Timer pentru a controla ceasul de 1,5V

Vreau să fac fie un ceas deșteptător, fie un cronometru de numărătoare inversă a cărui alarmă este destul de tare încât să observe, dar suficient de moale pentru a nu mă trezi când dorm. Ideea mea este să folosesc sunetul unui ceas analogic pe care îl am - alimentat de o baterie AA de 1,5 V. Îmi place acest sunet. Deci, aș dori să creez o alarmă sau un cronometru care să poată activa puterea la acest ceas analogic cel puțin câteva minute. În mod ideal, ar fi ceva pe care aș putea să-l folosesc zilnic timp de câteva ore, fără să înlocuiesc prea des bateria cu temporizator/alarmă.

M-am uitat la aceste cronometre programabile: http://www.amazon.com/dp/B00P0TZ5CY/, dar tensiunea pare a fi de genul de overkill.

Am considerat, de asemenea, o placă arduino, dar aș vrea să pot seta timpul pe dispozitiv fără a fi conectat la un computer.

I'm a developer, so I could do arduino programming if needed, but I don't know much about circuitry & hardware. I've also never done an arduino project, so I'm starting from 101.

Orice idei de unde pot începe? Cronometrul pe care l-am menționat mai sus ar fi perfect dacă nu ar necesita o putere de 12V. Cunoștințele mele sunt limitate, deci poate că e mai puțin de mult decât cred.

1
M-am trezit de releu făcând clic pe stereo, chiar înainte ca muzica să înceapă. Deci, dacă sunteți un dormitor ușor (care sună ca), este posibil să nu doriți să utilizați un releu.
adăugat autor Al., sursa
Asta mă gândesc, dar un releu de 12V pare a fi foarte mult. Stiu ca nu trebuie sa fie aceeasi tensiune ca ceea ce controleaza, dar ma intrebam daca era ceva mai greu.
adăugat autor jimmyorr, sursa
În principal pentru că nu vreau să-l alimentăm cu o baterie de mașină și nu știu nimic despre conversia de la AC la DC. Cred că aș putea cumpăra un adaptor 12V AC-> DC ...
adăugat autor jimmyorr, sursa
Mi-am dat seama că de fapt am o veche variabilă 1.5V-12V AC-> DC-wart pe care eu probabil o pot folosi.
adăugat autor jimmyorr, sursa
Dacă îți înțeleg întrebarea, ai putea folosi un releu pentru a comuta alimentarea de 1,5V.
adăugat autor mongo, sursa
Nu toate releele sunt 12V ...
adăugat autor mongo, sursa

1 răspunsuri

Vă sugerez o configurare simplă (similară cu senzor de temperatură și umiditate , dar mai puțin complexă ).

Puteți rula din 3 baterii AA și aveți un ceas RTC pentru a urmări timpul. Puteți utiliza un MOSFET pentru a porni ceasul dvs. analogic când este necesar.

Procesorul poate dormi de cele mai multe ori, folosind temporizatorul pentru a se trezi și a verifica timpul de la RTC. Nu utilizați o placă "Arduino" decât dacă rulați de pe un perete, deoarece regulatorul de tensiune, interfața USB și LED-ul de putere vor consuma prea multă energie.

1
adăugat
Un releu temporizator nu va folosi prea multă energie.
adăugat autor Nick Gammon, sursa
Mulțumesc, eo scriere grozavă. Sunt un începător cu chestiile astea, deci cred că este probabil puțin mai avansat decât îl caut. Se pare că aș putea cumpăra releul de timer 12V pentru mai puțini bani și conectați-l cu negi de perete. Singura mea preocupare este dacă ar pierde prea multă putere.
adăugat autor jimmyorr, sursa