.NET 3.5 Redistributable - 200 MB? Alte optiuni?

Am folosit o mulțime de noi funcții .NET 3.5 în munca pe care am făcut-o în ultima vreme. Aplicația pe care o construiesc este destinată distribuirii în rândul consumatorilor care probabil nu vor avea cea mai recentă versiune (sau poate orice versiune ) a cadrului .NET pe mașinile lor.

I went to go download the .NET 3.5 redistributable package only to find out that it's almost 200 MB! This is unacceptable for my application, because it's supposed to be a quick and painless consumer application that installs quickly and keeps a low profile on the user's machine. For users that have .NET 3.5 already installed, our binary downloads have been instantaneous, so far. This 200 MB gorilla will more than quadruple the size of the download. Is there any other option than this redistributable package that I can use to make sure the framework is on the machine that won't take the user out of our "quick and painless" workflow? Our target time from beginning of download to finalizing the install is less than two minutes. Is it just not possible for someone who doesn't already have .NET installed?

0
fr hi bn

6 răspunsuri

Acesta este unul dintre motivele triste inca tintesc .net 2.0 ori de cate ori este posibil: /

Dar oamenii nu au nevoie de pachetul complet de 200 MB. Există un Bootstrapper de 3 MB care va descărca numai componentele necesare:

.net 3.5 SP1 Bootstrapper

Cu toate acestea, cel mai rău scenariu este încă o descărcare destul de gravă. De asemenea, consultați acest articol pentru o explicație mai detaliată despre dimensiunea și o soluție alternativă la problema dimensiunii.

Adăugare: Deoarece a răspuns la această întrebare, Scott Hanselman a creat SmallestDotNet.com , care va determina cea mai mică descărcare necesară. Nu schimbă scenariul celui mai rău caz, dar este încă util să știm.

0
adăugat

De asemenea, merită să includeți (în unele moduri) și pachetele Service Pack. De fapt, în funcție de modul în care sunt construite fișierele executabile, s-ar putea să fiți obligat să instalați pachetele Framework și Service Packs.

0
adăugat
0
adăugat

V-ați uitat la Profilul clientului .NET Framework? Este mult mai mic decât pachetul complet redistribuabil și este optimizat pentru a oferi doar funcționalitatea necesară pentru clienții inteligenți.

Aici este un frumos Prezentare generală.

Nu știu dacă acest lucru va păstra descărcarea sub două minute sau nu, dar ar trebui să te apropie destul de mult.

0
adăugat

Odată ce platforma .NET Framework 3.5 SP1 iese (ar trebui să fie destul de curând), va exista oa doua opțiune de cadre, și anume "Profilul clientului", care este un cadru de reducere care cântărește în jur de aproximativ 30Mb din memorie. Acesta nu include toate spațiile de nume și clase ale cadrului complet, dar ar trebui să fie suficient pentru cele mai comune aplicații în teorie. Acesta poate fi actualizat la nivelul întregului cadru, dacă este necesar (de exemplu, dacă o actualizare a software-ului dvs. introduce o nouă dependență)

More more information, see here: BCL Team blog

0
adăugat

Pentru înregistrare, .NET Framework 3.5 SP1 este necesar pentru Microsoft SQL Server 2008 pentru a instala și RTM'd în jurul valorii de același timp ca lansarea în această săptămână. Încă o instalare gravă, dar puteți extrage profilul clientului de la acesta. Doar pentru a nu fi sigur cum.

0
adăugat