Care este semnificația vitezei de înjunghiere

Indiferent de viteza de standare, singurul motiv pentru care standul de aeronavă este atunci când suprafața sa de comandă (lift, elicopter) depășește AOA critică. Atunci, care este semnificația vitezei de ridicare?

Aeronava se oprește la "viteza de oprire", chiar dacă AOA este mai mică decât cea critică?

0
"Viteza de stabilizare" trebuie redenumită "viteza de sub care aeronava nu poate fi menținută la aceeași altitudine fără a depăși unghiul de înclinare". Este o scurtătură. Atunci când încetinești aeronava, AoA trebuie să fie mărită pentru a menține altitudinea, dar la un moment dat acest lucru nu mai este posibil, avionul se oprește dacă zborul este menținut pe orizontală.
adăugat autor Galwegian, sursa
Cuvântul "stall" înseamnă în general că aeronava nu mai poate zbura. Acum, motivul pentru care o aeronavă să se oprească poate fi fie că aripa nu mai poate genera o ridicare adecvată datorită separării excesive a debitului (ceea ce, în mod confuz, se mai numește și o condiție "stall") sau că aripa nu mai poate genera o ridicare adecvată nu există suflare suficientă pentru aer (aeronava este prea lentă). Aceasta este ceea ce se înțelege prin viteza de înjunghiere, atunci când se citează de producători: nu zburați cu avionul mai lent decât această viteză. Dar țineți cont de faptul că puteți sta, de asemenea, la aproape orice viteză.
adăugat autor slebetman, sursa
"singurul motiv pentru care standul de aeronavă este atunci când suprafața sa de control (lift, elicopter) depășește AOA critică" Acest lucru este complet greșit, standurile nu au nimic de-a face cu elevatoarele sau eleronurile.
adăugat autor c69, sursa
adăugat autor BowlOfRed, sursa

2 răspunsuri

There is not one stall speed, instead there are several, depending on aircraft configuration and flight conditions. They are used to determine speeds for the safe operation of the aircraft or for limit speeds.

De exemplu: viteza de încarcare în configurația de aterizare și zborul la nivel cu greutatea reală este utilizată pentru determinarea vitezei de apropiere. Prin multiplicarea cu un factor de siguranță de 1,3, ajungeți la viteza recomandată de apropiere. Sau: Viteza de înjunghiere în configurația de decolare este utilizată pentru determinarea vitezei de rotație. Si asa mai departe.

Another example: The speed range in which it must be safe to deploy flaps is limited by 1.4 times stall speed of the clean aircraft, or 1.8 times the stall speed in landing configuration, whichever is greater. Or: The maneuvering speed v$_A$ is calculated by multiplying the stall speed of the clean aircraft with the square root of the maximum allowable load factor. And so on.

Dacă vă întrebați ce este un stand, poate că ajută la citirea răspunde la această întrebare . Nu este o separare a debitului sau depășește un unghi specific pe suprafețele de control care determină starea de încarcare, ci inversarea pantei curbei de ridicare pe unghiul de atac: Stall este atunci când un unghi mai mare de atac nu va mai crește ascensorul, deci este unghiul de atac al întregii aeronave care contează. Din punct de vedere fizic, aceasta înseamnă că pe o porțiune a aripii apare separarea pe scară largă a fluxului. Un design bun va avea în continuare suprafețe de lucru complet de lucru în acest moment.

2
adăugat

Nu. Dacă unghiul de atac nu este critic, atunci nu contează ce este viteza relativă a aerului, avionul nu se va opri. Prin definiție, AOA "critic" este unghiul în care planul se oprește, așa că întrebiți o întrebare tautologică.

Viteza de tracțiune este doar pentru îndrumare, pentru a da pilotului o idee generală despre aproximativ ce punct va începe să zboare în avion.

În practică, viteza cu care staționează aeronava va varia în funcție de o mulțime de condiții diferite, cum ar fi temperatura, umiditatea, unghiul băncii, condițiile de rafală și mulți alți factori, chiar și cât de curat este aripile.

0
adăugat
@RonBeyer Adevărat, dar cred că sunteți un fel de păr de despicare. OP nu pare să fie la punctul în care cunoașterea detaliilor profilului profilului și geometriei aripilor ar fi relevantă.
adăugat autor Tyler Durden, sursa
@RonBeyer Cine a spus ceva despre pitch (pe langa tine)? Nici eu, nici OP nu am spus nimic despre pitch.
adăugat autor Tyler Durden, sursa
@RonBeyer Nici eu, nici OP nu s-au referit nici la "unghiul planului", nici la "pitch".
adăugat autor Tyler Durden, sursa
@RonBeyer Da, unghiul critic al atacului este unghiul la care planul se oprește. Prin asta m-am referit la AOA, nu la pitch.
adăugat autor Tyler Durden, sursa
"Prin definiție, AOA" critic "este unghiul în care planul se oprește la" Nu planul, profilul de aer. Unghiul aeronavei este diferit în funcție de aripi, iar AOA se modifică de-a lungul unor aripi care au o înclinare în ele pentru un anumit unghi de pantă.
adăugat autor c69, sursa
În orice caz, cred că scopul ar trebui să fie corectitudinea răspunsului, un avion poate staționa la un unghi de înclinare orice , dar există un AOA critic în care airfoilul se va opri, iar cele două nu sunt interschimbabile . Nu permiteți să adăugați confuzii prin asocierea unui unghi de pitch cu AOA.
adăugat autor c69, sursa
Unghiul planului = pitch ...
adăugat autor c69, sursa
"Prin definiție, AOA" critic "este unghiul planului se situează la" ??
adăugat autor c69, sursa