Mutarea senzorului de mișcare?

Povestea scurtă, încerc să construiesc o formă de dispozitiv pe care o poți purta și o să detecteze când ceva se mișcă în spatele tău. Am vrut să folosesc senzorii PIR pentru detectarea mișcării, dar nu am nici o idee dacă pot detecta obiecte dacă te miști. Vreo idee?

4

3 răspunsuri

OP nu a specificat într-adevăr cerințele reale decât detecția mișcării și dorința de a folosi PIR în mișcare.

PIR (Passive Infrared) implică căutarea unor corpuri calde. În general, senzorii de mișcare PIR caută prezența radiației termice care se deplasează între părțile individuale ale senzorului. Pe televizor este arătat că puteți bloca detectoarele PIR prin transportul unui panou rece rece între dvs. și detector. ;-)

De asemenea, detectează radiația termică reflectată care se mișcă. Nu trebuie să fie o vedere directă. Deci, mișcarea senzorului din afară ar ridica o mulțime de modificări ale luminii solare reflectate în IR. Și cu siguranță luminile incandescente ar face același lucru, deoarece aproximativ 80% din energia emisă este IR.

Modul în care sunt proiectate (cu lentile asemănătoare unui ochi al albinelor) sunt mult mai probabil să vă detecteze propriile brațe învârtindu-vă în timp ce mergeți și să generați alarme false în acest fel. Deci ai avea nevoie de un aranjament de montare care să-i permită doar să "vadă" în spatele ei. Și chiar și atunci într-o cameră întunecată.

PIR suna ca o mulțime de probleme pentru o aplicație ca asta. (Ca și în, probabil, nu este potrivit)

Here is a decent instructable that explains how they work: http://www.instructables.com/id/PIR-Motion-Sensor-Tutorial/

Dacă PIR nu este o cerință generală, aici este o alternativă care trebuie luată în considerare, chiar dacă ar fi nevoie de ceva efort pentru ao face corectă:

Radar

Aici este o unitate de radar frumos, ieftin care va ajunge în cele din urmă pe barca lentă, iar prețul este corect. Ar putea funcționa bine în mișcare dacă îl programați pentru a detecta modificările care apar la viteze mai repede decât propria voastră mișcare. Și ați dori să programați o poartă de impuls astfel încât să simtă obiecte la o distanță mai mare decât o anumită distanță în spatele tău.

Oricum, în spiritul hacking-ului, ofer această idee:

LFS-DC04 Modul de radar cu microunde de 2,7 GHz DC 5V

http://www.ebay.com/itm/262662221979

Este suficient de mic pentru a purta. Dar este lent, așa că nu aș recomanda să-l folosesc pentru a detecta intrușii cu intenții violente. Cred că ar fi bine să fie montată pe o remorcă trasă de bicicletă sau ceva de genul asta, pentru a te asigura că știi dacă ceva se apropie prea repede de tine.

Introducerea Produsului:

1.Model:LFS-DC04
2.Frequency:2.7GHz
3.Size:40*22mm
4.Input Voltage:DC 5V
5.Output Type:level signal output 
6.Connection Method:VCC,GND connect with positive negative input, OUT,GND signal connect with output 
7.Installation Height:1-3.5m
8.Sensing Ditance:5-8m
9.Delay Time:30s(quick testing mode is 4s)
10.Sensing Angle:360 degree

Este suficientă putere încât să nu-ți pui rinichii. Probabil foarte asemănătoare cu ședința de lângă un ruter Wi-Fi de mare putere, tot timpul, sau ca având un telefon mobil în buzunar cu WiFi și 4G activat tot timpul.

4
adăugat
Informații noi: Am cuplat un senzor PIR și am încercat să mă mișc cu el atârnând peste umăr. Nu s-ar opri să declanșezi în mod constant. Nu puteam să stau suficient pentru a opri asta. Deci cred că nu va funcționa pentru tine.
adăugat autor SDsolar, sursa

Senzorii PIR detectează mișcarea unui corp cald relativ la locația senzorului PIR. Prin urmare, dacă senzorul PIR se mișcă atunci locația unui obiect static relativ la că senzorul PIR se va schimba și mișcarea va fi detectată.

Deci nu, PIR nu este foarte potrivit pentru asta.

TBH Nu pot, din partea de sus a capului meu, să vă gândiți la un mod simplu de a realiza ceea ce doriți să faceți față procesării imaginilor cu OpenCV pe ceva cu mult mai puternic decât un Arduino.

2
adăugat

Un PIR este complet pasiv. Senzorul are un receptor IR incolor vertical și orizontal, care reacționează la schimbarea IR care trece printr-o lentilă fațetată, pentru a accentua efectele mișcării, lovind suprafețele printr-o fereastră mică deasupra. Având un sistem pasiv atașat unui corp în mișcare ar avea ca rezultat mai multe poziții false. Ar putea fi uitat la sistemele active cum ar fi video, microunde, sau chiar ultrasunete

0
adăugat