Notificări prin email

Într-un sistem .net pe care îl construiesc, este nevoie de notificări automate prin e-mail. Acestea ar trebui să poată fi editate de un administrator. Care este cel mai simplu mod de a face asta? Tabelul SQL și WYSIWIG pentru editare?


Coada de așteptare este o idee grozavă. Am aruncat acest tip de proces pentru o vreme cu vechea mea companie.

0
fr hi bn

4 răspunsuri

Vorbești doar despre interfața și stocarea sau despre implementarea trimiterii de e-mailuri?

Da, un tabel SQL cu FROM, TO, Subject, Body ar trebui să funcționeze pentru stocare și, heck, o casetă de text sau chiar o casetă RichText ar trebui să funcționeze pentru editare.

Sau este o interfață web?

De fapt, trimiteți-l, verificați spațiul de nume System.Web.Mail, este destul de auto-explicativ și ușor de utilizat :)

0
adăugat

De la un nivel înalt, da. : D Principalul lucru este un loc pentru a stoca șabloanele. O bază de date este o opțiune excelentă dacă nu utilizați deja unul, apoi sistemele de fișiere funcționează bine.

Editorii WSIWIG (cum ar fi fckeditor) funcționează bine și vă oferă câteva opțiuni bune cu privire la caracteristicile pe care le permiteți.

Un fel de sistem de înlocuire a jetoanelor este, de asemenea, o idee bună dacă aveți nevoie de ea. De exemplu, dacă cineva pune% FIRSTNAME% în șablonul de e-mail, codul care generează e-mailul poate face o potrivire simplă a modelului pentru a înlocui token-urile cunoscute cu alte valori cunoscute, care pot fi dinamice în funcție de utilizator sau de alte circumstanțe.

0
adăugat

Mă gândesc că, dacă acestea sunt notificări automate, atunci aceasta înseamnă că probabil că vor ieși ca urmare a unui anumit tip de eveniment în software-ul dvs. Dacă aceasta este o aplicație bazată pe web și doriți să aveți mai multe dintre acestea trimise, atunci vă recomandăm să implementați o coadă de e-mail, mai degrabă decât să trimiteți un e-mail la fiecare eveniment.

O componentă poate interoga periodic coada de așteptare și poate trimite orice elemente în așteptare.

0
adăugat

Adam Haile scrie:

     
    

verificați spațiul de nume System.Web.Mail

  

Prin care vrei să spui System.Net.Mail în .Net 2.0 și de mai sus :)

0
adăugat