Cross Platform, Limbajul de limbă agnostic GUI?

Am invatat Swing in acea zi, dar acum m-am mutat in Python si vreau sa fac cateva aplicatii cu GUI. Nu am avut timp să învăț un nou GUI API, așa că am folosit Jython, dar aș prefera să folosesc CPython.

Ar fi minunat dacă pot avea un singur marcaj simplu care să îmi permită schimbarea bibliotecilor GUI. Ar fi chiar mai bine dacă pot folosi același limbaj de markup în limbi, așa că pot să fac repede GUI pentru orice limbă pe care o folosesc. Știe cineva o astfel de marcă / bibliotecă?

Am văzut marcări ca marca Glade și marcajul lui wxWidget (uitam numele). Sunt parțial ceea ce caut (realizarea unui GUI fără a o codifica într-o limbă), dar sunt interconectate cu o anumită bibliotecă. Și nici nu sunt cu adevărat frumos caută sau prietenos cu editarea umană.

0
fr hi bn

10 răspunsuri

http://en.wikipedia.org/wiki/Qt_(toolkit)">Qt (pronounced "cute" by its creators[1]) is a cross-platform application development framework, widely used for the development of GUI programs.

Qt utilizează C ++ cu mai multe extensii non-standard implementate de un pre-procesor suplimentar care generează codul standard C ++ înainte de compilare. Qt poate fi folosit și în alte limbi de programare; există legături pentru Ada (QtAda) [4], C ** # ** (Qyoto / Kimono) Pascal PHP (RubyQt) și Python < puternic> (PyQt). Acesta rulează pe toate platformele majore și are un sprijin extins la nivel internațional. Funcțiile non-GUI includ accesul la baze de date SQL, parsarea XML, gestionarea firului, suportul de rețea și un API unificat cross-platform pentru manipularea fișierelor.

0
adăugat

erm .. HTML? (încercarea de a fi amuzant aici ... în timp ce așteptăm răspunsuri reale ..)

0
adăugat
@Milan: În comparație cu alte limbi de marcare (de exemplu, XAML), este foarte greu să obțineți rezultatele așteptate. Poate fi omniprezent, dar nu este nici simplu, nici ușor.
adăugat autor Sam Harwell, sursa
De ce nu? Dacă ați putea avea un browser personalizat pentru a-l servi, ar putea fi o alegere perfectă. Este simplu, standardizat și ușor de utilizat.
adăugat autor Milan Babuškov, sursa
@ Milan: până când îl executați în Internet Explorer ...
adăugat autor Tom van Enckevort, sursa

XML User Interface Language. Don't know much about it so not sure if it meets your desires. Post back with your experience if you play with it.

0
adăugat

Am citit un pic pe xml Language Interface User (XUL) și arată foarte robust și bine susținut. Principala problemă pentru mine este legată de motorul de redare Gecko, așa că este platforma transversală așa cum wxWidgets, QT și GTK + sunt cross platform. De asemenea, legăturile Python nu par la fel de bune ca celelalte biblioteci.

GladeXML și XRC par a fi marcări mai bune

0
adăugat

Mă îndoiesc serios că veți găsi un limbaj de markup pentru GIU, care nu este legat de o anumită bibliotecă. Pentru ca un astfel de lucru să existe, ar trebui să existe un limbaj de markup standardizat GUI, cu mai multe implementări.

0
adăugat

Dacă treceți la .NET, puteți utiliza o limbă GUI comună, de exemplu Razor în MVC (dacă faceți o dezvoltare web) și aveți posibilitatea să alegeți C# sau VB sau o serie de alte limbi.

0
adăugat

@Cristian și Antony Cramp: în timp ce XUL este o alegere plăcută pentru dezvoltarea UI (cross-platform, licență open-source, utilizată în Firefox și în alte programe importante), cu siguranță nu este un limbaj agnostic. Ești legat de Gecko, cu JS pentru scripting. Există suport experimental pentru scripting Python, dar este doar experimental, AFAIK.

Puteți defini UI în XUL + JS și utilizați componente back-end scrise în C ++ deși (există Python și punți Java disponibile prea).

0
adăugat

Aș merge cu XSLT, așadar ar putea fi încorporat și în alte interfețe.

0
adăugat

Nu sunteți sigur dacă aceasta este ceea ce căutați, dar Glade (sau Descărcare Windows ) care este un designer pentru GTK +. Acesta generează un fișier xml care poate fi apoi utilizat pentru a construi GUI într-un număr de limbi diferite.

0
adăugat

wxWidgets (cunoscut anterior ca wxWindows) biblioteca ar putea fi ceea ce căutați. Există un port deosebit de bun pentru Python, wxPython , precum și versiuni pentru limbi diferite - C# , C ++, Perl și ruby vin în minte - și pentru diverse GUIs: Win32, Mac OS X, GTK +, X11, Motif, WinCE. Biblioteca a fost în jur de ceva timp și este destul de solidă.

0
adăugat
Python România
Python România
100 participanți

Comunitatea pasionaților de Python din România.