Când să adăugați alcool pentru cafea irlandeză

Când faci o cafea irlandeză, există o diferență când adaugi alcoolul, înainte sau după cremă?

Motivul pentru care cred că ar fi o diferență este că căldura ar face ca multă alcool să se evapore. Prin adăugarea după cremă, de fapt, obțineți mai multă alcool în cafea (și mai multe arome alcool solubile).

6

1 răspunsuri

O cafea irlandeză este, în mod tradițional, o cafea puternic îndulcită (cu zahăr din muscovada sau demerara sau sirop) cu o dublă albă de whisky (cred că aproximativ 40-50ml pentru un pahar de cafea de 150ml) și un strat de cremă aerată pe partea de sus a acesteia.

  1. Cafea

Nu știu ce a fost folosit în mod tradițional, presupun un fel de cafea turcească (sau "cafea de cowboy"), în cazul în care terenurile abrupte în apă doar de fierbere pentru câteva minute sau cafea percolater. Astăzi probabil aș folosi cafea de presă franceză sau AeroPress cu un disc metalic în loc de filtru de hârtie. Ar trebui să rețineți că amestecul de cafea-zahăr-whisky trebuie să aibă o densitate mai mare decât o cremă puțin frișcă. O turnație este probabil prea delicată (în gust și densitate). De asemenea, nu doriți o cafea prea puternică (ca espresso) deoarece ar acoperi majoritatea gustului de whisky. Irlandezul de whisky tinde să fie mai ușor decât Scotch sau Bourbon. Adăugați zahăr brun la gust, dar rețineți că este folosit pentru a crește densitatea amestecului de cafea și whisky, de aceea trebuie adăugată o lingură (pentru un pahar de cafea așa cum a fost definit mai sus).

  1. Whiskey

Se numește cafea irlandeză, așa că aș folosi whisky-ul irlandez. Cu toate acestea, sunt sigur că merită să experimentați diferite whisky, încercând să le potriviți profilului de aromă al cafelei. Dacă aveți o cafea braziliană foarte ciudată, poate un Bourbon fumos și picant se potrivește mai bine. Nu știu prea multe despre whisky. Aș încerca doar lucruri diferite. Dacă vă este frică de evaporarea prea mult alcool, puteți aștepta până când cafeaua se răcește până la 79 ° C. Nu puteți bea înainte de asta oricum, ar fi prea fierbinte. După preparare, adăugați zahăr pentru al răci, apoi aștept până se află undeva în jur de 75 ° C, adăugați whisky-ul, care îl va răci și mai mult. Gândindu-se la puțin sub 70 ° C. Adăugați cremă și băutură.

  1. Cream

Așa cum am spus mai înainte, crema ar trebui să plutească pe partea de sus fără amestecare cu cafeaua. Astfel trebuie adăugat după, care se face, de obicei, pe spatele unei linguri. Ar trebui să fie bătut ușor, dar nu prea mult. Vrei să aibă o consistență cremoasă, ușor aerată. Beți cafeaua prin cremă.

Here is a link to a recipe similar to what I wrote, although theirs has some twists like nutmeg in it.

3
adăugat
IMHO, deoarece cafeaua turcă are reziduurile de motive în ea, nefiltrate, nu este o idee bună să începeți această rețetă cu cafea turcească.
adăugat autor MT San, sursa
Nu am sugerat să o fac cu o cafea turcească. M-am gândit la ce fel de cafea a fost probabil folosită atunci când cafeaua irlandeză a fost inventată cândva la mijlocul secolului trecut.
adăugat autor avocado1, sursa
Ah, bine. Văd. Presupun că abordarea actuală este espresso sau espresso diluat.
adăugat autor MT San, sursa
Espresso este cu siguranță o porție prea mică, deoarece cafeaua irlandeză este servită într-un pahar potrivit (cred că aproximativ 150-250ml). Cred că ori de câte ori au o mașină de espresso, ar folosi americanul și în locații fără Espresso probabil un fel de cafea Nespresso sau altă capsulă. Cu toate acestea, așa cum susțin, de asemenea, în postul meu, din cauza aromelor mai ușoare de Irish Whiskey, aș recomanda cu siguranță ceva mai ușor decât băuturile pe bază de espresso. Ceva ca o presă franceză sau îmi imaginez că AeroPress ar putea funcționa destul de frumos.
adăugat autor avocado1, sursa