Maparea cheilor personalizate în Debian

Am o tastatură Microsoft cu o serie de butoane non-standard, cum ar fi "Mail", "Căutare", "Web / Acasă" etc.

Ar fi frumos să puteți lega aceste chei pentru a executa programe arbitrare.

Știe cineva cum să facă acest lucru în Debian Etch?

0
fr hi bn

5 răspunsuri

I can't say for certain because I'm not using Debian but if you're using Gnome the easiest way is to run gnome-keybinding-properties (System > Preferences > Keyboard Shortcuts)

În loc să tastați o scurtătură, cum ar fi Ctrl + M , apăsați butonul de pe tastatură.

If you would prefer to do this via command line or with a different desktop environment, this may help: Unusual keys and keyboards

0
adăugat

Dacă doriți să o faceți manual, puteți să modificați ~ / .xmodmap și folosiți xmodmap ~ / .xmodmap pentru a aplica modificările

0
adăugat

Există câteva modalități diferite de a face acest lucru, cel mai simplu fiind keytouch , care este probabil disponibil în depozitele Debian . Manualul de utilizare este aici . Există însă șansa ca tastatura să nu funcționeze cu ea.

0
adăugat

Am folosit Gizmo Daemon pentru PowerMate sub Debian - suportă și taste clare ale tastaturii (deși nu am încercat-o pentru acele chei). Hacking pe gizmod pentru a face să facă ceea ce am vrut a fost destul de ușor.

Daemon Gizmo

0
adăugat

La Debian, am avut aceeași problemă. Ceea ce am făcut este să rulez xev și să văd ce chei se întorc acele chei. Microsoft îi place să spargă standardele puțin, așa că unele dintre cheile multimedia nu vor funcționa. Dar cei care fac vor returna un cod cheie. Apoi scrieți un script cu xmodmap pentru a cartografia corect aceste taste.

Gentoo Wiki are o documentație excelentă despre cum să faceți aceste lucruri.

Am pus scriptul meu xmodmap în ~ / .kde / Autostart / pentru că eu folosesc kde, dar ai putea să-l puneți la fel de ușor în folderul de acasă și să-l aveți ca sursă .bashrc sau .profile.

Odată ce ați cartografiat codurile de chei, le puteți atribui acelor chei acțiunilor specifice din mediul dvs. desktop.

0
adăugat