Orice motiv să nu începeți să utilizați documentul HTML 5 doctype?

Se presupune că este compatibil cu HTML4 și XHTML. John Resig a postat despre unele dintre avantajele .

Atâta timp cât nu folosim nici una din noile caracteristici noi și nu sunt acceptate, ar exista vreun dezavantaj pentru a începe să construim site-uri cu acest doctype?

0
fr hi bn
Inchei pentru ca in acel moment a fost o preocupare valida, dar viata a intrat si HTML5 este acum aici pentru a ramane. Este, de asemenea, atragerea de steaguri, deoarece multe dintre răspunsuri sunt mai degrabă păreri decât fapte.
adăugat autor Kev, sursa

8 răspunsuri

Aș spune să o folosiți și să încercați extensiv. Atunci anunțați-ne dacă vă aruncă casa sau ceva. : ')

0
adăugat

Personal aș spune că nu. Nu există un beneficiu clar pentru HTML5 și, de fapt, ar merge atât de departe încât să spunem că totul este deranjat de la început.

A avea etichete specializate pentru antet, subsoluri și bare laterale este o greșeală uriașă - le-ați primit deja sub formă de etichete (div) și nume (clase / id-uri). De ce avem nevoie de cei specializați? XHTML1.1 este destul de bun, perioadă. De fapt, deoarece majoritatea browserelor nu acceptă corect codul HTML4, este puțin util să folosiți un document doctype care va dura ani pentru a obține suportul corespunzător.

0
adăugat
Canvas: doriți să-l utilizați? Nu poţi. Sau puteți, dar acum vă aflați în țara programării orientate. Care nu este punctul de standardizare.
adăugat autor graham.reeds, sursa
@Laurent: Deci, dacă vreau ca un antet să fie acum o bara laterală, trebuie să trec peste toate css-urile mele și să le schimb din punct de vedere al markup-ului, deoarece nu mai este corect din punct de vedere semantic? Nu. Fă-o div, spune-i ce face și folosește-o cum vrei. @Laith: În ce sens va fi bine pentru motoarele de căutare?
adăugat autor graham.reeds, sursa
Faceți-o div, spune-i ce face și folosiți-o cum vreți. ? Al naibii de drept. În timp ce sunteți la el, faceți același lucru pentru toate paragrafele și listele. Cum introduc o sarcmă aici.
adăugat autor Paul D. Waite, sursa
Gândește-te doar cât de utilă va fi pentru motoarele de căutare.
adăugat autor Leo Jweda, sursa
E vorba despre semantică. Ai putea să scapi perfect de aproape fiecare etichetă în HTML și să nu folosești decât atribute div, span și stil / clasă. Dar eliminați toate valorile semantice din document făcând acest lucru.
adăugat autor Laurent, sursa
da, voi face doar un joc de pânză cu o etichetă de imagine! HTML5 ROCKS, fără îndoială despre asta. oricum, nimeni nu folosește deci
adăugat autor ExceptionSlayer, sursa

dacă intenționați să utilizați doctype, experimentați cu caracteristicile. Atâta timp cât nu intră într-un loc de producție și le testați temeinic, faceți-le.

0
adăugat

Întrebarea mea pentru tine ar fi de ce să o folosiți dacă nu utilizați nici una dintre funcțiile noi / neacceptate. Nu spun că nu puteți juca cu el, dar de ce începeți să construiți site-uri cu un doctype care nu oferă beneficii și ar putea fi completat de XHTML5.

0
adăugat
? De ce să îl utilizați dacă nu utilizați niciuna dintre funcțiile noi / neacceptate? - pentru că e mai scurt și mai ușor de reținut? Nu este un lucru mare, evident, dar încă.
adăugat autor Paul D. Waite, sursa
Nu chiar. XHTML5 și HTML5 sunt două reprezentări markup diferite (serializări) ale limbajului HTML. Primul este bazat pe XML, iar cel din urmă este un dialect unic (cu semantică specială de analiză) a SGML.
adăugat autor Delan Azabani, sursa
Da, dar nu ar fi XHTML 1.2 sau XHTML 2.0? ;)
adăugat autor Talvi Watia, sursa
HTML5 este "XHTML5". W3C a întrerupt dezvoltarea aplicației X'HTML.
adăugat autor Chris Harrison, sursa

Ei bine, ia în considerare acest lucru:

Când se difuzează ca text / html, tot ce aveți nevoie de un doctype este pentru a declanșa modul standard. Dincolo de asta, doctype nu face nimic în ceea ce privește browserele.

Când se difuzează ca text / html, indiferent dacă utilizați marcaj XHTML sau marcaj HTML, este tratat de browsere ca HTML.

