Cum pot preveni dnsmasq de a adăuga numele meu de domeniu la cereri de domeniu nevalide?

Folosesc dnsmasq pentru a rezolva interogările DNS în rețeaua mea de domiciliu. Din păcate, în cazul în care un nume de domeniu nu este cunoscut, acesta va adăuga propriul nume de domeniu la cerere, ceea ce înseamnă că am întotdeauna sfârșesc vizualizarea site-ul meu într-un browser.

De exemplu, dacă introduc într-un browser http://dlksfhoiahdsfiuhsdf.com , sfârșesc să văd site-ul meu cu URL-ul. Dacă încerc ceva de genul:

host dlksfhoiahdsfiuhsdf.com

În loc de așteptat:

Host dlksfhoiahdsfiuhsdf.com not found: 3(NXDOMAIN)

Inteleg asta:

dlksfhoiahdsfiuhsdf.com.mydomainname.com has address W.X.Y.Z.

În mod evident, dnsmasq adaugă numele meu de domeniu unor solicitări de nume imposibile în încercarea de a le rezolva, dar aș prefera să văd în loc de eroare nu a fost găsită.

Am încercat să joc cu setările de configurare expand-hosts și domain , dar fără nici un rezultat. Mai pot încerca altceva?

0
fr hi bn

5 răspunsuri

Am încercat să eliminăm domeniul necesar din propria configurație pentru a replica problema și nu a produs acest comportament. Este singurul alt parametru pe care l-aș putea găsi care ar putea fi apropiat de cel relevant.

Cum arata fisierul gazda? Poate ceva ciudat se întâmplă acolo, ceea ce o face să creadă că toate domeniile ciudate sunt locale în rețeaua ta?

0
adăugat

Probabil că nu o face dnsmasq, ci o bibliotecă locală de rezolvatori. Dacă utilizați un unixish, încercați să eliminați liniile "căutare" sau "domeniu" din /etc/resolv.conf

0
adăugat
Multumesc pentru sfat. În momentul în care am pus întrebarea, am încetat să mai folosesc dnsmasq și deci nu pot să vă testez soluția. O să o las în caz că poate fi de ajutor altcuiva.
adăugat autor yukondude, sursa

S-ar putea să existe și alte cauze, dar cea mai evidentă cauză este configurarea /etc/resolv.conf și faptul că majoritatea clienților DNS preferă să fie foarte triste în ceea ce privește erorile.

benc$ host thing.one
Host thing.one not found: 3(NXDOMAIN)

(bine, ce am folosit pentru configurarea DNS?)

benc$ cat /etc/resolv.conf 
nameserver 192.168.1.1

(Editați | ×...)

benc$ cat /etc/resolv.conf 
search test.com
nameserver 192.168.1.1
benc$ host thing.one
thing.one.test.com has address 64.214.163.132

Fără a deranja să faceți o urmărire a pachetelor, comportamentul probabil este că returnează eroarea ultimului FQDN pe care a încercat-o.

0
adăugat

încercați interogarea cu un punct de trasare pentru a seta explicit rădăcina:

host dlksfhoiahdsfiuhsdf.com.
0
adăugat

Aveți un domeniu wildcard?

dnsmasq redirecționează numele atașat la serverul extern dns și obținerea de coduri de tip wildcarded.

puteți utiliza --server = / yourinternaldomainhere / pentru a vă asigura că căutările de nume de domeniu intern nu sunt redirecționate.

sintaxa în acest caz ar fi:

--server = / domeniu / iptoforwardto

și, în acest caz, lăsați zona iptoforwardto goală, deoarece nu doriți ca aceasta să fie trimisă oriunde.

0
adăugat