Colectarea numerelor de versiuni ale sistemului de operare și ale instrumentului pentru a crea arhive

Mașina noastră automată de construire are nevoie de arhivarea numerelor de versiuni ale sistemului de operare și de diferitele instrumente folosite în timpul fiecărei construcții. (În cazul în care avem nevoie să replicăm exact aceeași construcție mai târziu, probabil când mașina este mult timp moartă.)

Văd că comanda "msinfo32.exe" poate fi folosită pentru a arunca o întreagă încărcare de informații despre versiunea sistemului, pe care ar putea să o arhivăm.

Știe cineva despre o modalitate de a arhiva cu ușurință numerele versiunii instrumentelor Visual Studio?

Ce mecanisme utilizează alți dezvoltatori pentru a aduna acest tip de informații în scopuri arhive?


Informații suplimentare pentru Fabio Gomes.

Sunt de acord cu dvs. că în 5 ani va fi probabil imposibil să recreați configurația exactă a sistemului și a instrumentului (până la cea mai apropiată actualizare de securitate). Din păcate, aceasta într-adevăr provine dintr-o cerință contractuală. Ca parte a livrării către un client, trebuie să furnizăm o copie a întregului cod sursă și instrucțiuni clare cu privire la exact cum să replicăm construirea. Probabil că este imposibil să îndeplinim această cerință perfect.

Asadar, doar sa va marcati raspunsul ca fiind corect (sunt de acord cu tine ca este practic imposibil) si sa continuati sa jucati cu restul stivei. :)

PS. Ar fi foarte bine dacă suprapunerile de stivă au suportat răspunsurile la răspunsuri în loc de a trebui să editeze întrebarea inițială .. Dar văd că are a fost deja refuzat .

0
fr hi bn

2 răspunsuri

Dacă construiți pe linia de comandă , i-ați putea spune să fie verbose și să capteze toată ieșirea într-un fișier text care arhivează fiecare construcție.

eg, msbuild > myfile.txt

0
adăugat

Ne pare rău, dar ce ar putea conduce la necesitatea de a replica aceeași construcție exactă în viitor?

Din experiența mea, fie vă păstrați instalatorii de produse în siguranță sau puteți începe o nouă construcție de la zero.

De asemenea, IMO singura modalitate de a replica aceeași construcție exactă în viitor este să rulați mașina dvs. de construcție pe o mașină virtuală și să păstrați rezervarea VM în jur.

Cred că majoritatea software-urilor pe care va trebui să le replicați exact în viitor nu vor mai fi disponibile, așa că va trebui să păstrați o copie a tuturor versiunilor de software pe care le instalați în această mașină.

Ați putea fi mai specific cu privire la problema pe care încercați să o rezolvați?

0
adăugat