Învățare Ruby on Rails orice bun pentru Grails?

Compania mea este în curs de lansare a căii Graje . Motivul pentru aceasta este faptul că dezvoltatorii actuali sunt grei la Java , dar au simțit nevoia unei limbi de stil MVC pentru unele proiecte viitoare de dezvoltare web. Personal, vin din lumea designului / utilizabilității, dar, pe măsură ce am mai multe responsabilități de front-end, încep să simt nevoia de învățare mai intensă a unei limbi, astfel încât să pot codifica o anumită logică, dar mai ales partea front-end cod pentru interfața mea și altele.

Am încercat să intru personal în Python / Django , dar nu am investit prea mult timp în el. Acum că compania mea "sărind" în Grails, am cumpărat " Agile Web Development cu Rails (3rd Ed - Beta) " și încep să intru în RoR . Încă mai vreau să învăț Python pe viitor sau pe lateral, dar cea mai mare întrebare mea este:

  • Ar trebui să învăț RoR și să am o limbă mai versatilă în "portofoliul" meu, știind că cunoștințele mele despre RoR vor fi utile și pentru nevoile Grails?

-SAU-

  • Ar trebui să trec peste RoR și să mă concentrez pe învățarea Grails că voi avea nevoie de muncă în curând și să lucrez la învățarea RoR / Django (Ruby / Python) mai târziu?

În esență, întrebarea se referă la utilitatea Grails într-un cadru non-corporativ și la asemănările dintre Rails și Grails. (și asta, în timp ce încercăm să evităm discuția centenară despre Python vs ruby (pe Rails) :))

0
fr hi bn
Bine: a fost o dezvoltare. Am pornit calea Rails pentru aplicațiile web externe, în timp ce celălalt (Java) coder mergea mai departe cu Grails pentru chestii intranet. Punctul meu de vedere este că, în viitor, aceste două părți ale aplicațiilor noastre se vor uni și Rails va prelua conducerea. Principalul motiv pentru care folosește Grails este că el este Java și cunoaște modul în care se află în Hibernate. :) Până acum, sunt destul de fericit să renunț la Grails și să învăț înainte Rails. Va fi mult mai util pentru mine, personal, și pentru compania noastră pe termen lung. Vă mulțumim pentru
adăugat autor Levi Figueira, sursa
Poate actualiza cineva asta? Vreau să mă asigur că oamenii pot obține cel puțin opinia actuală cu privire la acest lucru.
adăugat autor David West, sursa

13 răspunsuri

Ar trebui să renunțați la RoR și să vă concentrați asupra învățării Grails pe care o veți avea nevoie pentru muncă.

0
adăugat

Doar un pic de întrebare, este motivul pentru care ele aleg Grails, deoarece Groovy este mai aproape de sintaxa Java decât Ruby, sau pentru că doresc acces la Java?

Dacă este prima, atunci aș spune să încercați să vă concentrați asupra Graalilor, deoarece acesta este ceea ce veți folosi. Dacă acesta este ultimul, ați putea dori să vedeți dacă echipa de dezvoltare este deschisă pentru utilizarea JRuby.

Nu am mai folosit niciodata Grails sau Rails, dar am folosit Groovy si ruby inainte, iar ca limba cred ca ruby este mult mai curat si mai consistent si echipa se poate bucura de productie mai mult. Ca o platformă, Rails a fost mai mult timp și are multă atenție, așa că mi-aș imagina că este o platformă mai stabilă de folosit cu mai multe trăsături caracteristice.

JRuby are acces deplin la clasele scrise în Java, deci de aceea aș spune să încercați Rails. Dacă este prea târziu în timpul de luare a deciziei, atunci cred că puteți ignora acest post.

Practic, dacă doriți doar să vă conectați cu Java, atunci JRuby este o opțiune pe care ar trebui să o luați în considerare, dar dacă echipa se teme de sintaxă asemănătoare non-Java, poate continua ca atare.

