Consumul intern de servicii web

Am scris câteva servicii web pentru o aplicație .net , acum sunt gata să le consum. Am văzut numeroase exemple în care există un cod de domiciliu pentru consumarea serviciului, spre deosebire de utilizarea metodelor generate automat create de Visual Studio la adăugarea referinței web.

Există câteva avantaje în acest sens?

0
fr hi bn

1 răspunsuri

Nu, ceea ce faci este bine. Nu lăsați acești oameni să te deruteze.

Dacă ați scris serviciile web cu .net atunci proxy-urile de referință generate de .net vor fi destul de potrivite. Situația pe care o descrii (în cazul în care sunteți producător și consumator) este situația ideală.

Dacă aveți nevoie să vă conectați la un serviciu web care este necunoscut la momentul compilării, atunci doriți o abordare mai dinamică, unde deduceți "forma" serviciului web.

Începeți însă utilizând clasa proxy generată automat și nu vă faceți griji până când nu atingeți o limitare. Și când o faci - vino înapoi în stivă ;-)

0
adăugat
Nu uitați că intenționați să utilizați SSL. Proxy-urile generate automat nu vă vor permite să schimbați metoda de criptare a serviciului. De exemplu, pe un serviciu Web Oracle / Java pe care trebuia să-l consum în ultima vreme, aveam nevoie să construiesc proxy-ul meu manual, astfel încât să pot specifica ServicePointManager SecurityProtocol ca SSL3. ServicePointManager.SecurityProtocol = SecurityProtocolType.Ssl3;
adăugat autor Mat Nadrofsky, sursa