Ce se numește un nod într-o implementare a rețelei WebSpeere

Într-o instalare de WebSphere Application Server cu implementare în rețea, un nod este:

  1. o mașină fizică
  2. o instanță a sistemului operativ
  3. un set logic de instanțe WAS care este independentă de instanța mașinii fizice sau OS
0
fr hi bn

4 răspunsuri

@ggasp Iată ce am făcut de la Centrul de informare IBM

Un nod este o grupare logică a serverelor gestionate.

     

Un nod corespunde, de obicei, unui sistem informatic logic sau fizic cu o adresă IP gazdă distinctă. Nodurile nu pot include mai multe computere.

http://publib.boulder.ibm.com/infocenter/wasinfo/v6r1/index.jsp?topic=/com.ibm.websphere.nd.multiplatform.doc/info/ae/ ae / cagt_node.html

0
adăugat

Basically,

A server is a runtime environment, a process of execution.
A node is a grouping of servers that share common configuration. It is a physical machine.
A cell is a grouping of nodes into a sigle administrative domain. For websphere, it mean that if you group several servers within a cell, then you can administer them with one Websphere admin console

Hope this helps!

0
adăugat
Aproape corect: o singură mașină fizică poate avea mai multe noduri WebSphere. Distincția reală este "Un nod este o grupare logică a serverelor gestionate". Fiecare nod corespunde exact unui profil. Fiecare server corespunde cu o instanță websphere care rulează. O celulă are exact zero (pentru un server autonom) sau un nod Manager Deployment.
adăugat autor paulsm4, sursa

O celulă este o unitate virtuală care este construită dintr-un Manager de implementare și unul sau mai multe noduri. Un nod este o altă unitate virtuală care este construită dintr-un agent de noduri și unul sau mai multe instanțe de server.

Here you can find more details including a diagram.

0
adăugat

Keep in mind that usually <> always.

Din moment ce WAS 6.0 și mai sus doriți să configurați mai mult de un nod în fiecare calculator fizic, având în vedere puterea obișnuită a serverului pe care îl folosiți pentru a separa entitățile logice de afaceri.

De exemplu, aveți 6 noduri, 3 în fiecare dintre cele două mașini și aveți o pereche de noduri care ar putea defini 3 clustere diferite pentru fiecare etapă (dev, qa, staging) și făcând fiecare cluster să fie invizibil celuilalt.

0
adăugat