0
adăugat

Doar omiteți RoR. Nu există într-adevăr multe lucruri similare (pe lângă nume)

Cred cu siguranță că familiarizarea suficientă cu Java, plus o programare de experiență cu o limbă dinamică este mai mult decât suficientă dacă intenționați să faceți o dezvoltare serioasă cu Grails.

Comparând numai vizualizările (taglibe în Grails, RHTML în RoR) și chestii de persistență (GORM vs ActiveRecord) este pur și simplu diferită în nucleu, pentru a investi în învățarea de timp a detaliilor ciudate ale RoR. Doar scufundați în Grails, nu veți regreta.

Editați: tipo corectat.

0
adăugat

Aș învăța pe amândouă. Sunt atât tehnologii în continuă dezvoltare, cât și tehnologii avansate. Învățarea RESTful codificare este un beneficiu real în orice limbă.

Eu folosesc GRAILS la locul de muncă și RoR pentru proiecte secundare. Pot sa spun ca comunitatea RoR este mult mai mare (vorbesc despre RoR vs Grails nu RoR vs Java) si foarte util.

Răspuns scurt: Ele sunt similare ... ce ar putea răni?

0
adăugat

Mmh, nu știu cum să spun asta. Unii oameni ar putea să mă bată peste asta.

Limba (Groovy și Ruby)

Ca o limbă, cred că ruby este mai funky în comparație cu Groovy. Groovy există doar pentru a ușura programatorul Java, deoarece nu trebuie să înveți prea multă sintaxă nouă. Dar, în general, cred că nu este la fel de funky ca Ruby. Groovy nu ar fi limba JVM care merită să învețe pe baza votului participantului în JavaOne din acest an, dar Scala este cel care trebuie să meargă. În plus, creatorul original al lui Groovy nu au încredere în limba în care a creat el însuși .

Deschideri în Comunitate și Locuri de Muncă

În ceea ce privește comunitatea, comunitatea Grails nu este la fel de mare ca Rails, deși de la dobândirea de primăvară tot mai mulți oameni îl folosesc în aplicații serioase. Rails are mai multe deschideri de locuri de muncă pe piață în comparație cu Grails (adică dacă vrei să investești în căutarea unui nou loc de muncă).

Cadrul (Grails and Rails)

But, as a framework, if you really care about maintainability and need access to Java framework and legacy Java system, Grails is the way to go as it provides cleaner access to Java. Grails itself is built upon several popular Java framework (Spring & Hibernate). Rails itself IMHO is funky like ruby itself, but it's funkyness costs you maintainability. Matz himself prefers Merb over Rails 2 because Rails create a DSL on top of ruby which is really against the ruby philosophy. And I reckon because Rails itself is opiniated, which in turn if you don't have the same opinion as the creator, it might not fit your needs.

Concluzie

Deci, în cazul tău, învățați Grails ca acesta este consensul companiei (trebuie să respecți consensul) și dacă tot doriți să vă asigurați locul de muncă. Dar, investesti ceva timp invatand Rails si ruby prea daca vrei sa deschizi o sansa de a obtine un nou loc de munca in viitor.

0
adăugat
Puncte bune! Am ținut un ochi pe Scala și l-aș putea folosi în viitor. Pentru moment, Rails este o mulțime! :) De asemenea, întregul concept Groovy / Grails nu ma lovit niciodată ca pe termen lung. Nu știam despre acele observații ale creatorului Groovy, dar vin să-mi dovedească gândurile inițiale. Grails nu este consensual. A fost o cale de ieșire de către tipul nostru de Java când sa confruntat cu inevitabilul pentru noile noastre lucruri: Rails! :) Pana acum, iubesc ruby / Rails si nu pot astepta pana la 3.0! Mi-am învățat calea în jurul Rails și acum, încet, învățând mai avansată Ruby! Des
adăugat autor Levi Figueira, sursa
Este destul de terifiant, folosind o tehnologie a cărei creator însuși și-a pierdut încrederea în ea.
adăugat autor Joshua Partogi, sursa
Mare răspuns! Ați comparat comunitatea plug-in-ului (Gems vs Plugins)? Rails pare să fie un câștigător în acest domeniu ..
adăugat autor Alexander Suraphel, sursa

@ Levi Figueira

Pentru un singur lucru, Grails este mult mai flexibil decât Rails. Rails este dificil de utilizat cu un DB vechi, deoarece ActiveRecord are prea multe constrângeri de proiectare pe care multe DB-uri moștenite nu le-au urmat. Grails, oth, poate utiliza mapări Hibernate standard, care pot găzdui o gamă mult mai largă de modele DB.

