Ce punct ar trebui să decidă cineva să schimbe sistemele bazei de date

Atunci când se dezvoltă dacă Web sau Desktop la care punct ar trebui un dezvoltator să treacă de la SQLite, MySQL, MS SQL, etc

0
fr hi bn

3 răspunsuri

Depinde de ceea ce faci. S-ar putea să comutați dacă:

  • Aveți nevoie de mai multă scalabilitate sau performanță mai bună - spuneți de la SQLite la SQL Server sau Oracle.
  • Aveți nevoie de acces la tipuri de date mai specifice.
  • Trebuie să sprijiniți un client care rulează numai o bază de date particulară.
  • Aveți nevoie de instrumente DBA mai bune.
  • Aplicația dvs. utilizează o altă platformă în care baza dvs. de date nu mai funcționează sau bibliotecile nu se execută.

Există mai multe motive pentru comutare și totul depinde de cerințele dvs.

0
adăugat

BrianLy a lovit unghia de pe cap, dar aș adăuga că puteți ajunge la baze de date diferite la diferite niveluri de dezvoltare. Nu este neobișnuit ca dezvoltatorii să utilizeze SQLite pe stația lor de lucru atunci când codează împotriva serverului lor de dezvoltare personală și apoi să aibă site-urile de staționare și / sau de producție utilizând un instrument de bază de date diferit.

Desigur, dacă utilizați extensii sau capabilități specifice unui anumit instrument de bază de date (de exemplu, PostGIS în PostGreSQL), atunci evident că nu ar funcționa.

0
adăugat

Ar trebui să schimbați bazele de date la etapa 2.3433, 3ps înainte de ramura din stânga a dendritei 8,151,215.

Ar trebui să schimbați bazele de date atunci când aveți un motiv să faceți acest lucru, ar fi sfaturile mele. Dacă baza de date existentă vă satisface așteptările, suportă sarcina pe care o plasează sistemul dvs. de producție, aveți caracteristicile necesare în aplicațiile dvs. și nu vă plictisiți de ea, de ce să vă schimbați? Cu toate acestea, dacă găsiți că aplicația dvs. nu este scalabilă sau dacă proiectați o aplicație care are cerințe de încărcare ridicată sau scalabilitate, iar cercetarea dvs. vă spune că platforma de bază de date actuală este slabă în acea zonă sau, după cum sa menționat deja, aveți nevoie de ceva analiza spațială sau caracteristica pe care o anumită bază de date o are, și acolo mergeți.

O alta considerație ar putea fi folosirea unui instrument ORM de bază de date agnostic care vă permite să experimentați în mod liber cu diferite platforme de baze de date cu o configurație simplă de configurare. Asta a fost declansarea pentru noi sa luam in considerare incercarea de ceva nou in departamentul DB. Dacă aplicația noastră poate gestiona orice DB care poate fi gestionat de ORM, de ce plătiți taxe de licențiere pe o bază de date comercială atunci când un DB open source funcționează la fel de bine pentru nivelurile de performanță pe care le solicităm?

Cu toate acestea, cu bazele de date sau orice altă tehnologie, cred că nu există "reguli de afaceri" care să vă spună când este timpul să vă schimbați - scenariul dvs. vă va spune că este timpul să treceți, deoarece ceva în soluția dvs. nu va fi corect, și dacă nu sunteți la acel moment, nu trebuie să vă schimbați.

0
adăugat