Cum se face un film Flash cu un fundal transparent

This page from Adobe says to add a "wmode" parameter and set its value to "transparent": http://kb.adobe.com/selfservice/viewContent.do?externalId=tn_1420

Acest lucru funcționează fără probleme în IE. Fundalul reda corect în Firefox și Safari, totuși de îndată ce utilizați bara de navigare a browserului, apoi faceți clic pe mouse-ul peste comanda Flash, trebuie să faceți clic o dată pentru a activa comanda. Puteți vedea acest comportament dacă încercați să apăsați butonul de redare în exemplul Adobe.

Oricine știe o cale în jurul valorii de asta?

0
fr hi bn

5 răspunsuri

Activarea modului fără ferestre (wmode =) face ca blițul încorporat să acționeze și să facă ca și alte elemente. Fără asta, este redat într-un pas separat și doar suprapus pe fereastra browserului.

Ar putea fi pierdut focalizarea elementului flash? Se pare că focalizarea de intrare este mutată în bara de scalar, atunci trebuie să o mutați înapoi.

De asemenea, nu ați fost clar dacă problema de interes a fost doar în FF sau, de asemenea, în IE.

0
adăugat

Exemplul Adobe "funcționează" în Firefox 3.0.1, în sensul că fundalul este transparent. Cu toate acestea, în Firefox 3.0.1 și Safari 3.1.2, trebuie să faceți dublu clic pe butonul de redare pentru a vedea animația.

0
adăugat

După ce am petrecut mai mult timp în această privință, sunt de acord cu @grapefrukt. Stabilirea modului de conducere la transparență duce la tot felul de probleme ciudate și, în opinia mea, ar trebui evitată.

În schimb, am recurs la trecerea culorii de fundal ca parametru. Folosesc următorul ActionScript pentru a desena fundalul.

var parameters:Object = LoaderInfo(this.root.loaderInfo).parameters;
opaqueBackground = parameters["background-color"];

EDIT: Datorită @grapefrukt pentru a-mi aminti de bgcolor param (ceea ce face ActionScript mai mult decât inutil)

0
adăugat

Într-o altă notă; setarea wmode la transparent are câteva clicuri. De exemplu, poate rupe derularea (flash-ul rămâne în același loc, fără a ține seama de defilare) în unele versiuni mai vechi ale Firefox (pre 2.0). Am avut, de asemenea, probleme cu combinațiile de taste ALT în câmpurile de text care nu funcționează atunci când wmode este transparent.

De asemenea, dacă trebuie să plasați conținutul html deasupra conținutului flash (nu este o idee bună în general, dar există cazuri când este util) wmode = transparent este calea de parcurs.

0
adăugat

Știți că puteți seta culoarea de fundal când încorporați?

Următoarele atribute sunt opționale în definirea obiectului și / sau etichetele încorporați. Pentru obiect, toate atributele sunt definite în etichetele param dacă nu se specifică altfel:

     

bgcolor - [valoare RGB hexazecimală] în #RRGGBB format. Specifică culoarea de fundal a filmului. Utilizați acest atribut pentru a suprascrie setarea culorii de fundal specificată în fișierul Flash. Acest atribut nu afectează culoarea de fundal a paginii HTML.

Cut 'n paste from http://kb.adobe.com/selfservice/viewContent.do?externalId=tn_12701&sliceId=1

0
adăugat