaja layout-urile UI în mai multe rânduri și funcționează excelent.

0
adăugat