0
adăugat

Prefer Grails peste Rails, dar învățarea Rails vă va oferi o perspectivă mai echilibrată și vă va deschide ochii la lucrurile trecute cu vederea care sunt posibile în Grails.

0
adăugat

Aș spune că nu, învăț Grails, și am luat în considerare și acest lucru, dar învățarea lui Grails este destul de mare, plus învățarea lui Groovy (care este ușor, dar trebuie să-l învățați cum trebuie?) Și toate acestea ... așa că învățarea Rails ar fi fost prea mult.

0
adăugat

Am învățat RoR și Grails, iar ultimul este mult mai ușor de învățat.

Ambele cadre partajează aceleași principii (agile, sărut, uscate, tipărirea rață etc.), însă sintaxa Groovy este ... bine este pur și simplu minunată, ceva ce puteți învăța și utiliza într-o clipită.

Simt cu adevărat că Grails are un viitor mai strălucitor decât RoR.

PD: Doar în cazul în care considerați că este util, un colegiu al meu lucrează cu normă întreagă cu Grails și are un blog cu câteva sfaturi:

http://dahernan.net/search/label/grails

0
adăugat

La prima vedere, credeți că acestea sunt povesti complete, deoarece se bazează pe limbi extrem de diferite (Ruby și Groovy).

Apoi, după ce ați citit câteva tutoriale, veți realiza că împărtășesc aceleași principii, schele, tipărirea rațelor, și, în final, același scop:     făcând programarea agilă fezabilă .

Dacă vă simțiți deja confortabil cu termeni precum IoC și MVC, veți găsi oricare dintre aceste opțiuni ușor și interesant de învățat.

0
adăugat

Comunitatea Rails a fost foarte vocală în evanghelizarea RoR, rezultând că așteptările mari au fost stabilite și nu întotdeauna îndeplinite (productivitatea programatorului este bună, dar asigurarea unei performanțe bune odată implementată nu este atât de ușoară).

Grails a fost conceput ca succesor scenarist în Java, în timp ce integrarea Ruby-Java folosită în JRuby on Rails, de exemplu, a trebuit să fie retrofitată.

Aș sugera să vă lipiți de Grails; este posibil să nu aibă același glitz ca RoR, dar este o alegere pragmatică; obțineți productivitate îmbunătățită și reutilizarea bibliotecilor Java existente.

0
adăugat

Da Grails este calea de a merge. RoR este bun, dar te implică în ecosistemul Ruby. O parte a efortului de a învăța un nou cadru sau o limbă este învățarea bibliotecilor de clasă, precum și a sintaxei limbajului. În cazul în care colegii dvs. sunt toate tipurile de Java, veți fi mult mai bine plasate pentru a primi ajutor și asistență, deoarece toți vor vorbi în aceeași limbă ca dvs.

Alt avantaj pentru a învăța un pic de Groovy și Java este că cadrele web ca GWT se vor deschide până la tine. Grails are un plugin GWT și în calitate de dezvoltator de front-end veți aprecia ușurința utilizării și compatibilitatea cu browserul încrucișat.

De asemenea, există cel puțin o companie de găzduire care oferă găzduirea gratuită a aplicațiilor Grails ( http://www.mor.ph/), ceea ce înseamnă că puteți să prototipați site-uri la volume mici de date înainte de a fi nevoiți să plătiți.

0
adăugat

Ați putea dori, de asemenea, să aruncați o privire la Clojure , o limbă JVM care începe să devină populară. Poate fi o alegere bună pentru o companie bazată pe Java, deoarece este compatibilă cu codul dvs. vechi și are o mulțime de inovații moderne. Există câteva cadre web bune, inclusiv Compojure .

0
adăugat