Există un motiv de afaceri pentru lupta pentru aspectul pur CSS?

Se pare că de fiecare dată când încerc să creez un aspect CSS curat, îmi durează mult mai mult decât dacă aș folosi o masă sau două. Obținerea a trei coloane care să aibă lungimi egale, cu cantități diferite de date, pare să necesite anumite hack-uri fanteziste, în special atunci când se ocupă de chestiuni legate de browser.

Intrebarea mea:

Cine sunt acele câteva mese care vor face rău?

Tables seem to work particularly well on tabular data — why are they so reviled in this day and age? Google.com has a table in its source code, so do many other sites (stackoverflow.com does not by the way).

0
fr hi bn
Stackoverflow are tabele în anumite părți (din decembrie 2008) ca și pagina de utilizator.
adăugat autor alex, sursa
adăugat autor KMån, sursa

5 răspunsuri

ideea este că proiectanții pot proiecta și dezvoltatorii web pot implementa. Acest lucru este valabil mai ales în cazul aplicațiilor web dinamice în care nu doriți ca designerii dvs. să vă confunde în codul dvs. sursă.

Acum, în timp ce există motoare templante, designerii se pare că tocmai îi place să meargă nebun și CSS permite să tragă mult mai multe cascadorii decât mesele.

Acestea fiind spuse: Ca dezvoltator, am renuntat la CSS Layout, mai ales pentru ca designul meu suge oricum, asa ca cel putin poate suge corect :-) Dar daca as fi angajat vreodata un designer, l-as lasa sa foloseasca orice editor al lui WYSIWYG scuipa afara.

0
adăugat

Păstrați aspectul și conținutul separat vă permite să reproiectați sau să efectuați modificări ușoare la site-ul dvs. Poate dura puțin mai mult, dar cea mai lungă fază de dezvoltare a software-ului este întreținerea . Un site prietenos cu CSS, cu o separare clară între conținut și design, este cel mai bine pe parcursul întreținerii.

0
adăugat

Sunt de părere că aspectul CSS cu cât mai puține mese este mai curat și mai bun, dar sunt de acord că uneori trebuie să folosiți o masă.

Din punct de vedere economic, în general, este "ceea ce o să facă cel mai rapid și mai fiabil mod." Din experiența mea, folosirea câtorva mese, în general, se încadrează în acea categorie.

Am constatat că o modalitate foarte eficientă de a atenua diferențele dintre browser-ul în redarea CSS este de a folosi doctype-ul "strict" în partea de sus a paginii dvs.:


De asemenea, pentru problemele tematice IE6 CSS, puteți folosi această hack:

.someClass {
    background-color:black; /*this is for most browsers*/
    _background-color:white; /*this is for IE6 only - all others will ignore it*/
}
0
adăugat
@ JonGalloway de acord. Cu toate acestea, uneori este mai ușor să implementați hack-ul CSS, mai ales dacă doriți să faceți acest lucru doar pentru unul sau două elemente.
adăugat autor Seibar, sursa
Aș recomanda cu adevărat să utilizați IE comentarii condiționale în loc de hacks / filtre CSS pentru a sprijini IE. Este susținut și vă menține curat CSS-ul principal. Cea mai mare parte a CSS-urilor recomandă acum să folosească hacks. Exemplu: <link> <link href = "Style / main.css" rel = "style sheet" tip = "text / css" href = "Style / main-ie6.css" rel = "style sheet" />
adăugat autor Jon Galloway, sursa

Motivul de afaceri pentru aspectul CSS: puteți sufla clienții spunând că "portalul nostru este complet personalizabil / derulat fără scrierea codului!"

Apoi, din nou, nu văd nici un rău în proiectarea elementelor de bloc cu mese. Prin elemente de bloc, vreau să spun unde nu are nici un sens să rupă elementul menționat în diferite modele.

Deci, datele tabulare ar fi bine prezentate cu tabele, desigur. Proiectarea blocurilor principale (cum ar fi un bar de meniu, știri ticker, etc.) în cadrul meselor proprii ar trebui să fie bine. Doar nu vă bazați pe tabele pentru aspectul general al paginii și veți fi în regulă.

0
adăugat

Ca o mulțime de lucruri, este o idee bună că este adesea transmisă prea departe. Îmi place o structură de tip div + css, deoarece de obicei este destul de ușor să schimbi aspectul, chiar și drastic, doar prin intermediul foii de stil. De asemenea, este frumos să fii prietenos cu browserele de nivel inferior, cititoarele de ecran etc. Dar, la fel ca majoritatea deciziilor în programare, scopul deciziei și costul dezvoltării trebuie să fie luate în considerare. Nici una dintre părți nu este calea cea bună de a merge 100% din timp.

BTW, cred că toată lumea este de acord că tabelele ar trebui să fie folosite pentru datele tabulare.

0
adăugat