Cum pot să-mi traduc .vimrc în modul rău

I have heard of the power of Emacs, but I have a ton more experience with vim and an extensive amount of shortcuts in my .vimrc file. I would like to transfer these mappings over to Emacs evil-mode. What would be the best way to do this? One example would be mapping tab to >> (indenting the current line). Which looks like nnoremap >> in my .vimrc.

5
În general, această traducere nu va fi banală. Lucrurile se fac foarte diferit în Emacs, dar cred că veți găsi că Emacs este mult mai curat și mai puternic pe termen lung, deși este mult mai detaliat.
adăugat autor PythonNut, sursa
Cred că ar fi mai bine pentru dvs. să puneți întrebări despre linii corespunzătoare corespunzătoare din codul dvs. .vimrc , mai degrabă decât o întrebare captivă.
adăugat autor PythonNut, sursa

1 răspunsuri

Luat literal, linia de probă se va traduce astfel:

(define-key evil-normal-state-map (kbd "") (kbd ">>"))

Deși nu recomand personal acest lucru. Este mult mai curat pentru a face referire la funcția pe care doriți să o executați după nume, în loc să folosiți o macrocomandă de tastatură. Acest lucru clarifică necesitatea unei distincții între nmap și nnoremap și este mai tolerant la erori.

(define-key evil-normal-state-map (kbd "") #'evil-shift-right-line)
5
adăugat
În general, puteți utiliza C-h k pentru a determina ce comandă rulează o cheie. Cu toate acestea, rău ascunde unele lucruri în spatele comenzilor proxy (de exemplu evil-shift-right ) pentru a ușura gramatica comprehensibilă. În acest caz, trebuie doar să știți că o operație evil care funcționează pe o linie întreagă este de obicei -line . Exemplele includ evil-delete-line , line-line . Unele operații, cum ar fi evil-downcase , nu definesc astfel de aliasuri convenabile, deci aveți nevoie de mai multă magie pentru a le face să lucreze. Întrebați dacă aveți nevoie de ajutor pentru aceștia.
adăugat autor PythonNut, sursa
Cum de ai știut că comanda era rău-schimbare-dreapta? Experiență sau există o bibliotecă?
adăugat autor robertpostill, sursa