So, really it comes down to using the shortest doctype that triggers standards mode (<!DOCTYPE HTML>) and using HTML markup that produces the correct result in browsers.

Restul se referă la conformitatea, validarea și preferența de marcare.

With that said, using <!DOCTYPE HTML> now and trying to make your markup conform to HTML5 is not a bad idea as long as you stick to stable features that work in browsers now. You wouldn't use anything in HTML4 or XHTML 1.x that doesn't work in browsers, would you?

In other words, you use <!DOCTYPE HTML> with HTML4-like markup while honoring things that have been clarified in HTML5. HTML5 is about browser compatibility after all.

Dezavantajul folosirii HTML5 acum este că spec. Se poate schimba destul de des. Acest lucru face important pentru tine să țină pasul cu spec. De asemenea, este posibil ca http://validator.nu/ să nu fie întotdeauna actualizat, dar http://validator.w3.org/ nu este întotdeauna actualizată, deci nu lăsați-o să se oprească tu.

Of course, if you want to use XHTML 1.0 markup and conform to XHTML 1.0, then you shouldn't use <!DOCTYPE HTML>.

Personally, I always use <!DOCTYPE HTML> for HTML.

0
adăugat
M-am gândit că omiterea URI aruncă browserele în mod ciudat, făcând astfel munca la standarde un efort inutil.
adăugat autor graham.reeds, sursa
De ce nu puteți utiliza marcajul XHTML 1.0 ca ? Am crezut că asta e punctul!
adăugat autor Skilldrick, sursa
@ grahm.reeds: conform tabelului wikipeda en.wikipedia.org/wiki/Quirks_mode # cite_note-sivonen-1 HTML 5 declanșează un mod STANDARD complet.
adăugat autor Marco Demaio, sursa
? Credeam că omiterea URI aruncă browserele în modul quirks? ? Nu. O mare parte a lucrării pe HTML5 a fost Ian Hickson testarea neobosită a multor browsere utilizate în mod obișnuit pentru a vedea ce a lucrat și cum. Modul HTML doctype declanșează modul standard în (cred) toate browserele care au un astfel de lucru.
adăugat autor Paul D. Waite, sursa
Dacă ajută, tocmai am testat în IE8, IE7 (utilizând instrumentele IE8 dev) și IE6 (folosind Virtual PC). Nici unul dintre ei nu a intrat în modul ciudat. Deci, chiar și IE vechi se pot ocupa cu siguranță de standardul HTML5 doctype fără a intra în modul quirks.
adăugat autor Syntax Error, sursa
adăugat autor Shadow2531, sursa

Pe baza celor mai recente beta-uri IE8, se pare că MS va folosi doctype-ul HTML5 ca bypass pentru mlaștina de comutare a modului IE8. Se pare că cel mai mare risc cu implementarea doctype-ului HTML5 devreme este că, dacă oamenii publică o mulțime de conținut IE8-incompatibile cu doctype HTML5 înainte de navele IE8, MS ar putea obține picioare reci pentru a face situația modului simplu pentru HTML5.

Update: This has been voted down, it seems. Quite obviously now that IE8 has shipped, the above consideration no longer applies. And indeed, the situation is not simple with IE8.

0
adăugat

Dezavantajul pentru mine se referă în principal la validare:

  1. Instrumentele de validare de la terțe părți nu țin întotdeauna pasul cu schimbarea specificațiilor, făcând instrumentele mele preferate nesigure.
  2. Prefer să validez împotriva doctypes stricte pentru a vă asigura că am închis toate elementele. Este o modalitate ușoară de a evita erorile simple, dar consumatoare de timp. Cu HTML 5 nu trebuie să închideți elementele dvs., deci nu există nicio modalitate de a găsi etichete de neegalat.
0
adăugat
Asta este adevărat, de aceea doriți să căutați un checker pentru scame html: lint.brihten.com/html / help în loc de pur și simplu validatorul.
adăugat autor Kzqai, sursa

Pentru cineva să găsească asta. Graficul de la http://hsivonen.iki.fi/doctype/ arată diferitele moduri de redare care utilizează diferite browsere în funcție de declarația DOCTYPE în uz. Vă dă o idee bună despre cum funcționează comutarea DOCTYPE.

0
adăugat
JavaScript, România - Moldova
JavaScript, România - Moldova
328 participanți

Comunitatea Română JavaScript: github.com/js-ro Pentru confort, opriți notificările. Parteneri: @node_ro, @php_ro, @python_ro, @seo_ro, @RomaniaGroup, @ai_ro, @Grupuri_IT Offtop: @holywars_ro Joburi: @js_jobs_ro Sponsored with ❤️ by ciupacabra.com