Cele mai bune practici pentru utilizarea robinetelor, evitând în același timp contaminarea încrucișată

Care sunt cele mai bune practici atunci când vine vorba de a atinge robinetele în timp ce manipulează carnea brută? Am probleme legate de TOC legate de germeni, asa ca am sfarsit evitand utilizarea de carne cruda cu orice pret pentru ca in capul meu s-ar produce urmatoarele:

Cut meat > turn on tap > wash hands > turn off tap > get germs back on hands

În timp ce aș putea lucra cu o metodă cu o singură mână, acest lucru nu ar funcționa pentru fiecare situație, spatchcocking, keebabs etc.

Am avut un Google și am căutat alte subiecte pe această temă, dar toți par să se concentreze pe spălarea post-gătit sau modul în care spectacolele de bucătărie taie toate spălarea repetată a mâinilor. Nimeni nu pare să detalieze cele mai bune practici sau orientări guvernamentale pentru spălarea mâinilor și contaminarea încrucișată din actul de spălare (dacă există într-adevăr).

3

6 răspunsuri

Folosesc adesea metoda descrisă în răspunsul mech - folosirea mănușilor de calitate la manipularea mâncării crude. Atât la serviciu, cât și la domiciliu.

O opțiune secundară pe care o folosesc adesea este curățarea globală a robinetelor. Pur și simplu, luați acele robinete cu mâinile primei carne cu impunitate. Dă-ți mâinile o clătire rapidă, apoi spală-le cu săpun și frecat în plus. Apoi curățați robinetele. Apoi clătiți totul din nou.

Există, de asemenea robinete care pot fi manipulate cu coatele și am auzit de robinete sensibile la căldură care răspund la atingere, de asemenea.

Amintiți-vă că carnea crudă nu vă poate face rău dacă tocmai ați curățat ulterior. Aceasta ar putea include robinetele pe care le-ați folosit la curățare.

5
adăugat

O soluție comună pentru acest lucru în serviciul de alimentație este de a folosi mănuși de calitate (de obicei de unică folosință) pentru alimente atunci când manipulați carnea brută și scoateți-le după ce ați terminat. Le puteți cumpăra în pachete uriașe, destul de ieftine.

Mănușile pot fi îndepărtate prin prinderea unul cu celălalt (așa că rolați prima mănușă într-o minge în cea de-a doua mână de mănușă) și apoi alunecând un deget al mâinii înaintate în cea de-a doua mănușă, întorcându-o spre interior, mână. În acest fel, veți ajunge cu toate suprafețele atinse în interior și plasticul curat din exterior.

3
adăugat

Întotdeauna am avut baterii de amestec cu o singură mână în fiecare bucătărie pe care am folosit-o în mod regulat - ele sunt standardul în care trăiesc. Aș recomanda să instalați unul, chiar fără probleme TOC. Nu trebuie să-l ating niciodată cu o mână murdară și o pot opera cu ușurință cu cotul sau cu underarmul. (Același principiu ca și în spitale, atunci când chirurgii își spele mâinile înainte de o procedură.) De asemenea, ajustarea temperaturii și a cantității de apă cu o mișcare simplă stânga-dreapta/sus-jos este atât de ușoară decât întoarcerea a două butoane.

Dacă cumpărați unul, asigurați-vă că mânerul este suficient de lung pentru a funcționa ușor și confortabil (dar nu vă faceți griji prea mult, cele mai scurte vor funcționa foarte bine). Un model cu o suprafață destul de netedă va face curățarea mai ușoară.

1
adăugat

În primul rând, robineții sunt de obicei oțel inoxidabil, care ucide de germeni. În al doilea rând, în mod normal, atingeți partea opusă pentru ao deschide și a o închide. În al treilea rând, dacă aveți mâini cu adevărat murdare, puteți spăla robinetul cu apă de spălare în timp ce spălați mâinile.

În seminariile de siguranță alimentară din Germania (care sunt o cerință pentru persoanele care manipulează produsele alimentare comercial), ei învață să vă spele mâinile cu săpun timp de cel puțin 30 de secunde, să le usucă și apoi să le dezinfecteze. Producătorii de alimente/restaurante etc. sunt obligați să dispună de dispozitive de dezinfectare lângă chiuvetele angajaților.

Deoarece Germania este considerată, în general, o țară în care produsele alimentare sunt destul de sigure, aceste proceduri trebuie să fie suficiente și pentru dumneavoastră.

1
adăugat
"Robineții sunt, de obicei, oțel inoxidabil, care ucide de germeni" - Va ucide germenii în 30 de secunde sau așa că vă va duce să vă spălați mâinile?
adăugat autor Ryan Gonzales, sursa

Planifica.

Când fac ceva de genul despicării unui pui sau a unui pește eviscerat, desenez un bazin de apă înainte de a începe și am mai multe foi de prosop de bucătărie deja rupte de pe rolă și așezate la îndemână.

În general, îmi spăl mâinile mai întâi în bazin, apoi rotesc robinetul pentru a le clăti sub apă curgătoare.

Voi curata destul de des robinetul si voi sterge bazinul cu un detergent de alcool cand voi termina. Nu-mi place modul în care se simt gelurile sanitizante de mână, așa că am obișnuit să cumpăr biberoane mari de => Nu-mi-am dat seama că am folosit o sticluță de mici dimensiuni, dar, odată ce am avut sticla mare am descoperit că era util pentru tot felul de lucruri de genul asta la domiciliu, chiar dacă nu este ceea ce este vândut.

1
adăugat

Cea mai bună opțiune este de a instala supape de pedală. O mulțime de opțiuni pot fi găsite pe Amazon.com. Căutați "pedal faucet". Există mai multe stiluri și puncte de preț. În acest fel, desigur, atingerea robinetului nu este o problemă.

0
adăugat