Modele de licență

Pretty much all my career, I worked with building solutions (customized applications for a single customer). Now that my company is going in developing software for the masses, a lot of packaging is waiting for us.
I wanna ask about licensing software. How to generate serial numbers and activation numbers. What are my options for licensing software in general.
I realize that it's sort of a general question but it's a conversation starter.

0
fr hi bn

3 răspunsuri

Dacă utilizați .Net pentru a vă construi soluțiile, este posibil să meritați să verificați Xheo . Le-am folosit înainte pentru a pune în aplicare licențierea și se integrează frumos cu soluțiile .net. Puteți face lucruri cum ar fi necesitatea unor chei de serie de bază pentru activarea produselor chiar prin configurarea unui server de activare și necesită persoane să activeze și să dezactiveze produsele lor pentru a le folosi și a le transporta între mașini.

0
adăugat
Nu merita; prea lent și se prăbușește foarte mult.
adăugat autor ileon, sursa

Modelul nostru de licență funcționează utilizând criptografia cu chei publice / private. Ei ne trimit numele și detaliile de contact, pe care le criptăm folosind cheia privată. Fișierul criptat este apoi trimis înapoi licențiatului pe care îl introduce în aplicație. Aplicația are cheia noastră publică încorporată în binar (sau dacă are o conexiune la rețea, o scoate din site-ul nostru) și o utilizează pentru a decripta informațiile de licență. Dacă licența descifrată se potrivește cu detaliile pe care le-au introdus, atunci li se permite să utilizeze produsul!

Prin utilizarea criptografiei cu chei private / publice, oferim aplicației noastre o încredere că datele din cheia de licență sunt de fapt de la noi (autenticitatea licenței)

Există și alte lucruri îngrijite pe care le puteți face cu acest lucru, cum ar fi codarea nivelurilor de abonament în cheia de licență. Aplicația va decripta cheia de licență și va vedea că li se permite să utilizeze numai anumite biti de funcționalitate.

Acest lucru poate fi atacat însă. De exemplu, un blackhat poate fie să elimine întreaga cheie de licență pentru a verifica o parte din binar, fie să actualizeze cheia publică stocată în aplicație la cea pe care a generat-o. Ei vor putea apoi să-și accepte licența. Cu toate acestea, deoarece aplicațiile noastre nu sunt faptul că nu considerăm acest lucru o amenințare majoră.

0
adăugat

Acest articol despre pirateria de către un tip care a construit și a comercializat o mică aplicație .NET este foarte informativ. Aplicația sa a fost piratată, ceea ce oferă o perspectivă interesantă:

http://kalzumeus.com/2006/09 / 06 / yo-ho-me-hearties-yo-ho /

Punctele lui sunt, în principiu, că trebuie să transformi sistemul de activare într-o barieră pentru utilizatorii normali - nu puteți face nimic dacă cererea dvs. este destul de populară pentru a fi piratată de un grup de cracare. Cel mai important lucru este să vă asigurați că o versiune cracată a programului dvs., dacă există, este invizibilă pentru 99% din public.

0
adăugat