De ce sunt aceste frunze albe pe răsadul meu de prune?

Ce sunt în lume? Acesta este răsadul meu de prune și el este destul de mic, dar toate celelalte frunze sunt mari și verzi. Cu toate acestea, el nu a crescut frunzele potrivite într-un timp, și tot ceea ce el a pus în afara sunt aceste albă toate strâns în sus. Se pare ca o floare, dar nu este (și, de asemenea, nu are sens din cauza vârstei sale). Ce se întâmplă?

El se află pe o fereastră orientată spre sud, așa că cred că are suficientă soare. Am alte plante pe fereastră și nu par să sufere. Îl ud când se usucă la atingere. Ar putea fi problema asta? Prunele au nevoie de mai multă apă? Este greșit tipul de sol? Acesta este doar un sol generic de plante interioare.

Eu traiesc in Canada.

enter image description here

Sideview

4
În ce parte a lumii te afli? A fost rece în aer liber în ultima vreme? Câte dintre aceste zone albe ați văzut până acum și sunt întotdeauna unde ați aștepta să apară frunze noi?
adăugat autor Nick DeVore, sursa
Voi face un răspuns ...
adăugat autor Nick DeVore, sursa
Acesta este un prun? Prima mea impresie a fost impatiens ... hummmm.
adăugat autor stormy, sursa
@Bamboo, sunt în Canada, dar a fost neobișnuit de cald în ultima vreme. Aceasta este singura zonă albă pe care o văd și se pare că sunt mici frunze de culoare albă, aproape transparente.
adăugat autor jhenn, sursa
Bună ziua, este o prună, o cresc dintr-o groapă :)
adăugat autor jhenn, sursa

1 răspunsuri

Frunzele albe pe plante se întâmplă de obicei din cauza frigului - spuneți că a fost cald neobișnuit, dar nu ați avut nopți reci? O fereastră poate fi un loc răcoroasă pentru a fi peste noapte ...

În caz contrar, luați o lupă și descurcați frunzele cât mai blând posibil, inspectând îndeaproape, în cazul în care au fost invadate de păduche de prune - sunt mai mici decât alte afide și, astfel, mai greu de văzut. Asta ar explica curlingul.

Dacă nu există o invazie a insectelor, ar putea fi o anumită fasciculare care apare pe frunzele noi - uneori este doar o blipă genetică sau un rezultat al unui rănire de un fel (insecte, temperaturi extreme, pagube fizice etc.). Dacă ar fi fascicul, aș sugera în mod normal să eliminați această creștere, dar în acest caz, la vârful în creștere ... chiar și așa, cred că va trebui să fie eliminată. Cealaltă posibilitate este virusul, dar veți vedea creșteri ale problemelor legate de creștere, în special de noi creșteri, pe măsură ce timpul trece.

Îl ghicim în interior pentru că este un mic răsad, dar, după cum știți, prunele fac mai bine în aer liber - în interior, nu va putea trece prin faza inertă obișnuită în timpul iernii, după ce își pierde frunzele. Nu știu cât de rău ajung iernile dvs., dar întărirea ei și păstrarea în aer în ceva ca un cadru rece pentru a opri înghețarea vasului ar fi mai bine pentru el.

3
adăugat
Cel mai bine ar fi să-l scoatem din afară într-un fel - îmi dau seama de dificultatea ei, deoarece ar putea îngheța solid în oală, care ar trebui împiedicată, dar dacă o țineți înăuntru, nu va primi ierarhia de iarnă. Poate o zonă rece, ca un hol la intrarea dvs. sau oriunde altundeva vă puteți gândi - destul de rece, astfel încât să picure frunzele sale, nu suficient de rece pentru a îngheța solid.
adăugat autor Nick DeVore, sursa
Va trebui să-l împietriți mai întâi, ceea ce înseamnă să-l aclimatizați treptat la temperaturi mai scăzute, într-o perioadă de zile, până acolo este toată noaptea.
adăugat autor Nick DeVore, sursa
Mulțumiri! Presupun că ar putea fi rece pe fereastră. O voi muta într-o altă zonă a casei (este un raft de plante cu lumini pe care o construiesc astăzi) și, sperăm, se va îmbunătăți. Nu văd nici un parazit în/în ea. Ea este în interior pentru că a crescut atât de târziu și nu eram sigură dacă vreau să risc răsunând. Ești bine dacă crezi că dacă o cresc în această iarnă și încep să-l întăresc în primăvară și să-l plantez afară?
adăugat autor jhenn, sursa
OK multumesc! Cred că geamul din subsol se răcește, voi vedea ce se întâmplă acolo.
adăugat autor jhenn, sursa