Recuperarea vechiului wok cu căptușeală necunoscută

Am gasit acest vechi wok in noul meu apartament si ma intrebam daca ar fi folositoare (si in siguranta) sa o folosesti dupa ce am epuizat complet acest tip de smalt negru, care deja se imbraca. Ce fel de căptușeală credeți că este? Este neagră și lucioasă, nu este o finisare mată, cum ar fi teflonul clasic sau orice altă căptușeală non-stick pe care am văzut-o înainte.

The Wok

3

5 răspunsuri

Modul în care se elimină fulgii (în loc să se rupă fulgii) sugerează că este o acoperire din teflon de vârstă (ne-armată), nu un smalt.

Dacă metalul de bază este de fapt oțel inoxidabil (care nu ar putea fi carbon, nu ar arăta luminos după acest abuz) oțel, ați putea fi utilizabil, dar este puțin probabil să meritați efortul - stratul rămas nu va dispărea atât de ușor cum crezi. Dacă este aluminiu, uitați - vasele din aluminiu goale sunt controversate din perspectiva siguranței alimentare/sănătății, mai ales dacă aliajul necunoscut utilizat nu a fost ales cu intenția de a fi o suprafață de gătit.

Așa cum este, este inutilizabil ca un wok nonstick - care este cel mai bun pentru unele feluri de mâncare/dușmani - dar doriți un strat intact pentru asta.

Este inutilizabil ca un wok neacoperit, în cazul în care ultimul lucru pe care îl doriți este orice strat de acoperire care nu poate lua decât căldură limitată - chiar dacă este intactă. Unele tipuri de nonstick moderne, care sunt evaluate la 350 sau 400 ° C (nu ° F!) Ar putea fi ok pentru o saute/agita wok wok - scoala veche teflon moale nu este.

Exemplul arătat ar servi, în cel mai bun caz, ca un motor al vaporilor de bambus.

5
adăugat
Asta-i tot ce folosesc bucătărie non-stick, odată ce stratul de vopsea începe să se înfilete - un vas pentru călcarea lucrurilor care nu ating niciodată apa din vas/tigaie.
adăugat autor Ronn, sursa
@PoloHoleSet Dunno, mi se pare că fac și boluri de gunoi umflate prea .....
adăugat autor rackandboneman, sursa

Cumpărați un nou wok insteady de jocuri de noroc cu un total necunoscut, care este, probabil, mai multe probleme decât este în valoare și mai mult efort pentru a elimina. Am avut un succes bun de la WokShop din San Francisco. CA SUA http://wokshop.stores.yahoo.net/ Vă recomandăm tăițe de carbon simplu, neacoperite

2
adăugat
Am mers cu un model inoxidabil acoperit, aluminiu umplut model. Practic fără întreținere. Cu destulă BTU funcționează un farmec. Noksul woks este cel mai bine evitat, deoarece temperaturile devin destul de ridicate.
adăugat autor MattMcA, sursa

Ah ... Credeam că te referi la un wok "brut metalic" care a fost condimentat înainte, unde ai elimina condimentele și începe să bea.

Unul cu o acoperire adăugată/lipită din fabrică, care se îndoaie ... nu merită efortul pentru a încerca să obțină tot ceea ce este acoperit, calitatea wok-ului dedesubt ar fi discutabilă, în măsura în care ar fi ceva ce ai vrea pentru a incepe si a continua sa folosesti, iar materialele de acoperire care sunt in cea mai mare parte fine, in timp ce sunt lipite de metal, sunt destul de urâte daca sunt ingerate si tu ar fi un risc mare de a nu dezlipi perfect wok-ul de metalul gol, d Înghițiți biții vagi ai stratului chimic din alimente.

Doar cumpărați un bun wok din oțel cu conținut ridicat de carbon, îl rotești și mergi. Aceste lucruri nu se epuizează niciodată și condimentele se îmbunătățesc în timp. Mina a fost prima mea achiziție infomercială târziu ("The wok hammered hand"), acum 20 de ani. Încă mai funcționează ca un campion. S-ar putea chiar să găsiți unul foarte ieftin la un magazin de mâna a doua sau la un magazin de garaj, iar acelea pe care le veți putea dezbrăca și re-sezona dacă ar fi în căutarea celui mai rău de uzură.

Iată instrucțiunile pentru cum să dezbrăcați o tavă din fontă pe metal goale pentru a începe proaspătul și re-sezonul. Nu-mi pot imagina că ar fi diferit pentru un wok din oțel carbon, dacă ai o mașină de mâna a doua.

Cook's Illustrated - Cum să-i lipiți o tigaie din fontă

1
adăugat

Mi se pare că wok are un fel de acoperire cu nonstick care este într-o formă foarte proastă. Nu aș folosi-o. Dacă doriți să gătiți cu un wok vă sugerez să cumpărați unul nou.

1
adăugat
Dacă e destul de mare, s-ar putea să nu fi chelat metalul înainte de a aplica stratul de acoperire și ai putea să-l elimini cu perii de sârmă. (care nu este mult de lucru, dacă aveți unul puteți înghiți într-un burghiu)
adăugat autor Rex M, sursa

Recunosc asta ca pe un suport. Scapă de el. Este literalmente $ 5. Gândiți-vă că mlaștina este o vopsea, dar niciodată nu mi-am dat seama.

0
adăugat