Este necesar ca transponderul să fie în limita superioară a spațiului aerian din clasa B?

Este necesar ca un transponder să fie pornit pentru a funcționa deasupra limitei superioare a spațiului aerian din clasa B?

5

2 răspunsuri

Da: Dacă combinați cele două secțiuni oferite de SMSvonder Tann și Raaj Tram, primiți:

14 CFR 91.215 - Echipamente și utilizatori de raportare și altitudine ATC cu transponder și altitudine:

     
    (b) 4. toate aeronavele din întreg spațiul aerian deasupra plafonului și în limitele laterale ale unei zone de spațiu aerian clasa B sau clasa C desemnate pentru un aeroport până la 10.000 de picioare MSL; și          (a) spațiul aerian al celor 48 de state contigue și Districtul Columbia la o distanță mai mare de 10 000 de metri pătrați, cu excepția spațiului aerian situat la o distanță mai mică de 2500 de metri deasupra suprafeței; și   

Nu puteți zbura peste B sau C fără un transponder.

Există câteva excepții specifice pentru aeronavele care nu au fost dotate inițial cu un sistem electric.

5
adăugat

Da.

În general, spațiul aerian de clasa B se extinde până la 10 000 de picioare. Acestea fiind spuse, FAA afirmă că:

Toate aeronavele trebuie să fie echipate cu un transponder Modul C   când zboară la sau peste 10 000 de metri pătrați, peste cele 48 de state contigue   sau din Districtul Columbia, cu excepția spațiului aerian de sub 2500 de picioare   AGL.

2
adăugat
Spațiul aerian din clasa B nu se întinde neapărat la 10.000 de picioare - ia în considerare New York, care depășește 7.000. Transponderul este încă necesar, nu doar neapărat de această regulă.
adăugat autor Michiel de Mare, sursa
Destul de corect, am fost distras de citatul FAR. 91.215 (b) (4) ar fi o referință mai bună decât 91.215 (b) (5) (i).
adăugat autor Michiel de Mare, sursa
@NathanG - De aceea am început cu "În general". Iata cum defineste FAA spatiul aerian clasa B: "Spatiul aerian clasa B este, in general, spatiul aerian de la suprafata pana la 10.000 de picioare MSL care inconjoara cele mai aglomerate aeroporturi ale natiunii in ceea ce priveste operatiunile aeroportului sau avioane de pasageri". Sursa - faa.gov/regulations_policies/handbooks_manuals/aviaţie/& hellip; .
adăugat autor RaajTram, sursa