De ce răspunsul la impuls determină funcția de transfer a unui sistem?

de ce descrie funcția de transfer .. Cum se face? Mai ales pentru sistemele LTI. Mă gândesc la teoria despre modul în care o intrare de impuls poate oferi informații despre un sistem complet .. Deoarece nu funcționează pe deplin de toate configurațiile.

1
@ JasonR: Și din moment ce o funcție de transfer (în sensul convențional) există doar pentru sistemele LTI oricum, totul este un pic cam tautologic ...
adăugat autor Matt R, sursa
Rețineți că răspunsul la impuls numai caracterizează funcția de transfer în general pentru sistemele LTI, ceea ce este un pic mai puternic al unei instrucțiuni decât mai ales .
adăugat autor albert, sursa
@MattL .: Într-adevăr.
adăugat autor albert, sursa

1 răspunsuri

Deoarece fiecare semnal poate fi descompus într-o serie liniară de impulsuri scalate care sunt deplasate în timp. Aplicând astfel un sistem liniar-invariant pe fiecare impuls din serie și apoi însumând rezultatele din nou, rezultă același rezultat ca și aplicarea acestuia pe întregul semnal. Prin urmare, trebuie doar să știm cum sistemul răspunde unui impuls pentru a putea calcula răspunsul său la un semnal arbitrar și la toate proprietățile sistemului. Acest capitol al ghidului DSP are câteva ilustrații frumoase pe această temă. Acest capitol Ghid DSP (numai în format PDF) arată cum din răspunsul la impuls așa cum este scris în formularul o ecuație diferență funcția de transfer poate fi derivată utilizând transformarea z. Pentru filtrele FIR, coeficienții $ b_i $ vor fi zero în ecuația 33-2.

3
adăugat