Atașați anteturile la firele servo?

Am aceste trei fire provenind de la un servomotor. Sunt foarte subțiri și slabi și disprețuiesc să rămână într-un păianjen.

enter image description here

Este posibil să adăugați antete la aceste fire pentru a le face mai ușor de pus într-un breadboard? (Cum ar fi imaginea atașată) Și dacă da, de unde ar putea să cumpere un astfel de lucru?

enter image description here

0
Cea mai ușoară soluție este de a pune niște lipit pe fire pentru a le face rigide. De obicei, acestea devin ușor mai mari decât gaura, așadar ar fi mai bine să tăiați câteva fire de cupru înainte de a aplica lipire pe ele. O altă soluție este de a lipi niște pini masculi, dar din nou sunt puțin mai mari decât găurile comune de paiete
adăugat autor Tom Collins, sursa

2 răspunsuri

Ceea ce fac în situații ca asta este obținerea unor fire de legătură, cum ai avea în cea de-a doua fotografie, tăiați-le în mijloc (dându-vă două fire, fiecare având un capăt gol și un capăt cu o priză pe ele) .

Scoateți capătul gol și apoi lăsați-l la firele servomotorului. Înainte de începerea lipirii, trageți niște tuburi termocontractabile pe fir. Odată ce firele sunt lipite împreună, deplasați tubul termocontractabil peste îmbinare și strângeți-l (cu un uscător de păr sau cu pistol de căldură).

Aveți acum un conector pentru placa de prăjit, care este proiectat să fie puternic mecanic, iar tubul termocontractabil deasupra îmbinării îl protejează să nu se îndoaie prea mult.

Ați putea să puneți ceva termocontractor mai gros peste toate cele trei fire, pentru a da o stabilitate suplimentară.

3
adăugat
Dacă nu aveți un uscător de păr sau arma de foc, puteți utiliza o brichetă, dar nu este recomandat :)
adăugat autor dotnetengineer, sursa
S-ar putea chiar să scăpați cu niște "conectori cu șurub" sau o "piuliță de fir" din care nu aveți un fier de lipit. Și probabil banda electrică (sau doar banda rezonabilă), dacă nu aveți tuburi termocontractabile (dar ar trebui să aveți unele: D)
adăugat autor dotnetengineer, sursa

Am cumpărat un instrument de sertizare. Cu zarurile corecte, cu curele de prindere și suporturi de criptare, obțineți un finisaj profesional. Deținătorii crimpurilor și al deformărilor sunt ieftini (cumpărați în multiplii de 100), dar sculptura și zarurile sunt scumpe. Este nevoie de o anumită practică înainte de a face conexiuni de calitate superioară a contactelor crimpate. Trebuie să înșurubați în așa fel încât puterea să provină din legătura dintre izolația firelor și crimpul și să nu pierdeți contactul electric.

De asemenea, nu este atât de ușor să găsiți crimpurile "corecte" și suporturile de criptare Deci, aceasta este doar o opțiune dacă sunteți dispus să investiți în hobby-ul dvs. (sau cunoașteți pe cineva care are ;-))

Dacă este un loc de muncă DIY, aș merge cu soluție de nick.

0
adăugat