FF3 WinXP! = FF3 Ubuntu - de ce?

Am un site pe care tocmai l-am încărcat pe interweb-uri și se afișează diferit folosind Firefox 3.0.1 pe Ubuntu și WinXP.

Două lucruri pe care le-am observat pe Ubuntu:

  1. Faviconul lipsește
  2. Culoarea de fundal nu este afișată (este setată în foaia de stil)

Ce am făcut greșit? Fișierul CSS este preluat sub Ubuntu, deci de ce nu se aplică toate foile de stil, doar biții care îi plac? Și de ce nu este afișarea faviconului? Sunt aceeași problemă?


The answer on the background color: invalid HTML. But I'd love for someone to explain why it works under Windows and not Ubuntu.

Raspunsul pe favicon: anterior, nu a existat nici un favicon. Browserul a stocat lipsa de favicon. Ștergeți cache-ul Firefox și totul este bine.

0
fr hi bn

6 răspunsuri

Aș sugera mai întâi că ați primit codul html și CSS validat. Dacă există semne de eroare în marcarea dvs., acestea pot provoca erori în redare.

0
adăugat

De asemenea, am întâlnit diferențe între FF3 pe WinXP și FF3 pe OS X (mai ales cu poziționare CSS). CSS și HTML au fost validate corect, dar nu am reușit niciodată să înțeleg de ce a fost această diferență. Cred că motorul de randare ar fi același, dar se pare că există cel puțin câteva diferențe subtile.

0
adăugat

Sunt de acord ... există diferențe subtile între cele două sisteme de operare. O parte din aceasta este doar dimensiunile fontului și modul în care se determină înălțimea liniei și spațierea literelor. O mare parte din fluxul paginii se bazează pe aceste elemente ale spațiului alb care interacționează cu alte elemente ale paginii.

0
adăugat

Aproape prea evident pentru a spune, dar sunt ambele "Firefox 3.01"? Unul nu este, de exemplu, pachetul service pack 9 de actualizare 6 Firefox 3.01, iar celălalt, bine, obțineți imaginea.

Chiar dacă au fost ambele cele mai recente Firefox pentru platforma respectivă, nu înseamnă că aceleași lucruri sunt exact .

0
adăugat

Cred că aceasta este o problemă de tip font și o problemă pentru browser / OS.

știm că diferite versiuni de firefox depind de sistemul de operare - există extensii pentru Firefox disponibile pentru Linux, sunt disponibile câteva extensii firefox pentru ferestre. este fontul pe care îl cred.

Încercați să descărcați fonturile mtts core (microsoft true type) care include toate fonturile Windows, astfel încât firefox să poată afișa fonturile specificate în css.

de asemenea, puteți verifica dacă utilizați fonturi disponibile pe ambele platforme. În caz contrar, vă sugerăm să verificați și să vă revalidați codul.

Cealaltă problemă ar putea fi rezoluția ecranului. S-ar putea să fie bine în ferestrele cu rezoluție înaltă, dar nu cu versiunea cu rezoluție mică a ubuntu.

0
adăugat

Pentru a vedea ce este diferit, introduceți: configurați în bara de adrese din Firefox atât în ​​Linux cât și în Windows, apăsați pe Enter și comparați rezultatul

0
adăugat