Cum să vindeți Python unui client / șef / persoană

Când vi se cere să creați sistemul XYZ și vă cereți să faceți acest lucru în Python peste PHP sau Ruby, care sunt principalele caracteristici pe care le puteți menționa atunci când vă vor cere să le explicați?

0
fr hi bn

8 răspunsuri

Acesta este unul dintre acele cazuri care într-adevăr se aruncă la preferințele personale sau detaliile situației. Dacă sunteți mai confortabil și experimentat cu Python, atunci spuneți așa. Te cer să o justifici pentru că sunt mai confortabile cu unul din celelalte medii? După ce ați terminat, sistemul va fi transferat altcuiva pentru întreținere pe termen lung?

Dacă vă cer să utilizați o tehnologie sau o limbă pe care nu sunteți atât de familiarizați, atunci asigurați-vă că știu în prim plan că vă va lua mai mult.

0
adăugat

Vânzarea cea mai bună a lui Python pe care am văzut-o vreodată a fost de către un manager din grupul nostru care avea o fiică mică. El a folosit un citat atribuit lui Einstein:

Dacă nu puteți explica ceva unui copil de șase ani, chiar nu-l înțelegeți singur.

Următoarele diapozitive ale prezentării sale au demonstrat modul în care a fost capabil să-i învețe pe fiica sa tânără Python de bază în mai puțin de 30 de minute, cu exemple de codul pe care la scris și o explicație a ceea ce a făcut.

El a încheiat prezentarea cu o imagine a fiicei sale și citatul ei "Programarea este distractivă!"

M-aș concentra pe prietenia cu utilizatorii și bogăția de biblioteci și cadre ale lui Python. Există, de asemenea, o mulțime de mici biblioteci pe care nu le puteți obține în alte limbi și ar trebui să vă scrieți (adică Cum un dezvoltator C ++ scrie Python ).

Mult noroc!

0
adăugat
Iubesc asta. Vă mulțumim pentru partajare!
adăugat autor jathanism, sursa

Concentrați-vă pe timpul mai scurt necesar pentru dezvoltare / prototip și, eventual, o întreținere mai ușoară (niciunul dintre acestea nu se poate aplica împotriva lui Ruby).

0
adăugat

Aș considera că folosirea lui python pentru un nou proiect depinde complet de problema pe care încercați să o rezolvați cu Python. Dacă doriți ca cineva să fie de acord cu dvs. că ar trebui să utilizați Python, atunci arătați-i cum se aplică caracteristicile lui python în mod specific pentru acea problemă.

În cazul dezvoltării web cu Python, vorbiți despre WSGI și alte biblioteci web și cadre pe care le-ați putea folosi, ceea ce ar face viața mai ușoară. O notă pentru Python este că majoritatea cadrelor pentru dezvoltarea webului Python pot fi conectate direct la orice proiect curent. Cu rubinul pe șine, practic lucrați într-un DSL pe care oricine vă va folosi proiectul va trebui să învețe. Dacă știu Python, atunci pot să-ți dea seama ce faci cu django etc. într-o zi.

Vorbesc doar despre dezvoltarea de web, deoarece se pare că veți lucra la vizualizarea ruby, python și PHP în aceeași listă. Mesajul real care este important este să aplicați oricare ar fi dvs. despre python direct la o problemă pe care încercați să o rezolvați.

0
adăugat

Este una dintre limbile preferate de la Google - Este cu câțiva ani înaintea lui ruby în ceea ce privește "maturitatea" (ceea ce înseamnă cu adevărat - dar manageri de genul asta). Din moment ce este preferat de Google, îl puteți rula și pe Google App Engine.

Mircosoft este, de asemenea, îmbrățișând Python, și va avea un v2.0 de IronPython care iese în curând. Ei lucrează și la o implementare Ruby, dar versiunea Python este mult mai departe și este de fapt "pregătită pentru primetime". Acest lucru vă oferă posibilitatea de integrare ușoară cu codul .NET, precum și posibilitatea de a scrie RIA-uri de client în Python când Silverlight 2 este livrat.

0
adăugat

Sunt de acord cu mreggen. Spune-le să lucreze în Python, puteți face lucrurile mai repede. Obținerea de lucruri mai rapide înseamnă, probabil, bani salvați de client. În ultimă instanță, înseamnă că lucrați cu o limbă mai confortabilă, ceea ce înseamnă o dezvoltare mai rapidă, o depanare și un timp de refactorizare. Va fi mai puțin timp cheltuit în documentația cu privire la ce funcție să folosească pentru a găsi lungimea unui șir etc.

0
adăugat

Dați-le un fragment de cod în fiecare (nu mai mult de o pagină) care efectuează o funcție rece pe care o vor dori. (de exemplu, afișați valorile exacte dintr-un set de date).

Arătați-le fiecare pagină. Unul în PHP, ruby și Python.

Întrebați-le pe care le consideră mai ușor de înțeles / citit.

Spuneți-le de ce doriți să utilizați Python. Este mai ușor să citești dacă nu l-ai scris, mai ușor de manevrat, mai puțin buggy și mai rapid pentru a construi caracteristici, deoarece este cel mai elegant (pythonic)

0
adăugat

Deși Toate cele 3 limbi sunt versatile și utilizate în întreaga lume de către programatori , Python are încă unele avantaje față de celelalte două. Ca Din experienta mea personala: -

  1. Non-programmers love it (most of 'em choose Python as their first computer language,check this infographic php vs python vs ruby here)
  2. Multiple frameworks (You can automate your system tasks, can develop apps for web and windows/mac/android OSes)
  3. Making OpenCV apps easily than MATLAB
  4. Testing done easy (you can work on Selenium for all kind of web testing)

Conceptele OOPS sunt urmate de cele mai multe limbi acum, așa că Python poate rămâne în urmă! Moștenirea, abstractizarea și încapsularea sunt urmate de Python.

Python de acum este împărțit în două versiuni popular care nu sunt foarte diferite în termeni de performanță, dar caracteristici. Python2.x și Python 3.x ambele au aceeași sintaxă, cu excepția anumitor instrucțiuni precum: -

  1. print "..." in Python2.x and print() in Python3.x
  2. raw_input() in Python2.x and input() in Python3.x (for getting user input)

În cele din urmă, clientul are grijă doar de bani, iar Python vă ajută să economisiți mult în comparație cu PHP și Ruby, pentru că în loc să angajezi programatori experimentați, puteți face un newbie să învețe și să utilizeze Python cu expertiză.

0
adăugat
PHP România, Moldova
PHP România, Moldova
173 participanți

Vorbim despre Yii, Laravel, Symphony, MySQL, PgSQL, WP, OpenCart... Pentru confort, opriți notificările. Parteneri: https://ciupacabra.com @js_ro @node_ro @python_ro @seo_ro @Romania_Bot Offtop: @holywars_ro Joburi: @php_job @Grupuri_IT

Python România
Python România
100 participanți

Comunitatea pasionaților de Python din România.